Senki nem fogadna el a családban és baráti körben a másságom miatt.Hogyan érezhetném jobban magam?
Szeretném előre leszögezni,hogy ez a kérdés nem azoknak szól,akik szerint
divatból csinálom vagy tényleg undorító ember lennék amiatt,hogy nem vagyok heteró.
13 éves korom óta érzem azt,hogy más lennék.Most 18 évesen jöttem rá,hogy lánnyal is szívesen lennék romantikus kapcsolatban.Viszont a családom nem reagálna jól rá.Anyukám azt állítja,hogy nincsen neki semmi baja ezzel a témával viszont egyszer azt mondta,hogy ha valakiről kiderülne,hogy meleg vagy bi,azt kizavarná az öltözőből az iskolában,hogy ne tehessen kárt másokban(mintha mindenki másokat zaklatna,aki nem heteró).Nevelőapám 100% homofób,aki nyíltan kimondja,hogy a pokolban a helye a hozzám hasonlóknak.A nagymamám kimondta,hogy ez gusztustalan és istenkáromló.A barátom meg egy káosz ilyen szempontból.Folyamatosan mondja a barátaival,hogy népírtást tartanak a "buz!knak" és hasonlóknak,máskor meg nézzük a Bly Manort és mondja,hogy milyen aranyos a két lány együtt.
Egyszerűen rettegek,hogy mi lesz ha kiderül,még úgyis hogy nem mondtam el senkinek.18/L
Ne mondd el senkinek, amíg el nem költöztél és pénzügyileg nem vagy független! Szomorú, hogy ez a helyzet, de vigyázz magadra!
Ha majd független leszel, akkor körbeveheted magad olyan emberekkel, akik ezt elfogadják vagy olyanok mint te. Addig meg sok kitartást! És ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül, sok más olyan ember is van, mint te.
Tudnám ajánlani a Tumblr-t, főleg ha tudsz angolul. Jó közösségi média oldal. Vannak remek anonym közösségek ott, és nagyon sok lmbtq felhasználójuk van. Nem tudom, mi a helyzet ott a magyar felhasználókkal mondjuk, én angol berkekben mozgok ott.
Hát ez elég szomorú helyzet.
A legjobb tanács, amit adni tudok, hogy olyannak mondd el, akiben bízol, és úgy érzed, hogy a legkevésbé lenne durva reakciója. Van meleg ismerősöm, aki csak az anyukájának merte elmondani, aki teljesen elfogadja és támogatja is, az apukája viszont abszolút nem tud az egészről, mert elvből elítél minden ilyesmit.
Ugyanakkor ha valaki igazán szeret, akkor meg kell tanulnia együtt élni ezzel az egésszel. Te nem tudsz változtatni rajta, és nem te választottad ezt az egészet, viszont mások tudnak változtatni azon, hogy mit gondolnak az egészről.
Van olyan ismerősöm is, akinek az egyik munkatársa mindig nagy homofób volt, aztán kiderült az egyik barátjáról, hogy meleg, és akkor jött rá, hogy nahát, nem is érdemes ennyire homofóbnak lenni, a "mások" között is vannak értelmes, jó emberek. Lehet, hogy akik téged körülvesznek, azoknak is csak egy kis szemfelnyitás kellene, hogy te, egy ember, akit nagyon régóta szeretnek sem heteroszexuális vagy, mégis elképesztő mennyiségű szeretnivaló van benned. Talán megváltoznak idővel.
Olyanról is tudok mondjuk, aki biszexuális, és gyakorlatilag heteróként él, mert bár a saját nemével is szívesen lenne együtt, a másik nemhez is vonzódik annyira, hogy úgymond elég legyen neki, és így egyszerűbb neki, mert mások is jobban elfogadják. Szerintem mondjuk nem ez a legjobb eljárás, de ilyen is létezik.
Persze nem ismerem a rokonaidat személyesen, és nem tudhatom, hogy ténylegesen hogy reagálnának az egészre. Lehet hogy azonnal elfogadnának, lehet hogy az elején ellenkeznének, de aztán mégis elfogadnának, de az is lehet, hogy sosem fogadnák el, hogy más vagy (bár ezt tartom a legkevésbé valószínűnek).
Bárhogy is döntesz, én kívánom a legjobbakat, és remélem, hogy jól sülnek el a dolgok. :)
29/F
Az, hogy biszexualis vagy, az egvilagon senkit nem erdekel. Ha ekkora lelki kavalkadot okoz benned, akkor max te nem fogadod el magadat. En is letudnek fekudni egy lannyal, megse kurtolom szet a csaladban meg a barati korben, hogy haho biszex vagyok, mert felesleges. Baratom van, nem baratnom, igy nincs mit bejelentenem.
Inkabb ne lovagolj ezen a teman, majd csak ha lesz mar egy tobb honapja tarto kapcsolatod egy novel. Addig biszex hajlamu heteró vagy csak.
5, sztem nem a te dolgod másra címkét aggatni, majd o jobban tudja mit erez, mint te
Amugy en a helyedben ebben a családban heterokent se ereznem jol magam.. nem 100asok
a csaladodnak ne mondd el, amig nem vagy toluk fuggetlen, a barataidat erdemes lenne jobban megvalogatnod, mert egy jo barat a szexualitasodtol fuggetlenul elfogad, a baratoddal meg igencsak at kellene gondolnod a kapcsolatodat, hogy mennyire szeretnel egyutt lenni olyannal, aki nepirtast tervezne barkinek is (meg csak viccbol is)c
egyebkent nyugodtan probald ki lannyal, max rajossz hogy nem ez a te utad, de az is lehet hogy igen, es egy szep dologban lesz akkor reszed
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!