Szüleitektől fogadnátok el pénzt?
Alapvetően elég rossz a kapcsolatom szüleimmel.
Párommal vettünk egy lakást és felajánlották, hogy jelentősebb összeggel beszállnak a felújításba.
Visszautasítottam a pénzt és teljesen kiakadtak, hogy hálátlan vagyok, nekem semmi sem jó, csak kéretettem magam és túlságosan fennhordom az orrom.
Viszont hogyha elfogadom a pénzt fel akarják majd használni az alkalmat, hogy minden apró részletbe beleszóljanak és átvegyék az életünk fölötti irányítást.
Igazából az a kérdés hogyan tudnám ezt a helyzetet a legkevesebb balhéval megúszni.
"Napi 30-40 hívás? Szüleid teljesen elmebetegek."
Vagy csak izgulnak, hogy vajon miért nem veszi fel a telefont órák múlva sem... Ha normál mederben tudná tartani a kérdező a dolgokat, akkor nem hívogatnák annyiszor, de eleve nem normális a viszonyuk, ami rajta is múlik, nem csak a szülőkön.
Szerintem így cselekedtél helyesen.
Ne akarjon megvenni kilóra. Így sokkal kisebb a balhé mint pár év múlva amikor azt mondja hogy kussolj mert nélküle nem lehetett volna lakásod
A családi pénzügyek alapszabálya: Fogd a pénzt és fuss!!
El kellett volna fogadnod a pénzt és utána kedvesen leszerelni a beledumálási próbálkozásokat. Ne hagyj pénzt a családi asztalon, ha nem muszáj.
Az élet kegyetlen.
"Így sokkal kisebb a balhé mint pár év múlva amikor azt mondja hogy kussolj mert nélküle nem lehetett volna lakásod"
Csak ugyanakkora: most se, akkor se kellene majd belemenni semmiféle balhéba, hanem meg kell tanulni hárítani, a helyükön kezelni az esetleges beledumálási próbálkozásokat, a szúrkálódásokat, nem felfújni, ha olyat vágnak a fejéhez, ami nem esik jól neki, stb.
Én is azért akartam függetlenedni anyagilag meg mindenhogy, hogy ne tudjanak mindenbe beleszólni a szüleim. Már a jogsimat is saját pénzből csináltam (holott a tesómét fizették), de így ahhoz a sulihoz mentem, ahova én szerettem volna. Mindenről az ellenkezőjét gondolták folyton, mint én. A férjemmel saját önerőből vettünk egy házat, nem kértünk egyik szülőtől sem segítséget soha semmiben. És nahát, egyikünk családja sem szól bele semmibe. Karácsonyra kaptunk tesómmal 1-1 nagyobb összeget ajándékba, hogy költsük amire jónak látjuk, nekünk félre van téve, és sose kérdezték meg, hogy mire költöttük, mire szeretnénk költeni stb. Teljesen kinőtték a régi énjüket, lassan már akkor se mondanak semmit, ha kifejezetten én kérek tanácsot. :D Mert nem akarnak beleszólni, irányítani. Sokkal jobb lett a kapcsolatunk, mióta a saját házunkban élünk, örömmel jönnek hozzánk, mindent dicsérnek, örülnek, mert a férjemmel szakember nélkül újítottuk fel a két kicsi kezünkkel amit csak tudtunk, talán kétszer jöttek segíteni, hogy haladjunk is. :D
Szóval teljesen megváltoztak, lehet, hogy a Te szüleid sem akarnának már mindenbe beleszólni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!