Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim egész életükben rossz...

Szüleim egész életükben rossz döntéseket hoztak?

Figyelt kérdés

Egész életemben azt láttam, hogy a kortársaim szülei nagybetővel ÉLNEK. Utaznak, szórakoznak, vállalkoznak, kockáztatnak, és minőségi időt tölt együtt a család.

Az én szüleim nem vállaltak kockázatot, egész nap bagóért roboltak, mindig csak azt mondták hogy "majd jobb lesz", persze rosszabb lett. Más szülei összegyűjtöttek egy ingatlant a csemetéjüknek, az én szüleim televásárolták a lakást olcsó csecse-becsékkel, szedett-vedett bútorokkal, aztán 2 évente rájöttek, hogy az egész egy sz*r, teljes újraterevezés! Mindent elajándékoztak, és újra berendezték a lakást szedett-vedett túlzsúfolt cuccokkal. Abnormálisan sok pénzt költöttek könyvekre, mondván: "ők felsőbbrendűbb értelmiségiek". Nah, azóta az összes könyv a papírgyűjtőben végezte.

Mindig mindenből az olcsót vettük, aztán garantáltan rövid úton tönkrement, így mindig meg kellett venni utána a minőségit. Így jóval többet költöttünk a haszontalan tárgyakra, mint bármelyik tudatos vásárló.

Persze ilyen mentalitás mellett 0 Ft-tal indultam el ottonról, és azóta is azért dolgozok, hogy legalább egy kis lakás összekaparjak. A kortársaim nagy részének tettek lakást a feneke alá, de nem azért mert annyira gazdagok lettek volna a szüleik, csak élelmesebbek voltak, okosan gazdálkodtak, nem vettek minden nap valami hülyeséget impuzusból. A szüleim közel 30 évig voltak házasok, apám halála után 2 évbe telt, mire eltüntettem a családi házból az összes lomot. Több száz kilót adtam el az első szabad hétvégéimen, aztán belefáradtam, a végén már hulladéktelepre vittem a zsákokat, mert már nem volt energiám egyesével meghirdetni az olcsó vackokat. Egyetlen egy tárgyat sem találtam a hagyatékban, ami egy picit is értékes vagy valaha drága lett volna, nem is volt értük a lomolás során sem.

Én reagálom túl a dolgot szerintetek?

2021. aug. 9. 19:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
87%
Ne hisztizzel már. Mindenért a szuleidet hibaztatni? A szüleid is akkor ezt a mintát hozták a saját szuleiktol. Majd te is ezt fogod!
2021. aug. 10. 07:21
 22/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de hát ők keresték meg a pénzt és arra költötték, amire akarták. Sajnos pont haszontalan dolgokra. Hidd el, a legtöbb szülő 8 óra meló után hazamegy, nem törekszik semmire, vagy nyaral, vagy nem, és nem tud lakást venni a gyereknek. Mi szerencsére hitelből vettünk, mert szintén nem nagyon tudtak pénzt adni.
2021. aug. 10. 07:44
 23/23 anonim ***** válasza:
72%

Túlreagálod. A szüleid pénzköltésébe nincs jogod beleszólni. Az ő pénzügyi döntésük volt.

Az országban rengetegen vannak akiknek nem raktak lakást a seggük alá és mégis ma már saját házban/lakásban élnek.

Az, hogy neked nincs lakásod nem feltétlenül a szüleid hibája. Te is hibás vagy ebben.

2021. aug. 10. 08:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!