Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Le kellene válnom a szüleimről...

Le kellene válnom a szüleimről? Miért olyan nehéz ez a számomra?

Figyelt kérdés
Mindig csak a negatív kritikákat kapom itthon a szüleimtől. De mégis az az érzesem, hogy nem tudnék elköltözni itthonról. Nélkülük úgy se tudnék megélni sem. Persze a barátomat is mindig kritizálják nekem. Azt mondják addig jó míg otthon vagyok, addig örüljek, míg nem élünk együtt a barátommal, mert utána minden sokkal nehezebb lesz. Nekem kell majd mindent ellátnom. De közben meg szerintük rajtuk élősködöm, bár már elmennék. Mikor mondom elköltözök, akkor már ők mi mindent megtettek értem, nekem meg csak a barátom számít.
2021. aug. 8. 15:10
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
Életkorodtól függ.
2021. aug. 8. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
Ha hagyod hogy gyereknek nézzenek akkor buta is maradsz. Egyébként én ilyen negatív környezetből már pakolnék is össze. Inkább haljak éhen minthogy egy magát Istennek képzelt teremtményit semmibevevő szülővel legyek egy légtérben.
2021. aug. 8. 15:27
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus kontrolláló szülők, akik minél tovább a karjaik között akarnak tartani, hogy azt csináld, amit terveztek veled, közbe nem tűnik fel, hogy egy életképtelen embert nevelnek, aki nem fog tudni megállni a saját lábán. Sajnálom. Minél hamarabb menj el, hogy megtanuld az életet, és ne húzzanak le mégjobban a szüleid, mivel sajnos nekik ez nem fog feltűnni, ha meg megemlítenéd, akkor úgyis te lennél a szemétláda.
2021. aug. 8. 15:43
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom hogy dolgoztok-e de szerintem ketten (még ha nehezen is.) már fent lehet tartani egy albérletet. És igen. Ott nektek kell majd mindent ellátni. Főzés,mosás,takarítás. De hidd el hogy jobb lesz így mint hogy a negatív okoskodó szüleiddel élj. Ezt tapasztalatból mondom,hisz én is hasonló környezetből költöztem el több mint 6 éve(Igaz én egyedül élek külföldön.) és cseppet sem bántam meg hogy elköltöztem "otthonról" mert sokkal nyugisabb az életem. Szerintem minél hamarabb költöztök annál jobb lesz.
2021. aug. 8. 16:43
 5/9 anonim ***** válasza:
82%

Nem csoda hogy azt gondolod nem vagy képes rá mikor folyton ezt hallod. Már elhiszed.

Ha dolgoztok szerintem lepd meg őket. Költözzetek össze. Nem nagy kunszt háztartást vezetni. Csak többet kell főzni meg takarítani.

2021. aug. 8. 17:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Tudok főzni, mosni, takarítani, ezeket most is megszoktam csinálni, csak nem mindig én.
2021. aug. 8. 18:00
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyél az önsorsrontó szülők áldozata! Szedd össze magad és találj egy olyan munkahelyet ahol ingyen szállást is kapsz és ott gondolj át mindent.
2021. aug. 8. 18:52
 8/9 anonim ***** válasza:
41%
Akkor a sajat döntésed h belevagsz-e.
2021. aug. 9. 00:27
 9/9 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez volt. Tökre jól élünk a férjemmel! Tervezzük a gyerekeket. Ez csak egy szleng duma mert nem akarnak elengedhetetlen. Sokkal boldogabb vagyok amióta külön élünk
2021. aug. 10. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!