Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan váljak le érzelmileg a...

Hogyan váljak le érzelmileg a szüleimről?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 22 éves lány vagyok, egy éve élek külön a szüleimtől, elég messze, 200 km-re. Ott dolgozom, anyagilag és minden szempontból független vagyok a szüleimtől, általában 4-5 hetente jövök haza 2-3 napra. Ilyenkor nincs semmi gond, lefoglal a munka, a barátok, a saját magamra szánt idő, nem is mindig beszélünk naponta telefonon, van, hogy 2-3, de akár 4-5 nap is kimarad. Amikor viszont itthon vagyok, mint most, borzasztó. Tegnapelőtt este érkeztem, és holnapután kell visszamennem, de már most bőgök, hogy mennyire fognak hiányozni. Mikor elköszönök tőlük, akkor is szoktam. Tudom, nagyon gáz. Amit tudni kell rólunk, az az, hogy egyke vagyok, világ életemben nagyon jó volt a kapcsolatunk, mi vagyunk a három muskétás, így felnőtt koromra baráti viszonyunk lett, nincs olyan, amit ne beszélnénk meg, emellett persze hatalmas a tiszteletem és gyermeki szeretetem mellettük. Soha, még tinikoromban sem voltunk rosszban, nem vitatkoztunk, max olyanon, hogy nem mosogattam el vagy nem vittem le a szemetet, aztán fél óráig nem szólunk egymáshoz, és ennyi. Mindent megadtak nekem mind érzelmileg mind máshogy, nagyon hálás vagyok, és jobb szülőket nem is kívánhatnék magamnak. Szerintem ebben az is közrejátszhat, hogy 14 éves koromig édesanyám nem dolgozott, rengeteg időt voltunk együtt, minden nap programoztunk, ilyesmik. Szívem szerint otthagynék mindent, és hazaköltöznék, aztán itt élnék velük kb 40 éves koromig, de tudom, hogy nem egészséges, és többet ártana, mint használna, ez az élet rendje, meg egyébként is szeretem a munkám, a várost is, ahol élek, illetve sok embert ott. A mai napig velük járok legszívesebben nyaralni, wellnessezni, programozni, akárhová. Az esetek 90%-ában nem is szólok az itthoni barátoknak, hogy itthon vagyok, mert csak a szüleimmel akarok lenni... Mit tegyek? Köszönöm szépen!

22L

2017. jan. 27. 12:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem elég rossz a kapcsolatom a szüleimmel.. vagyis.. mostmár kezd jobb lenni, de így úgy érzem, hogy nem lesz nehéz az elválás.. és tudom, hogy anyumhoz úgyis vissza fogok jönni.. szerintem tudatosítsd magadban, hogy úgyis látni fogod őket.. Ahol melózol, ott pedig keress barátokat, vagy egy barátot.. Valakit, aki eltereli a figyelmed anyudékról. Eleve a koli miatt keveset vagyok a szüleimmel, és a barátok miatt nem gondolok rájuk. Plusz telefonálok is velük. Meg szerintem te is hívhatod bármikor őket :) Telefonáljatok többet, meg akár ezt amit itt leírtál megbeszélheted velük is :)
2017. jan. 27. 12:13
 2/10 anonim válasza:
Ha szereted oket akkor miert akarsz "levalni"? A boldogsag es a szomorusag kez a kezben jar. Ez szerintem igy normalis na nagyon hianyoznak jarj haza surubben.
2017. jan. 27. 12:15
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
1. Vagyok.. Amúgy ez teljesen egészséges, amikor ilyen jó a szülő-gyerek kapcsolat :) Nem csak te vagy így vele :) Barátnőm csak 18, de ő is ilyen néha :) De csak ha magányos akkor hiányoznak neki a szülei, amikor szórakozunk nem :) Lehet, hogy neked is jót tett volna a koli x.x De még nem veszett fejsze a függetlenedés😁
2017. jan. 27. 12:16
 4/10 anonim ***** válasza:

Mintha én írtam volna a soraidat!

Ugyanennyi idős vagyok, egyke, lány. Mindig bűntudatom van, mielőtt visszaindulok munkába (120 km). Kb. 2 havonta járok haza, és nagyon nehéz érzelmileg ez az egész. Ha lenne testvérem, sokkal könnyebb lenne, mert nem csak én lennék a szemük fénye. Én csak azzal tudom vigasztalni magam, hogy ez az élet rendje. Lassan családot alapítok, de még így is nehéz...

2017. jan. 27. 12:29
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Pont ez az, amikor ott vagyok, nincs semmi bajom, lefoglal a munka, barátok, ezt írtam is. Ettől függetlenül, ha tehetném, hazajárnék akár hetente is, de heti 6 napot dolgozom, szombat este végzek 10-kor, akkor már nincs vonat, vasárnap pedig nem utaznék azért 4 órát oda-vissza, hogy egy ebédre hazaugorjak, hétfőn reggel ismét munka. Ha szerencsésen jön ki, és legalább 3-4 napot nem kell dolgozni, mint most, akkor jövök persze, de ilyen ritkán 1-1,5 havonta fordul csak elő.

2017. jan. 27. 12:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Párkapcsolatod nincs? Az változtatna a prioritási sorrenden, gondolom :) Egyébként ha ennyire nehezen viseled, miért nem költözöl közelebb? Akkor gyakrabban tudnátok találkozni, és nem lenne olyan fájdalmas az elszakadás.
2017. jan. 27. 12:36
 7/10 anonim ***** válasza:
De miért kellene leválni érzelmileg a szüleidről? Inkább örülj neki, hogy jó a kapcsolatod és szereted őket, tudod milyen kevés jó szülő-gyerek kapcsolat van a mai világban? Én is egyke vagyok, a munkám miatt ritkán jutok haza, én is 200 km-re lakom a szüleimtől. De naponta, ill. naponta többször is beszélünk. Nem akarnék ennél is jobban "leválni".
2017. jan. 27. 13:02
 8/10 A kérdező kommentje:
Nincs kapcsolatom, de ha lenne sem változtatna azon, hogy a szüleim az elsők. Közelebb? Sajnos nem jókedvemből mentem ilyen messzire. Nagyon megszerettem a helyet, de ha tehettem volna, a városban maradok, de nem olyan a munkám, hogy minden városban 100 ember tölti be a munkakört, hanem nagyvárosonként max 4 emberre van szükség, örülök, hogy el tudtam helyezkedni bárhol is.
2017. jan. 27. 13:37
 9/10 anonim ***** válasza:

Inkább örülj,hogy ilyen jó a viszonyod a szüleiddel :) Nekem anyum gyakran jár külföldre és ha 1-2 napig nem beszélünk,máris hiányzik.Ez természetes dolog :) Még csak most repültél ki,adj időt magadnak,ha lesz majd saját családod,egyre függetlenebb leszel,jobban el fogod tudni viselni ezt is.

20L

2017. jan. 27. 14:23
 10/10 Kim Bo Mao válasza:
Skypeoljatok minden nap, az sokat segít!
2017. jan. 30. 04:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!