Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kidobnád a 21 éves lányod az...

Kidobnád a 21 éves lányod az utcára, ha nem dolgozna, és munkát sem keresne, csak a pénzt vinné el a háztól?

Figyelt kérdés
2021. aug. 8. 12:17
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%
A magyar szülő utálja a gyerekét, miközben a háziállatára több tízezreket elkölt havonta... na meg persze a saját hasa növelésére.
2021. aug. 8. 13:53
 12/26 anonim ***** válasza:
97%

A körülményektől sok függ:

világvégi fiszfasz falu ahol még az a mantra, hogy 'száz másik van a helyedre' kb esélytelen bekerülnöd bárhova is. Ha bekerülsz valami szemét munkára egy magasabb szintű végzettséggel,kb magad alatt vágod a fát a későbbiekben,ha megkérdezik,miért csirkét pucoltál diplomával két éven át?

Ilyenkor (sajnos) fel kell fújni az ember pofáját és elkezdeni vidéken nézelődni - majd elköltözni. Ha van esze,megalapozza a jövőjét,ha nincs,eltapsol minden pénzt hülyeségre. Ez már emberfüggő.

2021. aug. 8. 14:22
 13/26 anonim ***** válasza:
91%

Ezt a fiaddal/lányoddal kell megbeszélned.

Én pl úgy jártam, hogy először suliba jelentkeztem ahova nem vettek első körbe fel és ezért elkezdtem munkát keresni ahol egy munkáltatótól kaptam visszajelzést a 10+ból.

Mondtam a szüleimnek, hogy lehet július után nem lesz munkám illetve iskolám, de továbbra fogok keresni. Mondták, hogy megértik és ha bármiben bármikor (pl interjúra elutazni) kell segítség szóljak. A lényeg, hogy látni akarják, hogy teszek valamit azért hogy ne otthon üljek egész nap.

Most 21 éves vagyok dolgozom a szüleimmel lakok amíg valamennyi pénzt félre tudok rakni, ami kiköltözésnél kelleni fog. A rezsibe nem fizetek, de ha valami otthonra kell pl bevásárolni vagy hasonló természetesen elmegyek venni saját fizuval. Ezen kívül mindent pl. bútort, telefont, csomagot hozzá stb.. saját magamnak veszem. Ezzel mindannyian jól vagyunk és ha kiköltözés után vissza kellene költöznöm az is rendben lenne, de a feltétel ugyanaz; látni akarják, hogy teszek valamit a jövőmért.

Nagyon rosszul éreztem magam és kétségbe voltam esve, hogy suli után nem lesz semmim, sok stressz volt ez számomra mivel ilyen még nem fordult elő velem azelőtt.

És szerintem ez az egész szülői támogatás nélkül -és itt nem a lakásra hanem a lelki részére gondolok- nem ment volna így.

Remélem beszélsz a gyerekeddel erről mielőtt elsieted a döntést és elküldöd otthonról.

Remélem tudtam segíteni:)

2021. aug. 8. 16:20
 14/26 anonim ***** válasza:
2021. aug. 8. 16:27
 15/26 anonim ***** válasza:
48%
Milyen gyorsan tett fel kérdést valaki az előzőhöz képest, ennyire unatkozik valaki?
2021. aug. 8. 16:30
 16/26 anonim ***** válasza:
95%
Mit nem lehet érteni abban, hogy több értelme volt így feltenni, mint úgy, hogy "másként kezeled-e a gyerekeidet nemek szerint, ha otthon ül és nem dolgozik?" (Ez már irányított kérdés lenne, amire az is rávágná, hogy nem, aki másként kezelné őket, mert szembesült a kettős mércéjével.) Mitől lesz trollkodás, ha egy társadalmi mentalitással kapcsolatos kérdésre kíváncsi valaki?
2021. aug. 8. 17:52
 17/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Azt a másik kérdést nem én tettem fel. Az #5 nagyon jól rátapintott a dologra. Pontosan ezért írtam ki ezt, mert kíváncsi voltam, hogy eltérő válaszok, illetve eltérő szavaztok fognak-e érkezni az esetben, ha a fiút lecserélem lányra a kérdésben. Jó volt a megérzésem, sejtettem hogy más lesz a helyzet megítélése. Tapasztalatom szerint ebben a kategóriában sokkal több nő aktív, és sokan közülük feministák, férfigyűlölők. Már korábban is írtam ki ugyanígy kérdést, hogy megláttam egy történetet itt, majd másnap kiírtam fordított szerepekkel de ugyan azon kifejezésekkel, tehát hogy csak a férfi-nő szerep cserélődjön fel. Például megcsalás esetén. Ezeknél a kérdéseknél szinte minden esetben szöges ellentétben voltak a két kérdésre érkező válaszok, mindig a nők javára. De ezt nem csak ebben a kategóriában tettem meg, hanem mára már szinte mindegyikben. Van ahol pont fordítva van, férfi uralom van. A legelfogadóbb, legfüggetlenebb kategória jelenleg a Tudományok. Pszichológia szakos hallgatóként kíváncsi voltam, hogy az interneten hogyan nyilvánulnak meg az emberek. Ehhez pedig jó környezetet biztosított mindvégig az oldal. Érdekes volt látni az évek alatt, hogy hogyan változnak meg az addig elfogadott értékek, hogyan cserélődnek fel a szerepek, hogyan vész el az írásokból a ráció, milyen hatással bír a média és a divat az emberekre. Akit érdekel a pszichológia el is mentheti ezt a kérdést, mert amint befejezem a szakdolgozatomat meg fogom azt osztani itt is, belinkelem majd ez a kérdés alá is az elérhetőségét.

2021. aug. 8. 17:57
 18/26 anonim ***** válasza:
39%

Azt a másik kérdést nem én tettem fel.

Pedig szóról szóra egyezik kivéve a fiú-lány alanyt. Vagy akkor valaki más gondolt egyet és ugyanazt megkérdezte más alannyal.

2021. aug. 8. 18:26
 19/26 A kérdező kommentje:
A másik kérdés a korábbi.
2021. aug. 8. 18:29
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
#17 én is csináltam már hasonlót, ugyanazon kérdést kiírtam férfi-nő vagy magyar-roma vagy meleg-heteró szereplőkkel, csak egyszerre sosem mertem, mert feltűnő, pár nap eltéréssel meg nem garantált, hogy nagyjából ugyanazok válaszolnak...
2021. aug. 8. 18:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!