Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan legyek rossz gyerek?

Hogyan legyek rossz gyerek?

Figyelt kérdés
Eddig mindig jó gyerek voltam. Segítettem otthon,tanultam megcsináltam mindent amire kértek a szüleim, takarítotam ,de úgy látom ,hogy ez nekik nem tetszik mivel mindig kritizálnak . Azt vettem észre ,hogy aki "rossz gyerek" az elmondásuk szerint azt a szülei valahogy imádják . Az enyémek képesek azért leszidni ,mert kimaradt a mosogatásból egy pohár. Tehát hogyan legyek rossz? Mit kell csinálnom?
2021. aug. 6. 11:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
46%

Ne legyél rossz, félre értelmezed ezt a dolgot. Gondolj bele, ha a szüleid azért leszidnak mert nem mostál el egy poharat, akkor arra hogyan reagálnának ha elkezdenél mondjuk lázadni?

A te szüleid nem úgy nevelnek téged, mint a "rossz gyerekek" szülei az ő gyereküket.

2021. aug. 6. 11:25
 2/21 anonim ***** válasza:
89%
Téves következtetés, nem hiszem, hogy ilyet láttál volna. Úgyhogy inkább beszélj velük, hogy rosszul esik az állandó kritika.
2021. aug. 6. 11:27
 3/21 anonim ***** válasza:
91%

Ez fordítva van. Azért rosszak, mert őket "imádják", ki van nyalva a s...ük. Te hiába fogsz úgy viselkedni, mint ők, a te szüleid nem lesznek olyanok, mint az övék.

Inkább próbálj meg kiállni magadért, amikor kritizálnak.

2021. aug. 6. 11:28
 4/21 A kérdező kommentje:
Ez igazságtalan akik nem szeretik a szüleiket és minden rosszba benne vannak (cigi,pia,drog stb) azokat nagyon szeretik az ilyen meg megcsinál mindent ami tőle telik azt meg nem szeretik a szülei. Hol az igazság? És mit mondjak nekik?
2021. aug. 6. 11:32
 5/21 anonim ***** válasza:
18%
Inkább fogadd el a kritikát és máskor jobban figyelj. Trehányság félmunkát végezni. Most még mosogatás közben hibázol, de majd munkahelyen lehet nem úszod meg egy lecseszéssel, ha valamit hibázol.
2021. aug. 6. 11:41
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
#4 nem mi tehetünk arról, hogy a szüleid igazságtalanok veled.
2021. aug. 6. 11:48
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Rosszúl nézed. A rossz gyereket nem azért szeretik mert rossz. Hanem azért szeretik,hogy legyen jó....persze ez álltalában nem sikerül.

Mert a rossz gyereknek így nem hogy jó,egyenes fantasztikus: Rossz(azt csinál amit akar) és még szeretik is.

Viszont a te esetedben ez máshogy fog lecsapodni. Ha jó vagy és kritizálnak akkor rosszként sem leszel szeretve. Egy ideig-óráig talán, hátha visszatér a jó gyerk de aztán újra ottvagytok ahonnan indult a dolog.

Szerintem legyél olyan amilyen eddig voltál. Növessz vastag bört,hogy a kritika leperegjen. És álljki magadért.

Amugy hány eves vagy?

Mert 10 évesen ez elég szomorú. De 14évesen gáz.

2021. aug. 6. 11:53
 8/21 anonim ***** válasza:
100%

Vissza lehet szólni normális keretek között, igényesen.

"Mindenkivel előfordul" "Legalább segítettem itthon"

"Ha nem tetszik, legközelebb csinálja más" "Csak az hibázik, aki csinál is valamit" "Más szülők már annak is örülnének, hogy a gyerekük megcsinált valamit" és egyebek. Ezzel nem töröd be a fejüket.

2021. aug. 6. 12:00
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem rossz következtetéseket vonsz le.

A szüleid ígyis úgyis kritizálni fognak bármit is teszel.

Ez a dolog persze önhibádon kívül van. Vannak ilyen szülők akik nagyon kritikusak. Meg persze van olyan is hogy ha te vagy a legidősebb gyermek a családban akkor tőled többet várnak el.

Szóval ahelyett hogy megpróbálnál taktikát váltani hogy hátha beválik e, én azt javasolom hogy inkább állj a sarkadra.

Nem kell a tökéletes gyermeknek lenned. Ez csak egy szerep amibe vagy ők vagy te magad erőltetted be magadat az évek során.

2021. aug. 6. 12:14
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Pedig tényleg úgy van ahogy a kérdező mondja: aha a jó gyerek négyest hoz,. le van ugatva hogy miért csak négyes, ha a rossz kettest, ki van nyalva a se.gge hogy de jó, nem egyes. Ha a jó kitakarítja a konyhát le van cseszve hogy a fürdőt miért nem, ha a rossz a saját szobáját méltóztatik negyedévente rendbe rakni, akkor örömünnep van... Ez ilyen. Azt a lovat ütik amelyik húz.
2021. aug. 6. 12:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!