Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vehetném rá "szép szóval"...

Hogy vehetném rá "szép szóval" az apámat, hogy adja ide minden hónapban azt a pénzt, ami nekem jár?

Figyelt kérdés

Elváltak a szüleim még óvodás koromban, mikor 18 lettem két éve, mondta, hogy ő többet nem veszekszik az apámmal, onnantól utalja az én számlámra a pénzt, hátha úgy nagyobb hajlandóságot fog erre mutatni. Ugyanis az apám rendre 3-4 hónap késéssel fizet, pedig nem egy nagy összeg, 40 ezer forint lenne havonta... De ő általában addig húzza, amíg ilyen 160-200 ezreket ad oda egyben. Volt, hogy egy fél évig egyetlen forintot sem adott, mert hogy "nincs pénze".

Oké, csak ez nem így működik, hogyha nincs pénzem, akkor nem adok a gyerekemnek és haljon éhen, vagy kerüljön utcára... Ő mindig azzal takarózik, hogy kérjek anyától, vagy a férjétől, nekik van. Persze, de konkrétan az egész életemet ők finanszírozták/finanszírozzák, mert apám sosem segített bele semmibe. Legyen szó akár arról, hogy alapítványi iskolába jártam és most sem állami képzésen vagyok, akár jogosítványról, az első lakásomról, bármiről... Rá sosem lehetett számítani, az utóbbi években a szülinapomra egy csokor virágot nem vett már.

Múlt héten is hívtam, hogy mindjárt augusztus és még mindig nem adta ide az elmúlt 3 havi gyerektartást sem, nekem pedig kellenének, mert utazom el jövő héten. Válasz: ne járjak ennyiszer nyaralni... Köszi. Tényleg az zavar, hogy ez nem is zsebpénz, vagy alamizsna, hanem neki ezt kötelessége lenne fizetni és még ezt sem teszi meg.

Tudom, hogy lehet bíróságra is menni emiatt, de ahhoz nem lenne sok kedvem, üres fenyegetésekre meg nem akarom az időmet pazarolni.

2021. aug. 2. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/74 A kérdező kommentje:

Miért lennék érdemtelen? Azért, mert nem kéthetente hétvégente voltam ott, hanem mentem hétköznap is, vagy különórák után?

Nem pereskedni szeretnék az apámmal egyáltalán.

2021. aug. 2. 17:59
 52/74 A kérdező kommentje:

"Konrkétan mi most már a kérdés?"

Az, hogy szeretném, hogy az apám ne 3-4 havonta egyben adja ide a gyerektartás összegét, hanem minden hónapban azt a 40 ezer forintot.

Erre már olyanokba kötnek bele, hogy anyám kivel házasodott újra, mi az hogy én nem dolgozom és hasonlók.

2021. aug. 2. 18:01
 53/74 anonim ***** válasza:
90%
Akkor amikor legközelebb meglátogatod, kérd meg, hogy állítson be egy automatikus utalást minden hónapranes már nincs is olyan, hogy elfelejti
2021. aug. 2. 18:01
 54/74 anonim ***** válasza:
25%

"Ezzel érdemtelen is lehetsz a gyerektartásra, azt tudod, ugye?"

Ugyan már, dehogy tudja, csak a saját iagazt próbálja hajtogatni! 🤣🤣

2021. aug. 2. 18:05
 55/74 anonim ***** válasza:
24%
Amúgy nem tudom ki hogy van vele, de igen is jól teszi az apukád hogy egyszerre adja oda. Én magamból ki indulva az 50.000-ret egyből elköltöm, ha így csinálná apa mint a te apukád tuti hogy szépen beosztanám. Átgondolnám most mi az ami teljesen felesleges, és mi az amire tényleg költenem kéne. Itt nem arról van szó, hogy apukád egyáltalán nem fizet, hanem arról hogy a pénzt később adja oda. Egyik barátnőm apukája is így csinálja, és hidd el ezerszer jobban betudja így osztani magára.
2021. aug. 2. 18:11
 56/74 anonim ***** válasza:
73%

Mennyi irigy, rosszindulú, frusztrált gyűlt itt össze...

Kérdező, én pontosan ezen mentem át, amin te. Egyetemista voltam, külön háztartásban éltem anyámtól, magánegyetemre jártam, apám meg úgy gondolta, hogy akkor ő többet nem fizet. Bíróságra vittük az ügyet, nyertünk, megítélték a gyerektartást, mivel az az első szakma/képesítés megszerzéséig jár, nem 18 éves korig, hiába vagdalkoznak itt sokan.

Utána mesterképzésre mentem, és akkor meg megítélték a rokontartást, mivel a bírót idézve: "a korábbi osztatlan képzéssel most a mesterszak elvégzése egyenlő".

Egyébként szerintem próbáld meg megbeszélni apáddal, hátha lehet rá hatni. Az a pénz jár neked. Nem anyád férje felelős érte, nem ő csinált meg, hanem apád. Jó lenne már, ha felfogná ezt a sok férfi, akinek addig jó a gyerek, amíg meg kell csinálni.

2021. aug. 2. 18:18
 57/74 anonim ***** válasza:
73%
66-os, akkor te kérd a havi fizetésedet félévente, és majd biztosan jobban be tudod osztani, a kérdező meg nem kért tőled ilyen fantasztikus pénzügyi tanácsokat.
2021. aug. 2. 18:20
 58/74 anonim ***** válasza:
15%
Megmondod neki, hogy ha nem fizet majd te is így fogsz szülőtartást fizetni neki ha megöregszik.
2021. aug. 2. 18:52
 59/74 anonim ***** válasza:
87%
Ne telefonon hívogasd, hanem menj el hozzá és személyesen beszélj vele. Azzal nagyobb hatást érsz el, főleg ha beveted a tipikus női fogásokat pl sírás, könyörgés, apu dícséret. Ne támadj és legyél erőszakos, inkább okos és rafinált.
2021. aug. 2. 19:30
 60/74 anonim ***** válasza:
22%
Első szakma megszerzéséig jár.Ha az szakközép, és ott lett egy szakma, akkor egyetem alatt nem biztos, hogy jár.Gimi után más.28 év felett értelemszerűen rokontartás nem gyetetartás mivel nem gyerek már.Gyereke is lehetne ehyetem mellett, akkor is a szülőtől várna valaki pénzt? Amúgy sajnos itt apukának kellene bemenni a gyámügyre vagy a bíróságra és ott rendezni. Ha apuka nincs képben akkor is fizet ha nem kellene !ár.Amúgy igen, ebben a helyzetben még az is lehet, hogy rokontartás sem kapna.
2021. aug. 2. 20:16
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!