Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vehetném rá "szép szóval"...

Hogy vehetném rá "szép szóval" az apámat, hogy adja ide minden hónapban azt a pénzt, ami nekem jár?

Figyelt kérdés

Elváltak a szüleim még óvodás koromban, mikor 18 lettem két éve, mondta, hogy ő többet nem veszekszik az apámmal, onnantól utalja az én számlámra a pénzt, hátha úgy nagyobb hajlandóságot fog erre mutatni. Ugyanis az apám rendre 3-4 hónap késéssel fizet, pedig nem egy nagy összeg, 40 ezer forint lenne havonta... De ő általában addig húzza, amíg ilyen 160-200 ezreket ad oda egyben. Volt, hogy egy fél évig egyetlen forintot sem adott, mert hogy "nincs pénze".

Oké, csak ez nem így működik, hogyha nincs pénzem, akkor nem adok a gyerekemnek és haljon éhen, vagy kerüljön utcára... Ő mindig azzal takarózik, hogy kérjek anyától, vagy a férjétől, nekik van. Persze, de konkrétan az egész életemet ők finanszírozták/finanszírozzák, mert apám sosem segített bele semmibe. Legyen szó akár arról, hogy alapítványi iskolába jártam és most sem állami képzésen vagyok, akár jogosítványról, az első lakásomról, bármiről... Rá sosem lehetett számítani, az utóbbi években a szülinapomra egy csokor virágot nem vett már.

Múlt héten is hívtam, hogy mindjárt augusztus és még mindig nem adta ide az elmúlt 3 havi gyerektartást sem, nekem pedig kellenének, mert utazom el jövő héten. Válasz: ne járjak ennyiszer nyaralni... Köszi. Tényleg az zavar, hogy ez nem is zsebpénz, vagy alamizsna, hanem neki ezt kötelessége lenne fizetni és még ezt sem teszi meg.

Tudom, hogy lehet bíróságra is menni emiatt, de ahhoz nem lenne sok kedvem, üres fenyegetésekre meg nem akarom az időmet pazarolni.

2021. aug. 2. 17:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/74 anonim ***** válasza:
11%
56:)
2021. aug. 2. 17:48
 42/74 anonim ***** válasza:
10%
Így jártál. 😁
2021. aug. 2. 17:48
 43/74 anonim ***** válasza:
90%
Fordítsátok meg a kérdést. Ha a papa írta volna a posztot, hogy nem akar gyerektartást fizetni, akkor az ő fejét harapnátok le.))
2021. aug. 2. 17:52
 44/74 A kérdező kommentje:

"itt nem csak válaszolni lehet hanem véleményezni is"

Tessék? :D

Ezt honnan vetted? Senkit nem érdekel, hogy neked itt mi a véleményed. De tessék:

"(b) Tilos személyeskedni, azaz olyan megjegyzést tenni amely másokra nézve sértő lehet (különösen ami egy másik Felhasználót zavarhatja kora, neme, származása, vallása, faji, nemzetiségi hovatartozása, világnézeti meggyőződése, véleménye, élethelyzete miatt), továbbá mások becsületére, jó hírnevére sérelmes tartalmat elhelyezni, függetlenül attól, hogy az valós vagy sem, kiemelten a közszereplőkre vonatkozóan. Tilos olyan tartalmat elhelyezni, amely gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas."

2021. aug. 2. 17:53
 45/74 anonim ***** válasza:
24%

63!

De, jól tudom. A gyermektartásdíj a gyermeket saját háztartásában nevelő gyermek szülőjének jár. Namarmost a kérdező nem él az anyja háztartásában, hiszen írta, hogy saját lakása van, t3hat saját jogon kérhetné. Ennek menete egy bírósági per. Ott apuka kérheti a rokontartasra változtatást, amit még is tesznek, aztán pedig megszüntetik az egészet, mert a kérdező nem szorul rá.

2021. aug. 2. 17:53
 46/74 A kérdező kommentje:

De őszintén, kit érdekel, ki mit csinál az iskola mellett?

Nem az én dolgom. Mindenki foglalkozzon szépen a saját dolgával, életével. Ha a családom megteheti, hogy támogat és segít az egyetem alatt, miért ne fogadnám el? Ti talán visszautasítanátok az anyagi támogatást és inkább mondanátok, hogy nem, ti dolgoztok két állásban, éltek kollégiumban és később albérletben?

Ne legyünk már álszentek azért ennyire...

2021. aug. 2. 17:54
 47/74 anonim ***** válasza:
89%
67-es te most irigyled tőle a gyerektartást?
2021. aug. 2. 17:54
 48/74 A kérdező kommentje:

Azért szerintem abban egyetérthetünk, hogy sokan nem a "papírforma" szerint fizetik a gyerektartást, intézik a láthatást válás esetén.

Pl. az sem hivatalos út, hogy az apám 3-4 havi gyerektartást nem fizet, majd egyszerre adja oda. Régen, amíg láthatásra jártam, akkor sem a bíróság által meghatározott időpontokban mentem szigorúan, hanem amikor kedvem volt.

2021. aug. 2. 17:56
 49/74 anonim ***** válasza:
36%

"amíg láthatásra jártam, akkor sem a bíróság által meghatározott időpontokban mentem szigorúan, hanem amikor kedvem volt."

Ezzel érdemtelen is lehetsz a gyerektartásra, azt tudod, ugye?

2021. aug. 2. 17:58
 50/74 anonim ***** válasza:
33%
Valóban, sokan nem a papírforma szerint intézik. De neked nem marad más mód, ha egyszer nem fizet magától. Tehát vagy bepereled és azzal vállalod azt is, hogy nem kapsz semmit a végén, vagy hagyod az egészet aztán vagy ad, vagy nem.
2021. aug. 2. 17:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!