Hogy vehetném rá "szép szóval" az apámat, hogy adja ide minden hónapban azt a pénzt, ami nekem jár?
Elváltak a szüleim még óvodás koromban, mikor 18 lettem két éve, mondta, hogy ő többet nem veszekszik az apámmal, onnantól utalja az én számlámra a pénzt, hátha úgy nagyobb hajlandóságot fog erre mutatni. Ugyanis az apám rendre 3-4 hónap késéssel fizet, pedig nem egy nagy összeg, 40 ezer forint lenne havonta... De ő általában addig húzza, amíg ilyen 160-200 ezreket ad oda egyben. Volt, hogy egy fél évig egyetlen forintot sem adott, mert hogy "nincs pénze".
Oké, csak ez nem így működik, hogyha nincs pénzem, akkor nem adok a gyerekemnek és haljon éhen, vagy kerüljön utcára... Ő mindig azzal takarózik, hogy kérjek anyától, vagy a férjétől, nekik van. Persze, de konkrétan az egész életemet ők finanszírozták/finanszírozzák, mert apám sosem segített bele semmibe. Legyen szó akár arról, hogy alapítványi iskolába jártam és most sem állami képzésen vagyok, akár jogosítványról, az első lakásomról, bármiről... Rá sosem lehetett számítani, az utóbbi években a szülinapomra egy csokor virágot nem vett már.
Múlt héten is hívtam, hogy mindjárt augusztus és még mindig nem adta ide az elmúlt 3 havi gyerektartást sem, nekem pedig kellenének, mert utazom el jövő héten. Válasz: ne járjak ennyiszer nyaralni... Köszi. Tényleg az zavar, hogy ez nem is zsebpénz, vagy alamizsna, hanem neki ezt kötelessége lenne fizetni és még ezt sem teszi meg.
Tudom, hogy lehet bíróságra is menni emiatt, de ahhoz nem lenne sok kedvem, üres fenyegetésekre meg nem akarom az időmet pazarolni.
36-os, miért személyeskedsz?
Mi közöd van ahhoz, hogy az anyám hogyan házasodott, vagy hogy én miért küzdöttem és mi "pottyant az ölembe"? Ha jobb az életem, mint az átlagnak, akkor fogjam be és ne kérjem azt a pénzt, ami nekem amúgy jár?
"És akkor miért vagy pont itt ha van ügyvéd akitől kérdezhetnél?"
Nem jogi úton szeretném megoldani a problémát, azért. :)
Ha a gyermekünk a középiskola befejezése után továbbtanul, akkor fontos tudnunk, hogy a gyermektartásdíj-fizetési kötelezettség az ilyen nagykorú továbbtanuló gyermek esetén is terhel minket.
Ezzel mindenki legyen tisztában!
Amíg valaki nappalin tanul, köteles fizetni. Ha valaki estin van, akkor nem, mert mellette tud dolgozni. De ne etessétek be hülyeségekkel a kérdezőt.
49!
De a kérdező magánegyetemen tanul és épp többedik alkalommal készül nyaralni. Ez nem igazan a havi 40e tartásdíj kategória....
55!
Értem. De már nagykorú. Kiskorúként jár neki. Nagykorúként akkor jár, ha rászorul. Ne mondd már, hogy rászorul. Amúgy sem lehetséges per nélkül hivatalosan hogy neki utaljon az apja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!