Normális volt anya részéről, a mondata, a
hozzáállása, miután bejelentette a testvérem, hogy
meleg?
Figyelt kérdés
Egy ideje látszott rajta, hogy szorong valamin a tesóm (17 f), erre tegnap vacsi készítésnél kibukott belőle a dolog, mindkettőnk előtt mondva. Nem azt mondom, hogy azt vártam, kívántam vagy hasonló, hogy anya átkozza, kitagadja, stb, de ez eléggé ledöbbentett. Anya először meglepődött arcot vágott, aztán elmosolyodott, aztán azt mondta, hogy: "Rendben. És, van valaki a láthatáron?" De ezt tök lelkesen! Tesóm is csak nézett, mint egy hal, aztán végül kinyögte, hogy nem, nincs. Őszintén amíg nem előttem eszik egymást fiúval vagy lánnyal, nem érdekel a szerelmi élete. Azt tudtam, hogy anyánknak nincs gondja a homoszexualitással, de legmerészebb elképzelésemben se jutott volna eszembe, hogy van olyan szülő, aki ennyire lazán reagálja le ezt (pláne az enyém, pedig kiskorom óta tudom, hogy anyám jóféle "nem százas"). Mintha természetes, mindennapos volna.
Bár minden szülő így reagálna erre, le a kalappal anyukád előtt. Amúgy ő nyilván már régesrég tudta a dolgot és nem érte meglepetésként. Nyilván ő is félti a tesódat a különböző attrocitásoktól, de ennek ellenére, ezt az érzést leküzdve, tudott örülni annak, hogy a gyereke szívéről leesett egy nagy teher.
2021. júl. 24. 23:29
32/43 anonim válasza:
Meglehet, hogy anyukád megkönnyebbült, hogy "csak" ennyi és utólag gondolkodott csak el azon, hogy a fia meleg és ez mikkel fog járni. Kései reakció még előfordulhat,de én se lennék ettől elragadtatva. Persze úgy tennék mintha nem zavarna,de inkább kivárnám, hogy vajon ez pillanatnyi dolog, kamasz bizonytalanság, divat vagy genetikai dolog, semmiképp nem akadnék ki én is csak mosolyognék és csak várnék, hogy melyik véglet az igaz.
Anyukád egyébként, először meglepődött, tehát ez volt az igazi reakciója, ezután jött a mű mosoly ilyen egyszerű.
2021. júl. 24. 23:37
33/43 A kérdező kommentje:
Nos, nyögvenyelősen megkérdeztem anyát, lesz ami lesz... Tényleg nem zavarja (szóval ismétlem, nem műmosoly volt). Azt mondta, hogy rosszabbra számított. Aztán mondta, hogy az sem zavarná, ha mindketten melegek lennénk. Csak találjunk magunknak majd olyan párt, aki szeret, támogat, nem lép le, nem csal meg, a többit pedig magasról le**arja, a családban senkinek nem hozott boldogságot, hogy összejött az ellenkező nemmel, így nem tartja szentírásnak, hogy a boldogságot ki mellett kell megtalálnunk. Részemről megköszöntem, de biztosítottam, engem ez nem fog érinteni, nem vonzódom a férfiakhoz. Utána jó éjszakát, ment aludni.
Szóval... ennyi a történet részéről. Így utólag, tényleg egyszerűbb lett volna először őt kérdezni. Utólagos bocsi mindenkitől. xd
2021. júl. 24. 23:54
34/43 anonim válasza:
Semmi gáz kérdező, legalább szembesültél néhány "érdekes" reakcióval azoknál, akik látatlanban eldöntötték hogy anyád alakoskodik, mert ugye az hogy őszintén szeretheti valaki a gyerekét, náluk lehetetlen opció...
2021. júl. 24. 23:59
35/43 anonim válasza:
Én anyukám is így fogadta volna, ha valamelyik gyereke meleg lenne. Ő amolyan "fogadjunk el mindenkit úgyahogy van/olyannak amilyen" típus. Mindig védi azokat, akik kicsit is másabbak bármiben (csak sajna nem egyszer kihasználják ezt...).
2021. júl. 25. 00:04
36/43 anonim válasza:
Így meg plusz pacsi anyukádnak, örülj, hogy ilyen!
2021. júl. 25. 00:06
37/43 anonim válasza:
Én nem mondtam hogy a műmosoly azt jelenti nem szereti a fiát. Lássuk be sokszor műmosolygunk olyan dolgokon amivel nem értünk egyet, de mivel szeretjük a gyermekünket akkor is mosolygunk amikor nem szeretnénk. Itt is nem igazi elfogadásról van szó, csak a kérdező anyja olyan szinten sérült azért, mert náluk senki nem találta meg az igaz szerelmet, hogy emiatt a lelki sérülés miatt a nézete is nemtelen lett, a legfontosabb neki az igaz szerelem. Ezzel nincs gond sőt remek, de kérdés ha megtalalta volna az igaz szerelmet akkor is ezt vallotta volna?
2021. júl. 25. 01:37
38/43 anonim válasza:
34, szerintem senki nem mondta, hogy alakoskodik.
De az, hogy megkönnyebbülsz, mert látod, hogy végre kimondta, ami a szívét nyomta, az nem öröm.
Az, hogy valakit örömmel tölt el, boldoggá tesz a tény, hogy a gyereke meleg, kizárt. Elfogadod, támogatod, aggódsz érte. Boldog leszel, ha kész egy szerető társa.
De magában a tény közlése örömet okoz, az vicc. Mondom ezt érintett szülőként.
2021. júl. 25. 06:26
39/43 anonim válasza:
Nem hiszem, hogy anyád örült neki, hogy a fia meleg, mert ezen nincs mit örülni, de mint anya, le a kalappal. Ha egy gyerek meleg, leszbikus, stb, stb, akkor is a gyereke marad.
2021. júl. 25. 07:58
40/43 anonim válasza:
Nem, igazad van az lett volna a normális, hogyha elküldi a fenébe és megtiltja, hogy a párja beállítson hozzátok valamikor... majd.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!