Normális volt anya részéről, a mondata, a hozzáállása, miután bejelentette a testvérem, hogy meleg?
Figyelt kérdés
Egy ideje látszott rajta, hogy szorong valamin a tesóm (17 f), erre tegnap vacsi készítésnél kibukott belőle a dolog, mindkettőnk előtt mondva. Nem azt mondom, hogy azt vártam, kívántam vagy hasonló, hogy anya átkozza, kitagadja, stb, de ez eléggé ledöbbentett. Anya először meglepődött arcot vágott, aztán elmosolyodott, aztán azt mondta, hogy: "Rendben. És, van valaki a láthatáron?" De ezt tök lelkesen! Tesóm is csak nézett, mint egy hal, aztán végül kinyögte, hogy nem, nincs. Őszintén amíg nem előttem eszik egymást fiúval vagy lánnyal, nem érdekel a szerelmi élete. Azt tudtam, hogy anyánknak nincs gondja a homoszexualitással, de legmerészebb elképzelésemben se jutott volna eszembe, hogy van olyan szülő, aki ennyire lazán reagálja le ezt (pláne az enyém, pedig kiskorom óta tudom, hogy anyám jóféle "nem százas"). Mintha természetes, mindennapos volna.2021. júl. 24. 19:52
11/43 anonim válasza:
Ez egy teljesen normális reakció, örülök, hogy a testvéredet legalább otthon, anyukád részéről nem fogják bántások érni!
12/43 anonim válasza:
Azért nekem ez kicsit sántít. Oké, ha bejelenti, hogy van van egy azonos nemű párja, akivel szeretik egymást, nyilván örülök, hogy boldog.
De annak a ténynek miért kell örülni, hogy meleg? Nyilván megmondom, hogy oké, értem, nincs vele gondom. De örömet miért okoz???
14/43 anonim válasza:
#12, talán azért, mert a gyereked végre nem szorong, és attól se kell félnie, hogy elítéli a saját anyja? "..oké, értem, nincs vele gondom." Miért lenne?
15/43 anonim válasza:
A kedves anyuka ezt a dolgot már nagyon régóta sejti, érzi, vagy konkrétan tudja is. De látott már olyat is a világ, hogy első reakcióra valaki úgy reagál, mintha meg se hallotta volna... aztán majd egy hét múlva szépen, csendben valahol magába roskad, és összeomlik.
16/43 anonim válasza:
#12 Mondjuk mert ha napok óta látom, hogy valami baj van, és mondani akar valamit, de nem akarnám sürgetni, akkor ott enne az ideg, hogy most drogos lett, bűncselekménybe keveredett, bántalmazzák, teherbe ejtett egy csajt, vagy mi van. Ha aztán kiderülne, hogy csak annyi az egész, hogy meleg, az hatalmas megkönnyebbülés.
Egyébként meg ja, valszeg rég látta rajta.
17/43 anonim válasza:
Szerintem anyuka annak örült, hogy csak ennyi a szorongás oka, nem pedig valami nagyon durva dolog.
18/43 anonim válasza:
Anyukanak van esze es empatiaja is, pacsi neki, faszan reagalta le, le a kalappal. :)
19/43 anonim válasza:
Jó olvasni, hogy vannak normális szülők :) Tiszteletem anyukádnak, kérdező.
20/43 anonim válasza:
17, a megkönnyebbülés nem azonos az örömmel, boldogsággal. Kérdezz meg érintett szülőket, hidd el, nem boldigságot érzett az sem, aki maximálisan elfogadó. Díjak többen mondják, hogy aggodalom, féltés volt bennük, mert tudják, mennyi igazságtalanság és bántás éri majd a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!