Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a húgom?

Miért csinálja ezt a húgom?

Figyelt kérdés
31 éves nő vagyok, 22 éves korom óta külön élek. Van egy lassan 17 éves húgom, akivel nem túl szoros a kapcsolatom. Ha úgy van, tök jól elvagyunk, de nem oszt meg velem semmit, nem szoktunk komolyabb témákról beszélni, nem kötődik különösebben hozzám. Gyakran járok haza, egy héten legalább 3szor átugrok munka után, illetve az egész szombatot is a családdal töltöm. Nem lenne semmi gond, de a húgom egyszerűen nem bírja elviselni a jelenlétem, ha odamegyek rögtön bezárkózik a szobájába, nagyon ingerült lesz, mindenkivel ordibál,főleg velem, hogy takarodjak elfele, és nem tudjuk miért. Néha még meg is ver. Féltékenykedik, ha a szüleink velem foglalkoznak, volt, amikor anyával beszéltem telefonon és kitépte a kezéből, kinyomta. Ha megölelem előtte apát vagy anyát elkezd ráncigálni. A szüleink már nem bírják idegileg ezt, próbáltak vele beszélni erről, a húgom azt mondja, hogy én tönkretettem az életét, nem tudja nekem megbocsájtani a régi sérelmeket, nem bízik bennem, úgy érzi, hogy engem jobban szeretnek, több figyelmet kapok. A múltbéli sérelmek alatt azt érti, hogy tinikoromban kb kétnaponta veszekedtem a szüleimmel, sokszor csúnyán viselkedtem, egyszer megkergettem őket késsel is, de ezt már nagyon bánom és megváltoztam. Lehet az is zavarja, hogy vele szigorúbbak egy kicsit, én sosem voltam az eszemről híres, inkább bulizgattam tanulás helyett, tesóm viszont nagyon okos, tehetséges és ilyen téren nem engednek neki, követelnek tőle. Mit gondoltok?

2021. júl. 22. 18:07
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
37%
A hormonok nem mükődnek, de ha tinikora után is ilyen, akkor toxic. Ekkora tramuát sztem ezzel nem tudsz tramuát okozni neki (kivéve mentális betegség esetén, de te ezt nem említetted) sztem valamit ráfog erre.
2021. júl. 22. 19:24
 12/28 anonim ***** válasza:
79%
Örülj hogy ő nem áll neki téged késsel kergetni. Én azt tenném
2021. júl. 22. 19:26
 13/28 anonim ***** válasza:
81%
Tehát azt állítod, hogy egy 17! éves lány egy négy éves szintjén "féltékenykedik" de nem tudod miért... Szerintem simán elege van belőle hogy örökké a nyakukon lógsz. Nekem is elegem lenne belőle hogy heti több napon ott kerülgessek valakit akit nem bírok.
2021. júl. 22. 19:28
 14/28 anonim ***** válasza:
88%
Mi a bajod a húgoddal? Olyan, mint te voltál. Kés nélkül. Szóval sokkal szelídebb. Nézz rá, tükröt látsz magad előtt.
2021. júl. 22. 20:34
 15/28 anonim ***** válasza:
79%

Huh, hát lehet én se örülnék, ha testvérem, aki régebben késsel kergette a szüleimet, minden héten ott ülne az otthonunkban. Lehet, hogy nincs joga ahhoz, amit csinál, viszont meg tudom érteni.

Plusz az sem teljesen normális szerintem, hogy 31 évesen nincs jobb dolgod, mint heti 3x menni a szüleidhez. Bár, ezután a késsel kergetőzősdi után, nem mondom, hogy alapíts családot...

2021. júl. 22. 20:58
 16/28 anonim ***** válasza:
77%

"Ekkora tramuát sztem ezzel nem tudsz tramuát okozni neki"

Te elolvastad amit írt? Biztos unikornisos csillámos álmokat okozhatott csóri gyereknek, véletlenül se traumatizálhatta azzal, hogy KÉSSEL kergette a SZÜLEIT! Aki meg azt mondja, hogy "ugyan, erre nem is emlékezhet" dehogynem, ha 3-4 éves volt, akkor bizony hogy emlékezhet erre!

2021. júl. 22. 21:08
 17/28 anonim ***** válasza:
76%
Én se szeretném az otthonokban tudni azt a tesómat aki késsel kergette meg a szüleimet. Én se szeretem anővéremet pedig ő késsel nem kergetett meg senkit ,de mégis ideges leszek amikor itthon van,mert üvölteti a zenét nem foglalkozik senkivel csak magával. Szóval ja
2021. júl. 22. 21:17
 18/28 anonim ***** válasza:
88%

ez akkor is beteg, ha nem lett volna előzmény

9 éve elköltöztél, minek ennyit odajárni?

2021. júl. 22. 21:32
 19/28 anonim ***** válasza:
79%

Szóval egész gyerekkorában azt hallgatta, hogy hogyan balhézol a szülőkkel, most pedig mivel a szüleid téged nem tudtak kordában tartani, vele indokolatlanul extra szigorúak. Plusz neked már minden "bűnöd" meg van bocsátva, el van felejtve, és ott bazsalyogsz a szüleiddel, mintha semmi se történt volna. Hát én is gyűlölnélek.

Egyébként elég gáz vagy, hogy 31 évesen se életed, se párod, se barátaid, hanem anyádékon lógsz.

2021. júl. 22. 21:35
 20/28 anonim ***** válasza:
73%
Óh dehogynem emlékszik a késsel kergetős epizódokra. Az egy olyan korú gyerekre nagy hatással van. Grat kérdező "szép munka" volt.Egy életre megutáltattad magad Vele.
2021. júl. 22. 22:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!