Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért csinálja ezt a húgom?

Miért csinálja ezt a húgom?

Figyelt kérdés
31 éves nő vagyok, 22 éves korom óta külön élek. Van egy lassan 17 éves húgom, akivel nem túl szoros a kapcsolatom. Ha úgy van, tök jól elvagyunk, de nem oszt meg velem semmit, nem szoktunk komolyabb témákról beszélni, nem kötődik különösebben hozzám. Gyakran járok haza, egy héten legalább 3szor átugrok munka után, illetve az egész szombatot is a családdal töltöm. Nem lenne semmi gond, de a húgom egyszerűen nem bírja elviselni a jelenlétem, ha odamegyek rögtön bezárkózik a szobájába, nagyon ingerült lesz, mindenkivel ordibál,főleg velem, hogy takarodjak elfele, és nem tudjuk miért. Néha még meg is ver. Féltékenykedik, ha a szüleink velem foglalkoznak, volt, amikor anyával beszéltem telefonon és kitépte a kezéből, kinyomta. Ha megölelem előtte apát vagy anyát elkezd ráncigálni. A szüleink már nem bírják idegileg ezt, próbáltak vele beszélni erről, a húgom azt mondja, hogy én tönkretettem az életét, nem tudja nekem megbocsájtani a régi sérelmeket, nem bízik bennem, úgy érzi, hogy engem jobban szeretnek, több figyelmet kapok. A múltbéli sérelmek alatt azt érti, hogy tinikoromban kb kétnaponta veszekedtem a szüleimmel, sokszor csúnyán viselkedtem, egyszer megkergettem őket késsel is, de ezt már nagyon bánom és megváltoztam. Lehet az is zavarja, hogy vele szigorúbbak egy kicsit, én sosem voltam az eszemről híres, inkább bulizgattam tanulás helyett, tesóm viszont nagyon okos, tehetséges és ilyen téren nem engednek neki, követelnek tőle. Mit gondoltok?

2021. júl. 22. 18:07
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
70%
Ha ilyen testvérem lenne én se lennék rá kíváncsi, szerintem jogosan utál téged, ez egy teljesen normális reakció.
2021. júl. 22. 18:21
 2/28 A kérdező kommentje:
Tényleg ekkora traumát okozhattam neki azzal, hogy veszekedtem a szüleinkkel?
2021. júl. 22. 18:28
 3/28 anonim ***** válasza:
88%

Azért a "kamaszgyerek nehéz természetű és veszekszik a szüleivel" és "megkergettem őket késsel" nem egy kategória.

Ha valaki a szüleimet késsel kergetné, nem állnék vele szóba az biztos

2021. júl. 22. 18:39
 4/28 anonim ***** válasza:
83%
Én sem állnék szóba késsel kergetős őrülttel.
2021. júl. 22. 18:40
 5/28 anonim ***** válasza:
26%
Tinikorodban ő 3-4 éves volt, ezekre ő nem is emlékezhet. Érdemes volna pszichológushoz elvinni.
2021. júl. 22. 18:41
 6/28 anonim ***** válasza:
57%
Szerintem ne ingereld a családodat, eléggé kicsináltad már őket korábban. Minek jársz haza heti háromszor meg még többször? Hagyd végre békén őket.
2021. júl. 22. 18:42
 7/28 A kérdező kommentje:
A szüleim már rég elfelejtették, hogy így viselkedtem, szóval nem értem a húgom miért nem tud megbocsájtani, vagy legalább tolerálni kicsit. Folyton felhozza témaként, mindig mondja, hogy ő tanul rendesen, nem bulizik, nem beszél vissza, nem veszekszik a szüleivel és mégis engem szeretnek jobban.
2021. júl. 22. 18:48
 8/28 anonim ***** válasza:
41%
Jó ég... Hogy érted azt, hogy van hogy meg is ver?! Meg mi az hogy megráncigál? Okés hogy nem volt rá jó hatással az, hogy te anno sokat veszekedtél a szüleiddel, de még ha ezért gyűlöletet is érez irántad, ez akkor sem értem miféle viselkedés. Ezt őszintén el sem tudom képzelni. Óvodás meg kisiskolás gyerekek szoktak verekedni ha a másik hamarabb ért oda a csúszdához. Illetve ezek szerint 14 év van köztetek. Azt írtad, hogy tini korodban voltak a veszekedések, tehát mondjuk 16-18 éves lehettél. Akkor ő 2-4 éves volt. Szerintem fel sem fogja még akkor igazán az ember hogy mi is történik, pláne ha nem is vele történik konkrétan, hanem csak a környezetében megy végbe. Nem hiszem, hogy akkora traumát okoztál volna. Azt is írtad viszont, hogy néha tök jól elvagytok. Most én akkor ezt nem is tudom fejben összerakni. Ha valakit annyira utálok hogy olykor még meg is ráncigálom, akkor azzal máskor nem vagyok el. Tehát ezt és ehhez hasonló hangulatváltozásokat ilyen 8-10 éves testvérek között tudnám elképzelni. Szóval én azt gondolom hogy mindenképpen menjetek el valami csoportos terápiára, vagy ha ebbe nem megy bele a húgod, akkor ő egyedül menjen el valami dokihoz, mert szerintem biztosan valami mentális probléma van a háttérben.
2021. júl. 22. 18:50
 9/28 anonim ***** válasza:
94%

A feltett kérdés a teljes problémának csak egy szeletére világít rá. A ti családotokban valószínűleg mindenki sérült bizonyos fokig. A te kamaszkori problémás, agresszív viselkedésednek is biztosan megvan a háttere. Másrészt neked sincs teljes képed arról, hogyan bánnak a szüleid a húgoddal, amikor nem vagy ott. Nincs meg köztetek az a bizalmi viszony, ami szerencsésebb esetben testvérek közt magától értetődő szokott lenni.

Mindegyikőtökre ráférne egy pszichológus.

A helyedben én megpróbálnék egy barátibb viszonyt felépíteni a húgoddal. Lehetnének közös élményeitek, esetleg elvihetnéd nyaralni vagy csak magadhoz pár napra. Lépésről lépésre, kitartó munkával visszanyerheted a bizalmát.

2021. júl. 22. 18:54
 10/28 anonim ***** válasza:
81%

Örül hogy pár napra elfelejtheti a múltat, erre heti 4 napot lényegében ott vagy. Azt hitte végre felnősz és eltűnsz az életéből és ha nem vagy ott akkor telefonálsz.en is utáltam már apám látványát is és ha külön voltunk tőle akkor telefonált és GYŰLÖLTEM hogy még így is ott van valamilyen értelemben.

Nem fogod az adást hogy nem akar az életében egy ilyen pszichopata aki elcseszte a gyermekkorát és bár ő mintagyerek hozzád képest mégis téged juralmaznak a szüleid pedig késsel kergetted őket. Beteg vagy és az ilyenek nem változnak idővel vmi újra előhozza és jogosan fél tőled.

2021. júl. 22. 19:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!