Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mirét van az, hogy anyám...

Mirét van az, hogy anyám képtelen elengedni a már rég nagykorú fiát úgy, hogy ne tudná a haverjai nevét, telefonszámát, sőt a szüleinek a nevét és telszámát?

Figyelt kérdés

Sírba tesz komolyan. Rég elmúltam 19 is, de még mindig játsza, hogy kis pisis óvodás vagoyk. Követeli az összes haverom nevés, telefonszámát és a szüleikét is.

Mit mondjak neki? Mondtam már, hogy hagyjon ezzel, nem érek rá, de akkor meg megy a hiszti és mártírkodik

2021. júl. 22. 14:14
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
92%
8 Az jó, hogy felismerted. Ha az embernek sikerélményei vannak, akkor önbizalma is nő, ezáltal magabiztos lesz, életképes. Az a baj, hogyha az ember anyja old meg mindent helyette, akkor kinek lesznek sikerélményei és kinek nő az önbizalma? Hát az anyjának. Így lesz gyakran sok ember fiatal felnőttként életképtelen, önbizalomhiányos. Aztán meg feljönnek sírni a gyakori kérdésekre, hogy tetszik egy lány, de mit tegyen, mivel ő nem kell senkinek...
2021. júl. 22. 14:41
 12/41 anonim ***** válasza:
23%

"19 és fél éves vagyok."

"Rég elmúltam 19 is"

Régen röhögtem ekkorát!

Ja, nagyon régen, már 6 hónapja elmúltál 19 is, nemhogy 18.

Komám, te mindössze másfél éve vagy jogilag nagykorú!

Gondolom otthon laksz, tanulsz, eltartanak a szüleid, ugyanúgy élsz, mint másfél éve. Vagy mint 5 éve.

Igen, gyerekéletet élsz, tehát a szüleid is gyerekként tekintenek rád.

Az végképp gyerekes, ahogyan "19 és fél évesnek" nevezed magadat. A fél éveket kb. óvodáskor végéig szokás mondani a gyerek életkoránál. :-))))

Egy hisztis kamasz vagy, aki felnőttnek érzi magát, pedig csak jogilag az, agyban nem.

2021. júl. 22. 14:52
 13/41 anonim ***** válasza:
87%

Én 40 évesen is mondom a fél éveket a koromnál.

Ne adj meg semmilyen telefonszámot anyádnak, ne is foglalkozz vele, beteg az a nő az biztos.

2021. júl. 22. 14:57
 14/41 anonim ***** válasza:
80%
12 Az hogy valaki még otthon lakik, mert nem tud venni egy 50 milliós házat 19 évesen, vagy mert esetleg nem kap annyi fizetést, hogy albiba menjen tök egyedül, még nem jogosít fel senkit arra, hogy úgy kezelje, mint egy 5 évest.
2021. júl. 22. 15:18
 15/41 anonim ***** válasza:
34%
Hagyd hisztizni.
2021. júl. 22. 15:26
 16/41 anonim ***** válasza:
60%

"Az hogy valaki még otthon lakik, mert nem tud venni egy 50 milliós házat 19 évesen ... még nem jogosít fel senkit arra, hogy úgy kezelje, mint egy 5 évest."

Az nem. Ahogyan viselkedik, amilyen elvárásai vannak és ahogyan kiveszi (vagy épp nem veszi ki!) a részét a család közös kiadásaiból, a háztartásból, a ház körüli teendőkből, az, hogy mennyire felelősségteljes és megbízható, nagyon is döntő abban, hogy még mindig gyerekként tekintenek-e rá és úgy is kezelik-e, vagy felnőtt emberként.

Egyébként meg albiba menni nem csak egyedül lehet, ráadásul valószínűleg kollégium is szóba jöhet, ami még olcsóbb, a házak nem 50 milliónál kezdődnek, amúgy meg egy lakás is bőven elég lehet, ami megintcsak olcsóbb, úgyhogy nem kell annyira elrugaszkodni a valóságtól.

2021. júl. 22. 15:35
 17/41 anonim ***** válasza:
25%

A rég felnőtt gyerek minek is lakik még otthon ha zavarja az ellenőrzés?

vagy a szülői pénztárca azért nagy csáberő?

2021. júl. 22. 15:37
 18/41 anonim ***** válasza:
20%

Mit mondjak neki? Mondtam már, hogy hagyjon ezzel, nem érek rá, de akkor meg megy a hiszti és mártírkodik

Ha az én kölköm nyögne be ilyet utána sosem érnék rá ha épp pénzt kérne tőlem vagy sorolná mit enne aztán hagy hisztizzen.

Kérdező lehet meglep de felnőtt emberek nem lógnak a mami cicijén, hanem önállóak. Ha a pénzük jó, fogadd el hogy gyerekként kezelnek. Vagy az élet minden területén legyél nagyfiú vagy sehol se...

2021. júl. 22. 15:44
 19/41 anonim ***** válasza:
58%

"Mit mondjak neki? Mondtam már, hogy hagyjon ezzel, nem érek rá, de akkor meg megy a hiszti és mártírkodik"

Szerinted egy felnőtt ember mit mondana és hogyan reagálna a hisztire? Ha valóban felnőtt lennél, nagyon jól tudnád, nem itt kérdezősködnél. :)

2021. júl. 22. 15:50
 20/41 anonim ***** válasza:
8%

18

"Kérdező lehet meglep de felnőtt emberek nem lógnak a mami cicijén, hanem önállóak. Ha a pénzük jó, fogadd el hogy gyerekként kezelnek."

Igen, HA jól keresnek.

2021. júl. 22. 15:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!