Jogosan nem akarja megegnedni anya? Hogy magyarázzam el neki, hogy nagyon szeretném ezt a cipőt?
20
Ez a te hibád, ne haragudj. A gyerekednek 16 éves korára semmilyen pénzügyi kultúrája nincsen, mert eddig se engedted neki, hogy felelősen bánjon a pénzzel. Szerinted hogyan tanulná meg a pénz értékét, ha sose hagyod, hogy döntsön? Azért tapsolta el ezt a pénzt, mert élvezte, hogy végre egyszer az anyja helyett ő dönthet. És ha azt hiszed 18 éves korára ezzel a mentalitással instant felelős ember lesz, akkor nagyot tévedsz. Most ez a fél milka jó tanulópénz volt neki és neked is, hogy valami itt nagyon félrement. Üljetek le és beszélgessetek ezekről a dolgokról.
Most leszek végzős, szóval én még benne vagyok ebben a korban, amit a gólyák és elsősök "menőnek" tartanak. Soha nem adnék 50k-t egy cipőért. Miért? Mert 50 ezret jobb helyre is el tudok költeni. Fél év múlva úgyis veszel másikat, mert az lesz, hogy elavult, meguntad.
Az én osztálytársam minden 2. héten veszi az 50 ezres cipőket, 100-ért okosórát.. igen, megteheti, de ettől meg nem lesz menő. Szerintem édesanyád meg jól teszi, hogy nem nyom annyi pénzt a kezedbe, mint amennyit az előbb említett személynek.
Abban pedig egyetérték, hogy fizet rád mindent. Szóval ennyi szívességet tegyél meg neki, vegyél olcsóbban.
21!
De, addig is engedtem neki. Amióta zsebpénz e van, ő döntötte el mire költi és mikor. Sőt, kapaszkodj, még dolgozott is 13 éves kora óta külföldön élünk, itt lehet- tehát azt is tudta, mennyi pénzért mennyit kell neki dolgoznia. csupán nem érdekli. Az o pénze, azt csinál vele amit akar, ez a mentalitása még ma is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!