Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Jogosan nem akarja megegnedni...

Jogosan nem akarja megegnedni anya? Hogy magyarázzam el neki, hogy nagyon szeretném ezt a cipőt?

Figyelt kérdés
Középiskolában fogok kapni ösztöndíjat havonta, minél jobban tanulok annál többet. Ha 2-3 tanuló lennék 8000ft-ot kapnék havonta, ha 3-4 akkor 24000 és ez így növekszik. Kinéztem magamnak egy cipőt, ami elég drága (40-50 ezer) még a legolcsóbb helyen is 35 ezer. És meg szeretném venni az ösztöndíjamból 2022 tavaszán kb. Ha megvehetném, legalább lenne motivációm a tanuláshoz és tényleg próbálnék minél jobb lenni. Anya azt mondta hogy szó sem lehet róla, hogy ilyen drága cipőt vegyek, tán elment az eszem, de mondom nekem annyira tetszik és meg szeretném venni csak szerinte hülyeség és nem akarja megengedni. Bankszámlámra fogják küldeni az ösztöndíjamat, amit anya kezel.
2021. júl. 16. 08:20
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
77%

20

Ez a te hibád, ne haragudj. A gyerekednek 16 éves korára semmilyen pénzügyi kultúrája nincsen, mert eddig se engedted neki, hogy felelősen bánjon a pénzzel. Szerinted hogyan tanulná meg a pénz értékét, ha sose hagyod, hogy döntsön? Azért tapsolta el ezt a pénzt, mert élvezte, hogy végre egyszer az anyja helyett ő dönthet. És ha azt hiszed 18 éves korára ezzel a mentalitással instant felelős ember lesz, akkor nagyot tévedsz. Most ez a fél milka jó tanulópénz volt neki és neked is, hogy valami itt nagyon félrement. Üljetek le és beszélgessetek ezekről a dolgokról.

2021. júl. 16. 10:11
 22/46 anonim ***** válasza:
65%

Most leszek végzős, szóval én még benne vagyok ebben a korban, amit a gólyák és elsősök "menőnek" tartanak. Soha nem adnék 50k-t egy cipőért. Miért? Mert 50 ezret jobb helyre is el tudok költeni. Fél év múlva úgyis veszel másikat, mert az lesz, hogy elavult, meguntad.

Az én osztálytársam minden 2. héten veszi az 50 ezres cipőket, 100-ért okosórát.. igen, megteheti, de ettől meg nem lesz menő. Szerintem édesanyád meg jól teszi, hogy nem nyom annyi pénzt a kezedbe, mint amennyit az előbb említett személynek.

Abban pedig egyetérték, hogy fizet rád mindent. Szóval ennyi szívességet tegyél meg neki, vegyél olcsóbban.

2021. júl. 16. 10:20
 23/46 anonim ***** válasza:
78%

21!

De, addig is engedtem neki. Amióta zsebpénz e van, ő döntötte el mire költi és mikor. Sőt, kapaszkodj, még dolgozott is 13 éves kora óta külföldön élünk, itt lehet- tehát azt is tudta, mennyi pénzért mennyit kell neki dolgoznia. csupán nem érdekli. Az o pénze, azt csinál vele amit akar, ez a mentalitása még ma is.

2021. júl. 16. 10:21
 24/46 anonim ***** válasza:
85%
Azért azt se felejtsük el, hogy ami most menő, azt lehet, hogy jövő tavasszal már nem is árulják majd.
2021. júl. 16. 10:23
 25/46 anonim ***** válasza:
57%
Ezzel az a baj, hogy most még csak 50 ezres cipőt veszel, mikor épphogy telik rá, azaz nem fogod megtanulni beosztani a pénzt. Ez tény, látszik és elég szomorú, hogy így van :(
2021. júl. 16. 10:25
 26/46 anonim ***** válasza:
85%
Linkeld mar azt a cipot legyszi! Nem kritizalni akarlak, csak kivancsi vagyok!
2021. júl. 16. 10:26
 27/46 anonim ***** válasza:
86%
Jó lenne látni azt a cipőt.
2021. júl. 16. 10:29
 28/46 A kérdező kommentje:

[link]

Ez lenne az. Semmi extra, egyszínű, de őrülten tetszik a platformos talpa miatt.

2021. júl. 16. 11:05
 29/46 anonim ***** válasza:
86%
nem fogom a stílusodat szapulni mert az teljesen szubjektív. de ez a sztájl még kb 1 évig lesz menő max, utána már senki se fogja hordani. ekkora pénzt szerintem nem érdemes kiadni egy divathullám miatt. de ez csak az én véleményem
2021. júl. 16. 11:07
 30/46 anonim ***** válasza:
87%
Ez nem egy tartós darab, ráadásul csak addig hordanád, amíg még divatos (valószínűleg mire össszejön rá a pénz, már ciki lesz hordani), egyetértek anyukkáddal.
2021. júl. 16. 11:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!