Miért ekkora baj, hogy szó nélkül később jöttem haza?18L
Reggel be kellett utaznom egy elintézni való miatt a városba, ahol suliba járok. Így volt, hogy délre itthon vagyok, de véletlen összefutottam az egyik haverommal, elvoltunk, így két órával később értem haza.
Anya ezen kiakadt, hogy mi az, hogy én erről nem szóltam neki előre. Én meg nyilván nem tudtam előre, hogy találkozunk, aztán meg feleslegesnek éreztem, hogy felhívjam, ugyanis ő dolgozik, nem tudja felvenni, és az üzenetet is csak otthon látná. Apu szintén ugyanez, de őt nem érdekelte volna, ha anyám nem akad ki.
Ráadásul ha nem említem utólag, hogy tovább voltam távol, akkor fel se tűnik nekik, mert ők három-négy között érnek haza, én meg már kettőkor otthon voltam.
Akkor mégis miért kell így kiakadni azon, hogy fényes nappal két órával később érek haza?
De amúgy nem azon izéltek, hogy miért nem írtam, hanem azon, hogy reggel, vagy előző nap miért nem mondtam SZÓBAN, ELŐRE. :D
Máskor volt olyan, hogy rájuk írtam, de akkor meg az a kérdés merült fel, hogy minek írok, ha tudom, hogy úgyse látják, és ez úgy pénzkidobás. :D
Nálunk eddig az volt a rendszer, hogy szólok előre, hogy kb mikor jövök, ha változik, de tudom, hogy nincs itthon senki, akkor ne írjak, mert úgyse nézi meg senki, nekem eddig kifejezetten azt mondták, hogy csak akkor írjak, ha úgy változik, hogy később érek haza, mint ők. Ha meg valamiért valaki hamarabb otthon van, mint álltában, és én még nem, akkor az ír rám, hogy mizu. :D
32 vagyok, és ALAP, hogy szólok a páromnak, hogyha kések 2-3 órát. Miért? Hogy ne aggódjon, hogy valamelyik bokor alatt fekszek megerőszakolva.
És igen, VELED is megtörténhet, bizony. Sógoromat a munkából hazafelé kapták el és verték össze úgy, hogy kórházban végezte.
Majd amikor egyedül, max lakótárssal élsz, akkor megteheted, hogy senkinek nem szólsz de így nem.
Az a baj, hogy sokan nem fogják fel, hogy a szülőknek nem az SMS hiány a baj, hanem, hogy nem ELŐRE szólt SZÓBAN (pl előző nap, reggel meg ilyenek). Azt meg leírta a kérdező, hogy a szülei amúgy fszságnak tartják, hogy úgy irkáljon nekik, hogy azt úgy se látják, amíg releváns.
Innentől nem értem mi a gond. Fényes nappal mi a fsznak félti valaki a felnőtt gyerekét, amikor egészen addig, amíg a szülő haza nem ér, addig az annyit tud, amennyit előző nap/aznap reggel? Dél és délután kettő nem éppen az az időpont, amikor nagyon aggódnék a NAGYKORÚ gyerekemért, ha tudomásom szerint otthon van, utólag, mert ebben a szituban mindenképp utólag tudnám meg, hogy dél helyett ért haza, nem tudom mit kéne aggódnom azon, hogy fényes nappal délután kettőre ért haza egy olyan városból, ahol évek óta kollégista. Otthon van már addigra, nem lett semmi baja...
Komolyan ennyire helikopter itt kb mindenki, mint a kérdező szülei? XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!