Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy vegyem rá a szüleimet...

Hogy vegyem rá a szüleimet hogy néha csinaljunk egyutt valamit?

Figyelt kérdés
18 eves vagyok, sose volt nalunk divat se a kozos nyaralás, se a kozos programok stb. Anyukam most nem dolgozik, mondhatni megcsinalja az itthoni teendőket, es utana tvzik, alszik. Ha hívom valahova, akkor csak izél, kifogást keres. Mindig talal valamit, most a korona jott kapóra egy ideig, aztán a meleg van/hideg van, későn szóltam stb. Nem nagy programokra kell gondolni, pl. hogy menjunk el fagyizni, ami max. 1 ora, nincs rossz egészségügyi allapotban. Nem akarom hogy mar ilyen koran betunyuljon. Igy hogy nem csinalunk semmit egyutt, a kapcsolatunk sem tul mely. Nem is mindig hívom el kintre, annyit mondok hogy üljünk le tarsasozni, arra itt sohajtgat, hogy neki nincs kedve, es utana csodálkozik hogy napokig egy szot sem váltunk. Nyilvan nem csak programok kozbe lehet beszelni, de az elegge ossze tudna hozni két embert. Ez a helyzet sokszor mar odáig is elfajult hogy a sajat rokonunkhoz (o testvére, es annak gyerekei) egyedul mentem, mert sokallta a tömegközlekedés arat, es az idot mire odaerunk.(oda vissza 2-2,5 ora, a jegyek meg összesen kb 1500ftba kerulnek) Nem azt mondom hogy csinaljunk heti szintu látogatást, de mar az évi szintu is elmaradt, mert ilyen hulyesegeket hoz fel indoknak, aztan nekem tok ciki ott magyarázkodni hogy miert nem jott anya, a “lényeg”. Mit tegyek hogy legalabb ilyen kis programokra eljöjjön? Apámat meg sem probalom, ő még rosszabb ilyen téren.
2021. júl. 9. 23:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
45%

Nem ciki, de értsd meg, sokaknak nyűg, de nem csak a gyerekkel, hanem pl a társukkal is elmenni bármerre.

Egyszerűen mert "ilyen emberek". Nem szívesen mozdulnak ki a lakásból meg semmi. Fogadd el, hogy anyud is ilyen, ezen te nem tudsz változtatni - ő meg nem akar.

2021. júl. 10. 09:43
 12/15 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem mivel ő láthatóan nem képes/akar kilépni a komfortzónájából, kezdd azzal, hogy te lépsz be az ő tevékenységeibe. Pl azt mondod, ellátja otthon a teendőket, aztán tévézik. Esetleg állj ne mellé főzni, kuktáskodj neki kicsit, és keress egy sorozatot, ami mindkettőtöknek tetszhet.

Amikor olyan idős voltam mint te, a Gilmore Girls volt az anyukámmal közös sorozatunk, tök jókat lehetett utána beszélgetni róla, néha még ma is elővesszük egy-egy részét. Olyat keress, ami tetszeni fog mindkettőtöknek.

2021. júl. 10. 10:11
 13/15 anonim ***** válasza:
91%
Mondd el neki azt amit ide is leírtál, hogy szeretnéd elmélyíteni a kapcsolatotokat, időt szeretnél tölteni vele.
2021. júl. 10. 11:32
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én szüleim is ilyenek. Semmit nem lehet velük csinálni, semmi nem érdekli őket, semmit nem szeretnek, semmiről nem lehet velük beszélgetni stb. Próbálkoztam, de én már feladtam. Gyerekkoromban még eljártunk nyaralni a Balatonra egy-egy hétre, de az is úgy nézett ki, hogy mindig ugyanoda mentünk (egy rokon miatt), napközben feküdtek a szálláson és ettek, tv-t néztek, újságot olvastak, aludtak stb., este lementünk fürdeni (=fürödtem, ők meg nézték), majd bementünk a rokonhoz és ott a felnőttek beszélgettek, ittak és én nézhettem, hallgathattam őket. Kamasz korom óta ilyen sincs, soha nem megyünk sehová, soha nem csinálunk semmit és beszélni is csak ilyen "szia-szia" szinten szoktunk. Az abszolút nem érdekli őket, ami engem. Én csatlakoznék ahhoz, amit ők szeretnek vagy szívesen csinálnak, de nem lehet... Az én szüleim nem filmeket vagy sorozatot néznek és akkor megvannak a kedvenceik, figyelemmel kísérik, mi történik epizódról epizódra, van kedvenc szereplőjük stb., hanem benyomják a tv-t és ami megy (mindegy mi az, fogalmuk sincs róla), azt nézik, majd bealszanak rajta. Apukám mondjuk szokott nézni közélettel, politikával foglalkozó műsorokat is, de ennyi. Anyám pedig egy 40 perces részt nem bír végignézni egy sorozatból, annyira nem köti le, nemhogy egy filmet. A közös főzésből stb. pedig csak veszekedés van. Én elengedtem, már nem érdekelnek egyáltalán. Sajnálom, de nem tudok mit kezdeni velük.
2021. júl. 10. 11:47
 15/15 A kérdező kommentje:
Koszonom, nagyon jókat írtatok! Majd updatelek hogy sikerult:D
2021. júl. 10. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!