Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit csináljunk a húgommal?

Mit csináljunk a húgommal?

Figyelt kérdés

A húgom 14 éves, ma derült ki, hogy tele van egyesekkel meg kettesekkel. Délutánonként soha, hétvégén is alig tanul, pedig egy elég jó nyolcosztályos gimnáziumba jár.

Amikor anya meglátta a naplóban a rossz jegyeket, eléggé kiakadt, de nem kezdett el kiabálni vagy ilyesmi, hanem teljesen higgadtan megérdezte, hogy ezek mik és miért nem mondta el őket. Erre a húgom bevágta a hisztit, fel alá rohangált a lakásban, mezítláb elbújt az udvaron a bokor mögé. Szüleim elmentek fogadóestre, erre fogta magát és kiment a vasútállomásra, még szerencse, hogy nem jött vonat és haza hoztuk.

Elég nagyot csalódtak a húgomban, de ő szemmel láthatólag nem érti meg, ő akadt ki, hogy miért szólunk bele az életébe. Az is igaz amúgy, hogy elég nagy elvárások vannak otthon, a négyesre már megy a veszekedés. Tudom, hogy a szüleim is benne vannak ebben, de akkor sem hiszem, hogy így kellett volna reagálnia a húgomnak, akkor sem, ha éppen kamaszodik.

Szerintetek hogyan lehetne változtatni ezen? Anya nagyon fél, mi lesz, hogyha mégegyszer ilyet csinál és nem jön haza, bocsánatot is kért a húgomtól sokszor. Nem hiszem, hogy én tudnék vele beszélni, nem vagyunk rosszban, de ha valami "komolyabb" téma szóba kerül, csak elhajt.

ELőre is köszi a válaszokat. 19/L

2019. nov. 11. 20:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

"ma derült ki, hogy tele van egyesekkel meg kettesekkel"

Talán nem csak másfél havonta kéne ránézni a jegyeire...

2019. nov. 11. 20:55
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Töltsetek együtt közösen minél több időt. Ne csak "komolyabb" témákról essen szó, hanem játsszatok sokat, hülyülésre is legyen idő, beszélgetésre komolytalan dolgokról is, stb. Egyik napról a másikra nem fog visszatérni, kialakulni a bizalom, pedig az nagyon fontos lenne.
2019. nov. 11. 20:58
 3/14 A kérdező kommentje:

Nem szokták nézegetni a naplót, elhitték, hogy azok a dolgozatok jól sikerültek.

Amióta elkezdtem az egyetemet, javul a kapcsolatunk, szóval hátha tudok majd beszélni vele.

2019. nov. 11. 21:11
 4/14 anonim ***** válasza:
80%

Soha-soha senki se szidja meg a gyerekét, ha néha becsúszik egy 4-es!!!!

Kérdezd meg a szüleidet, hogy ők mindig de mindig csak 5-öst hoztak haza? Lehetetlenség! Ha becsúszott náluk a 4-es, akkor őket is megszidták? Jól esett nekik??

Veled is így viselkedtek? Hogyan élted meg?

Az igényes szüleid okozzák a húgod lelkivilágának állapotát!!!

2019. nov. 11. 21:29
 5/14 A kérdező kommentje:

Velem is ilyenek voltak, akkor nagyon rosszul éltem meg, de mostmár örülük neki. Volt egy elég nagy lejtmenet, amikor annyi idős voltam, mint a húgom, de utána végig jeles voltam, egyetemre is felvettek, oda ahova menni akartam.

Van egy öcsém is, vele is ezt csinálták, színkitűnő tanuló lett, pedig az egyik legjobb gimnáziumba jár. Engem igazából az aggaszt, hogy elszökött.

2019. nov. 11. 21:45
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

persze hogy megszökik, ha egy négyesért megy a hiszti a szüleid részéről... el tudod képzelni hogy retteghet az a szegény gyerek?

én 12 votam amikor FÉLÉVKOR kaptam egy hármast angolból, de úgy rettegtem hazamenni, hogy elájultam, belázasodtam, hánytam, de nem volt kegyelem, a szüleim összeszedtek az iskolaorvosnál, aztán vittek haza, hogy üvölthessenek velem néhány napig egy gagyi szám miatt...

ma már se komolyabb, se könnyebb témákról nem beszélünk. elhagytam őket, és nem is izgatnak már.

ti meg vegyetek vissza, ha nem akarjátok elveszíteni őt.

2019. nov. 12. 11:17
 7/14 anonim ***** válasza:
95%
Ha nálatok valóban ekkora ügyet csinálnak egy négyesből is, akkor nyílván ezért nem mondta el a rossz jegyeket. A viselkedése meg szerintem annak tudható be, hogy elege van a szigorúságból. Talán kicsit lazább pórázra kellene engedni.
2019. nov. 12. 12:14
 8/14 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta a 6-os: vegyetek vissza a vele szemben tartott igényekből, ha nem akarjátok elveszíteni őt!

Beszéld meg (és nyíltam mondd el a szüleidnek), hogy Neked is mekkora gyötrelmet okoztak azzal, hogy ok nélkül ilyen igényesek voltak Veled szemben. Kész idegroncsot nevelnek a gyerekeikből!

2019. nov. 12. 12:19
 9/14 Savlekotő ***** válasza:
100%
Persze h szökik a verseny Istállóból ez nem család ez a mutogatni kell az okos majmaikat típusú albérlő család..
2019. nov. 12. 20:03
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

"Velem is ilyenek voltak, akkor nagyon rosszul éltem meg, de mostmár örülük neki"

Ne örülj neki. Beteg dolog az ilyen szülői hozzáállás. Megnyomorít így vagy úgy mindenkit.

"az aggaszt, hogy elszökött"

Egyenes következmény.

2019. nov. 13. 05:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!