Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A gyerekünk semmit nem segít...

A gyerekünk semmit nem segít itthon. Mit csináljunk szerintetek?

Figyelt kérdés

21 éves egyetemista.

reggeltől délutánig egyetemen van, aztán hazajön és annyi a program, hogy eszik és bevonul a szobájába tanulni vagy ki tudja mit csinálni..

nem főz magára, nem mosogat, nem mos, a szobájában szét van minden dobálva...

hétvégén meg a barátjánál alszik vagy bulizik vagy ugyan úgy a szobájában van. +a telefonján lóg éjjel nappal

2019. okt. 11. 17:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Most már nagyon semmit, jó 10-15 éve kellett volna elkezdeni, és már a kamaszkor is elmúlt régen!
2019. okt. 11. 17:24
 2/19 anonim ***** válasza:
81%
közöljétek vele, hogy költözzön el, azt dolgozzon suli mellett. velem ezt csinálták, egy panasz nincs rám. el kell beszélgetni a fejével, mert ez nem állapot. legalább a szobájában tartson rendet. mondjuk te vagy a szülő, kötelességed eltartani amíg tanul, de néha megkérdezhetné az anyukáját, hogy vagy anya, elmosogassak ma én?
2019. okt. 11. 17:29
 3/19 anonim ***** válasza:
96%
Leülteted és elmondod neki, higy a mama hotel bezárt, innentől ez és ez a feladata. Ha nem tetszik, el lehet költözni, x y határidő
2019. okt. 11. 17:39
 4/19 anonim ***** válasza:
93%

Tehát minimum negyven éves vagy, veled él a 3 éve nagykorú gyereked, és ketten nem vagytok képesek elérni, hogy megemelje a valagát,de itt kérdezgettek.

Ugye, ez valami vicc??

Nem mos? És ki mos rá? Miért teszi?

Nem pakol? Ki pakol helyette? Miért teszi?

Stb.

2019. okt. 11. 17:39
 5/19 anonim ***** válasza:
2019. okt. 11. 18:06
 6/19 anonim ***** válasza:
32%
Mit csináljatok, hát másik gyereket.
2019. okt. 11. 18:10
 7/19 anonim ***** válasza:
88%

A fő kérdés, hogy akartok-e tényleg csinálni valamit, vagy csak panaszkodtok, anélkül, hogy bármit is tennétek? Sajnos sok szülő az utóbbiba ragad bele. Ha tenni is akartok, nagyon egyszerű. Gyereket leültetni és felvázolni a jövőt:

a) egyetem mellett bevallal esti, hétvégi melót, amiből fizet nektek x összeget és cserébe továbbra sem kell csinálnia semmit.

b) nem kell dolgoznia, de akkor holnaptól elmosogat maga után, kitakarit a szobájában, beinditja a mosógépet és kitereget stb. Ebbe még senki sem halt bele. Egyik változatba sem. De ha döntésre jutottatok, akkor legyetek következetesek és kérjetek is rajta számon azt, amiben megegyeztek, különben csak röhögni fog a markában és megy minden tovább a régi séma szerint.

2019. okt. 11. 18:29
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztos sokat kell tanulnia, de mondd meg neki, hogy egy héten pàrszor segítsen be, legalább a szobàjàt tartsa rendben, mondjuk hètvègèn buli előtt porszívózza ki a szobàjàt, vigye ki a szemetet, mosogasson el magautàn. Én is fiatal vagyok, és amikor még otthon voltam és minden hétvégén buliztam én is buli előtti készülődes előtt csináltam meg az ilyeneket.
2019. okt. 11. 19:03
 9/19 Savlekotő ***** válasza:
88%
Ha eddig kiszolgáltátok mint egy kis királyt nem feltétlen az ő hibája.. Az meg h konkrétan azt se tudod h tanul e,v mit csinál,bizonyíték h nem is kommunikáltok egymással családon belül jó ideje,és ez megmutatja hol a probléma gyökere.
2019. okt. 11. 19:39
 10/19 anonim ***** válasza:
80%
A jövő héten ne mosd ki a ruháit, ne főzz neki.
2019. okt. 11. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!