Szülők ehhez mit szóltok? A világ legkegyetlenebb anyukájának kiáltották ki, mert megfegyelmezte gyerekeit
Teljes mértékben egyetértenék az anyukával, ha nem közönség előtt hozta volna ilyen helyzetbe a gyerekeit és önmagát, hanem elsősorban otthon fekteti le az alapokat.
Ma én is annyit mondtam a fiamnak, hogy várjon egy kicsit, nemsokára kaphat jégkrémet, de még dolgom van. Ő úgy gondolta, hogy kiszolgálja magát (2) éves. Én is elvettem tőle, és mondtam, hogy ezért, mert szemtelen, később sem, majd csak holnap.
Én nem értek vele egyet. Én a jó példa nevelő hatásában hiszek és ez náluk működik is. Én megköszönöm és utánam a gyerekem is, ha elbambult, mondom neki, hogy köszönje meg szépen. Van, hogy elbambul, de amúgy többnyire megköszöni, mondani sem kell.
Ennek így semmi értelme nem volt, mert nem írja a cikk, előre lefektetett szabály volt-e, illetve így ez olyan, mintha az anyuka hazudott volna, megígér valamit, aztán mégsem. Az ilyen ad hoc, önkényesen hozott szabályok csak szorongást okoznak. Nálunk mindenki megköszön mindent, ezért ez nem megterhelő a gyereknek sem.
Ez pazarlás, semmi értelme, nem is mutat jó példát ezzel.
A legtöbb kisgyerek nem tudatosan bunkó, mint a felnőttek. Simán elbambulhattak, velem is megesett kicsiként, hogy úúú fagyi, nem köszöntem meg rögtön, mert a következő már mondta is, hogy mit kér, és mondjuk több gyerekből álló sor elég hosszú ahhoz, hogy elbambuljon a gyerek és elfelejtse. Meg olyan is van, hogy a kisgyerek félénkebb, nem mer megszólalni. Rájuk is szólhatott volna, hogy köszönjék meg, mindkettő opcióra elég lett volna ennyi is bőven.
Kegyetlennek nem mondanám egyébként, szimplán csak ostobának és túlreagálósnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!