Akinek kövér gyereke van, miért nem fogyasztja le? Pláne ha a szülő sovány? Miért kell kövér gyerek?
"Ehet nasit a gyerek , ha lenyom 10 fekfőtámaszt vagy felülést.:)"
Ez nem tudom, hogy vicc, de ez is... Megehetsz 250 kalóriányi Snickers-t, ha elégetsz kb 3 kalóriát 10 felüléssel.
Én is kövér voltam, pedig anyukám nem magyarosan főzött. Csak nagyon finom lett így is. Nekem mindig azt mondták, nem kéne csipszet meg csokit enni. Nem is ettem, a normális főtt ételt ettem, csak duplában.
Ilyenkor sztem először is orvosi vizsgálat kell, aztán pszichológus. Pont el lehetne kapni bármit, hogy ne legyen komolyabb baj.
De amúgy igaz, hogy sokan nem tudják, mit kéne enni. Ezt kéne megtanítani bioszon, nem a porzó, bibe, soha nem foglalkozom majd vele hülyeséget. Vagy tesiórán lehetne elmélet a tök értelmetlen helyből mekkorát ugrasz helyett.
Volt olyan ismerősöm aki ledarált egy teljes csirkét a babájának. 7 éves korára tolni kellett a lépcsőn és x lába volt a súly miatt. Végül maga a gyerek unta meg és kezdett fogyózni, a szülei meg értetlenül álltak, hogy de hát miért...
A szülő etetheti nem fehér kenyérrel, tészta mentes kajával. Cukor helyett gyümölccsel, chips helyett szárított alma chipsel stb.
Rengeteg hülye van, aki alkalmatlan a szülői szerepre. Néha elgondolkodom, hogyan tudnak egyáltalán életben maradni, mert annyira életképtelen idióták.És ezek szavaznak, szaporodnak , léteznek..
Az, hogy ki ,milyen ,élelemnek nevezett ,mérgezett sz@rt töm magába ,az a magánügye. Egyetlen egészségesen étkezőnek sem kellene lobbiznia a saját étrendje mellett, mert tök felesleges. Aki ezt nem látja át az is h.lye. Mindenki nyírja csak ki magát meg a kölykét a sok szeméttel, amit beletöm, legalább annyival kevesebben nyomorgatják a bolygót.
A kövérség nem csak esztétikai probléma. Sérül a gyerek önértékelése, sok esetben hátráltatja a gyereket, akár az emberi kapcsolatokban, vagy egészségben. Én kövér gyerek voltam, az én családomnak az volt a "szeretet", hogy teletömtek kajával, mindenki ezen munkálkodott, persze nagyrészt szemét kajával, mint hogy a magyar konyha is nagyrészt full egészségtelen. Egyszerűen aki egészségesen, soványan akar élni, és hízékony, annak el kell felejtenie a magyar konyhát, és a magyar hozzáállást az evéshez. Persze mindenit zavart hogy csúnya kövér kisgyerek lettem, de mégsem akartak rajtam segíteni, a fogyókúra meg se fordult senki fejében, pedig hogy örültem volna ha Anyám segít ebben, az életem is talán más lenne, mint ami most... És akkor lepontozzák aki a salátáról, meg sportolásról ír? :D
Sok válaszolónak egyébként igaza volt, köszi a válaszokat.
23-as, elárulom, nem vagyok se vegán, se vegán, mint írtam, csak példaként hoztam fel a magyar étkezési kultúra kapcsán, hogy felnőtt emberek még azon is képesek szórakozni, hogy valaki például nem eszik folyton húst főétkezésekre, hanem zöldséget, képesek viccelődni azon, hogy valaki egészséges menüt visz magának a munkahelyre. És ez nem egy, nem két munkahelyen fordult elő. Akkor mit várunk egyáltalán a szülőktől, ugyebár, ha ilyen étkezési kultúrát adnak át a gyerekeiknek?
Amúgy azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy mivel az energiát szénhidrátból nyeri a szervezet, nem fehérjêből, ezért vagy kamuzol, hogy kipróbáltad a vegaságot és fáradt voltál vagy bemagyaráztad magadnak, mert ezt a következtetést akartad levonni. De ez már tényleg nem a kérdéshez tartozik, csak nagyon átlátszó volt, na.
Persze hogy lepontozzak a salátát. Az átlag magyar anyuka szarral tömi a kolykeit, a saláta az túl bonyolult meg a gyerek sem enné meg. (Főleg ha választania kell a cukros túrós tészta és a saláta között..) Én pl sosem tettem direktbe elé a salátákat addig amíg oda nem jutottunk, hogy etkezesnel a gyerekem a sajatjahoz nem nyúlt de az enyémet (a salátát) keregette. Úgy voltam vele, hogy ezen ne muljon és onnantól kapta ő is. (Kb másfél éves kora óta)
Az enyém egy ufo meg az bolcsis nénik szerint is, mert előbb megeszi a salátát amit a kaja mellé adnak, mint a buktat. 🤷 Én erről nem tehetek, de amúgy nagyon örülök neki, mert nyilván sokkal egészségesebb, mint a tészta tésztával meg a panírozott zsírban sült dolgok. Mondjuk tény, hogy a húsokat sem annyira szereti. De jó hír, hogy számos kötetet is kedvel. Pl rizs, bulgur, köles, kuszkusz.
Amúgy vtam gyakszin anno oviban és a gyerekek nagyrl része nem is ismer csomó ételt. Főleg a reform dolgokat. Otthon nem próbálkoznak a szülők a gyerek meg leginkább se
"Amúgy azt csak mellékesen jegyzem meg, hogy mivel az energiát szénhidrátból nyeri a szervezet, nem fehérjêből, ezért vagy kamuzol, hogy kipróbáltad a vegaságot és fáradt voltál vagy bemagyaráztad magadnak, mert ezt a következtetést akartad levonni. De ez már tényleg nem a kérdéshez tartozik, csak nagyon átlátszó volt, na."
Én is próbáltam, nálam is hasonló volt a helyzet mint a 23-asnál, csak én romlott húsok szaga miatt nem ettem egy ideig húst, nem kívántam, úgyhogy kipróbáltam ezt a vegán dolgot, ismerős által összeállított kajákkal (kb ugyan azt ettem mint ő) nálam elhiheted nem volt önmagamnak való bemagyarázás.
Erőm szinte nem volt, ismerősök/munkatársak kérdezgették hogy beteg vagyok-e (kivoltam fehéredve,meg gyakran szédültem).
Mikor megint rátudtam magam venni a húsra(először csak virslire), 2-3 nap alatt minden rendbe jött.
Kamusnak/hazugnak meg hiába hívsz, az igazat írtam, ha tetszik ha nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!