Akinek kövér gyereke van, miért nem fogyasztja le? Pláne ha a szülő sovány? Miért kell kövér gyerek?
"Jaj, ha valaki vegetáriánus és a gyereknek sem főz otthon húst, akkor egyből gyámügyért kiáltanak, miközben régóta tény, hogy hús nélkül is lehet élni"
Ha fruktózérzékeny a gyerek, akkor mit egyen? A gyümölcsök és zöldségek nagy része kiesik.
12: Az nyilván más, ha orvos/dietetikus/védőnő stb. kéri a méregetést, és ők adják hozzá a támpontokat. Akiket említettem, azoknál nincs semmi ilyen a háttérben, csak az egyik nagyi nagyon hízékony, és retteg anyuka, hogy mi van, ha a gyerek is XXL lesz, ha nem kezeli katonásan az étkezését.
Az emberek többsége a gyerekgondozás pszichológiáját tekintve is totális analfabéta, arra még kevesebb az esély, hogy még erősebben orvosi vénájú kérdésben "ösztönből" topon vannak. Nem a diétával van baj, hanem hogy az ország ötmillió önjelölt táplálkozás-szakértője hasra ütéssel meg youtube videókkal játszik egy fejlődésben lévő szervezet élelmezésével.
Én soha nem voltam vékony gyerek, most se vagyok az felnőttként.
Normálisan kaptam ennivalót, persze, többet, mint az átlag, de ugyanannyit, mint a 3 évvel idősebb nővérem. Ő normális alkatú én nem és nem is leszek.
A gyerekorvos sem mondott anno semmit, mire felnőtt lettem, utána mentem 30 kilós fogyás után a dolgoknak. A pajzsmirigyem soha nem nőtt akkorára, mint kellett volna. (+ egyéb problémák is kialakultak)
Tapasztalatból mondom, hogy lesz@rja az orvos, a szülő, a tanár. Ez ilyen. És ilyen is marad.
Ha elmentek vásárolni, néha olvassátok el, hogy mit is vesztek meg. Nem véletlenül hízik mindenki. Persze, a mértékletességgel is hadilábon áll sok ember.
"Ez most hogy jön ide?"
Úgy jön ide, mint az, hogy a vegetáriánusokat meg akarják lincselni. A vegákra és vegánokra nem szólt senki egy rossz szót se, mégis be lett vonva a beszélgetésbe, hogy az emberek nem akarják felfogni, hogy hús nélkül is lehet élni.
Nem mindegy, milyen szintű kövérségröl beszélünk. Gyerekeknél nem szabad a divat által diktált mércét nézni. Fejlődésben vannak, folyamatosan változnak.
Az egészségtelen túlsúlyra oda kellene figyelni. De ha egy átlag, dolgozó család napirendjét nézzük, akkor ugye a gyerekek nagy része az iskolában eszik, és farkaséhesen megy haza.
Anyuka hazamegy, megcsinálja a vacsorát, a gyerek estig tanul, apuka este hazaesik.
Ebbe a sport nem nagyon fér bele, csak hétvégén.
A gyereknek meg mondja azt, hogy ne egyen annyit, miközben éhes?
Alapból ott a gond, hogy sok iskolában nincs lehetőség normális sportfoglalkozásra, és annyi leckét kapnak, hogy iskolán kívül még nincs idejük, erejük rá.
19-es, normális étkezni kultúrát kell átadni, és akkor a gyerek nem lesz mindig "éhes". Csak ugye Magyarországon (is) az a divat, hogy az átlag szül maga is egészségtelenül eszik, csupa gyorsan felszívódó szénhidrátot, ami hízlal, aztán gyorsan éhes lesz tőle az ember, teleszedik a gyerek tányérjàt, aztán ott kell ülni, míg meg nem eszi az egészet és a magyar ember akkor van "jóllakva", ha már szorít a nadrág és beüt a kajakóma. Ja és mellé megy természetesen a nasi mindennap, reggelire kakaóscsiga, oviból hazafelé kubu meg dörmi, alvás előtt cukros kakaó.
Na, ez az átlag magyar szülő, legyünk őszinték. Nyilván befolyásoló tényező a testalkat meg az anyagcsere gyorsasága, de az a gyerek, akin van plusz 10 kiló, az nem éhes még, csak azt szokta meg, hogy addig kell enni, míg ki nem pukkad. Ha nem így lenne, nem is lenne kövér.
Ja, el sem tudom mondani, hány alkalommal viccelődtek már rajtam pl. munkahelyen ebédkor, hogy milyen egészséges kaját viszek...értitek, felnőtt emberek viccelődnek azon, hogy valaki mondjuk grillezett zöldségsaslikot visz salátával meg barnarizzsel, mintha az olyan extra kaja lenne. Mert hogy ők nem laknának jól vele. Meg nincs benne hús, úristen. Nem nyulak, hogy salátát egyenek ebédre
Na, ezért van annnyi kövér ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!