Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tudjam kiheverni ezt a...

Hogyan tudjam kiheverni ezt a nagyon csúnya beszólást?

Figyelt kérdés

Anyám annak ellenére, hogy normális a testsúlyom (a karantén alatt picit meghíztam) állandóan azzal csesztet, hogy dagadt vagyok és soha senkinek nem fogok kelleni. Egyszerűen már nem bírom őt és az abszurd beszólásait elviselni. Ma elmeséltem neki, hogy egy sráccal kezd komolyabban lenni a dolog, erre zsigerből azt válaszolta, hogy biztosan nincs semmi önértékelése, ha képes lenne velem összejönni. És hogy biztosan fétise van a dagadt lányok iránt.

Ennél a pontnál teljesen összeomlottam, olyan, mintha összevertek volna, pedig nem vagyok egy érzelgős típus. Az egészben az az abszurd, hogy 160 cm vagyok és 60 kg, ami nem a világ vége, illetve nem vagyok csúnya sem.

Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy butaságokat beszél, valamiért ez mégis megérintett és azóta sem tudom kiheverni.

Elnézést természetesen nem kér, pedig elmondtam, hogy rosszul esett.

Mit csináljak, hogy ellenállóbb legyek? Járok terápiára, de meg így is olyan, mintha késsel szúrt volna belém.

2021. júl. 6. 21:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
96%
Ki ez? Mi a tosznak osztasz meg vele bármit, amikor úgyis csak lehúz és kicsinál? Szóba se állj vele, kerüld ki mint a leprást.
2021. júl. 6. 21:59
 2/17 anonim ***** válasza:
99%
Hány éves vagy? Én a helyedben amint lehetőségem lenne rá költöznék, az én anyám is ilyen és a mindennapos beszólásai teljesen lerombolták az önbizalmam amíg vele laktam hiába tudtam hogy hülyeségeket beszél. Csak akkor állt vissza teljesen amikor végleg elköltöztem tőle. Azóta a kapcsolatom is jó vele és nincsenek már ilyen beszólásai.
2021. júl. 6. 21:59
 3/17 anonim ***** válasza:
99%
Nem tudom egyes szülőknek miert jo a sajat gyerekuk onertekeleset megnyomoritani… minősíteni a testét, kinézetét, barmijet. Belole jöttél ki, 50%ban ő vagy.. hogy lehet ilyeneket mondani? Pláne hogy valoszinu nem is vagy elhizva, csak nem vagy pálcika. Bocs hogy nem tudtam érdemben hozzászólni. Én nagyon ellenséges, harcias típus vagyok, szoval mar ugy visszaoltottam volna, hogy tanulja meg hol a helye, hogy mar szolni nem merne. Ajanlom neked is, talan akkor eszbekap a kedves anyuka
2021. júl. 6. 22:02
 4/17 anonim ***** válasza:
95%

Ez a beszólás anyukád pocsék önértékelését és feltételezhető nárcizmusát jelzi. A paraméterek alapján egyáltalán nem vagy kövér, de ha az lennél se lenne joga így beszélni veled.

Ha még diák vagy és nem tudsz elköltözni, akkor meg kell próbálni valahogy a saját önbecslésedet helyretenni először, hogy ne is vehesd ezt a szívedre, hiszen nem igaz amit állít, és direkt bánt. Ha már el tudsz költözni pedig tedd meg.

Egyébként az én anyám ugyanilyen volt. Mióta nem lakunk együtt (majd' 10 éve) azóta meg mindenkinek dicsér meg ódákat zeng rólam. Míg ott laktam vele pedig megkeserítette az életemet. Lelki gondokat okozott nálam, hosszútávra a viselkedésével, aztán volt egy pont, amikor azt mondtam, teszek ellene. Megtanultam máshogy nézni, amit mond, és nevetni rajta. Ez teljesen letörte a szarvát (persze kb 100x vérig sértődött, de nem érdekelt). Nem mindenkit lehet egyformán lefegyverezni, de mindenképp az kell hozzá, hogy ne hidd el, amit mond.

2021. júl. 6. 22:16
 5/17 A kérdező kommentje:

Szerencsére elég makacs vagyok ahhoz, hogy tudjam, ő beszél ostobaságokat. Serdülőként is normális testsúlyom volt, ennek ellenére éheztetett (én nem kaphattam édességeket, mint a többi gyerek, nem ehettem kenyeret, vagy szénhidrátokat), és már akkor is beszólogatott a testem miatt. Valójában ezeknek az embereknek soha semmi nem jó, nyilvánvalóan nárcisztikusak, de mégis sikerült a padlóra küldenie, miután leminősítette a barátomat.

Olyan nehéz elhinni, hogy vannak férfiak, akiknek nemcsak a cicababa külső számít? Akik nemcsak meg akarják a dugni a nőket, hanem képesek intellektuálisan is kapcsolódni? A magánéletemben mélységesen elítélem és kerülöm is az anyámhoz hasonló nárcisztikus embereket, de mivel van egy ilyen ember az életemben - történetesen az anyám, így sajnos nem tudom elkerülni a verbális megalázást.

2021. júl. 6. 22:25
 6/17 anonim ***** válasza:
97%
Anyádnak milyen a testalkata?
2021. júl. 6. 22:37
 7/17 anonim ***** válasza:
97%
Mivel tudod hogy nem igaz, nincs valóságalapja, egyszerűen lepereg rólad tudatalatt, és pár nap alatt túl leszel rajta.
2021. júl. 6. 22:39
 8/17 A kérdező kommentje:
Normális, bár ő dagadtnak látja magát, és rengeteg pénzt és energiát fektet különböző diétákba. Az unokatestvéremmel megtalálják a közös hangot, ő egy tipikus műnő, ízléstelen, közönséges stílussal. Nem vagyunk cigányok, de úgy öltözködik, mint a nyóckerből a prostik.
2021. júl. 6. 22:41
 9/17 anonim ***** válasza:
29%
Zsirban sul a jo kolbasz!
2021. júl. 6. 23:16
 10/17 anonim ***** válasza:
16%
El kéne engedni ezt a testsúly kérdéskört. Jól érzed amgad a bőrödben? ha igen a válasz akkor tegyél rá magasról, hogy ki mit mond.
2021. júl. 6. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!