Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szörnyen érzem magam a szüleim...

Szörnyen érzem magam a szüleim miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok, 27/l vagyok, szüleim még kiskoromban elvàltak, azóta is egyedül vannak. Anya 62 éves, egy idősotthonban lakik, mert alzheimeres, apu meg 64 és ő otthon lakik egyedül a hàzàban, most volt jóindulatú agydaganata, azóta fél szemhéjàt nem tudja felemelni. Kőművesként dolgozott, nem sokszor volt bejelentve, 47.000ftból él, illetve van valamennyi megtakarítása, 2autója.

Van egy nővérem, akivel közösen fizetjük anyu ellàtàsàt, plusz gyógyszerek, új szemüveg kell neki. Apunak is segítség kell nemsokàra, így is igyekszem, de nekem sem sok a fizetésem...

Borzalmas érzés, hogy nem tudok jobban segíteni, és többet, meg még magamnak is adni. Sem anyagilag, sem lelkileg. Úgy érzem, hogy nagyon nagyon kevés vagyok ehhez az egészhez, és nem bírom màr megemészteni, hogy nekem nem lehet normàlis, fiatalokhoz hasonló életem... Gyomoridegem van a betegségeiktől, az àllandó halálfélelmemtől, hogy most màr melyikőjükkel mikor mi történik, meg a pénzhiàny miatt, hogy az isten pénze sem elég soha, egyetlen hónapban sem... 27éves vagyok, de lelkileg úgy érzem magam, mint egy agyongyötört 80éves ember... Nem tudok boldog lenni, és nem tudok magamra, az életemre koncentràlni... Lelàncolva érzem magam miattuk... Kérlek, ne legyetek ràm mérgesek, én szeretem őket, és szeretném őket tàmogatni, szeretném a magam életét is élni közben, de úgy érzem, a sors nem hagyja... Vagy ők folyton, vagy én... Kérlek adjatok tanàcsot, hogy lehet ezt egy életen àt bírni, csinàlni, honnan szerezhetnék erőt, mivel motivàljam magam... Hogy nyugtassam meg magam...

#Beteg szülők
2021. júl. 5. 18:59
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Nem bírom tovàbb, hogy folyton szenvednek, hogy semmi boldogsàg az életükben. Mikor én kicsit jobban érzem magam, bűntudatot érzek, hogy ők meg boldogtalanok, betegek. Nincs 200.000 ft sem a fizetésem, rengeteg kiadàsom van, nem tudok sok tàmogatàst adni nekik... Sokszor mondogatom magamnak, hogy nem én tehetek a sorsukról, de ez sem segít màr... Szeretem őket, akàrmilyenek is,és nagyon fàj, így làtni őket, minden nap szorongok, féltem őket... Keresem a múltat, a múltban őket, hogy legalàbb az emlékeim közt legyen olyan, amikor ők adtak nekem örömöt, gondoskodàst... :( Kérlek mondjatok pàr szót, ki hogy küzdené le
2021. júl. 5. 19:02
 2/11 anonim ***** válasza:
93%
Édesapád házát eladni, kisebb garzont venni, az egyik kocsitól megszabadulni...?
2021. júl. 5. 19:11
 3/11 A kérdező kommentje:

Apu így is kis hàzban lakik, szeret ott lenni. Valószínűleg eladja majd az autójàt, ha elfogy a pénze.

Sajnos gyerekkoromban meg tiniként is ott volt anyai részről a parentifikàció (anya-gyerek szerep felcserélődés betegség miatt). Túl fiatalnak,és kevésnek érzem magam ekkora feladathoz, mint ami rajtam van, ekkora teherhez. Olyan, mintha csak fulladoznék benne, és nem kapnék levegőt. Nem vagyok felkészülve erre, és soha nem is voltam :(

2021. júl. 5. 19:15
 4/11 anonim ***** válasza:
33%

Valahol jó, hogy legalább arra rájöttél: téged és a tesódat szülőszerepbe raktak. Talán önhibájukon kívül.

Mit szólsz ahhoz a gondolathoz, hogy a szüleink bizony halandóak..?

2021. júl. 5. 19:24
 5/11 anonim ***** válasza:
95%
Anyukád nyugdíjja nem fedezi az ellátását? Apukádnak nem dolga, hogy anyukádról gondoskodjon, mivel el is váltak. Apukádnak ott a 2 autó a ház. Betegsége ellenére még eltudja magát látni, nem szorul ellátásra a leírtak alapján. Tehát anyagi támogatást se kérjen. Időnként meglátogatnám, vinnék levest ilyesmi. Én nem görcsölnék ennyire rajt. Ott van anyukád nyugdíjja(elvileg vagy segély), nővéred és a Te hozzájárulásod az ellátásra. Ennyi untig elég.
2021. júl. 5. 19:34
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először az nagyon fontos egy ilyen helyzetben, hogy fogadd el. Lehet hülyén hangzik, de nem tudsz vele mit kezdeni, és ha csak emészted magad ezen, akkor előbb-utóbb belebetegszel sajnos. Apukádnak van 2 autója, amit fel tud élni, ha muszáj lenne ez egy jó támpont miatta ráérsz utólag aggódni. Anyudnak mennyi pénzzel kell segítenetek havonta, hogy a nyugdíj mellett kijöjjön? A tesóddal nagyon büszkék lehettek magatokra, és tudom hogy borzalmas teher, és nem tudod úgy élni az életed, ahogy akarod, és hidd el emiatt senki nem ítél el, hogy leírtad ezt. El tudom hinni mennyire megterhelő ez nektek/neked. Próbálj meg kicsit megnyugodni ez most a legfőbb próbálj pozitív gondolatokat ültetni az agyadba, mert ha folyton a rosszon kattog az tud galibát okozni hosszútávon.
2021. júl. 5. 19:43
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Ez a levegő nem kapás ismerős, de a te helyzeted rosszabb, mint az enyém volt nemrég. A többiek amúgy egész jó lehetőségeket írtak.
2021. júl. 5. 19:59
 8/11 anonim ***** válasza:
77%
Mondjuk a két autóból egyiket tényleg el elhetne adni, hisz teljesen felesleges, és az máris fedezne ezt-azt.
2021. júl. 5. 22:17
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Apud kertes házban él? A kert méretétől függően akár valamilyen szinten az önellátás irányába is elindulhatna (akár te is). Mivel nem dolgozik ha jól értettem, így lenne ideje foglalkozni egy kisebb veteményessel, 1-2 fával stb...
2021. júl. 6. 11:54
 10/11 kovpet ***** válasza:
100%

"Valószínűleg eladja majd az autójàt, ha elfogy a pénze."

Ha nem adja el, akkor gyorsabban fogy el a pénze.

2021. júl. 6. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!