Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Segítség, a szüleim egyfolytáb...

Segítség, a szüleim egyfolytában veszekednek, mit tegyek? Szörnyen érzem így magam.

Figyelt kérdés
Leginkább apám veszekszik, anyu mond valamit ami apunak nem tetszik, erre rögtö felemeli a hangját. Erre persze veszekedés lesz. Már mindig előre tudom, hogy nem le egy nyugodt hétvégém, mert így ugye mindketten itthon vannak. Hogy tudnám elérni, hogy ezt abbahagyják? Vagy bölcseb lenne magamra haragítani őket, hogy velem veszekedjenek, ne egymással? Mert nekem mindegy, csak ők legyenek békében... Most is feszült a hangulat... Félek, hogy elválnak, mit tegyek?
2011. nov. 13. 12:07
 1/6 A kérdező kommentje:
Elnézést a helyesírási hibákért.
2011. nov. 13. 12:15
 2/6 anonim válasza:
Próbálj meg beszélni velük...
2011. nov. 13. 12:24
 3/6 anonim ***** válasza:
az én szüleim is állandóan veszekedtek. azt kívántam h váljanak el minél előbb. így is lett. kb 4-5 évet húztam le napi szintű veszekedésben. én a helyedben annak örülnék ha elválnának. ennek így már semmi értelme.
2011. nov. 13. 12:34
 4/6 anonim ***** válasza:
most nem szeretnéd hogy elváljanak,ugye?párterápiához mit szólsz?esetleg koncentráljanak rád.ne magukra.vagy mondd anyudnak hogy ez bánt téged.
2011. nov. 14. 21:34
 5/6 felafejjel válasza:
Biztosan szeretnek téged nagyon, csak gondolom harcolnak a maguk igazáért.Egyetértek azzal, hogy Anyukádnak elmondhatnád, hogy igényed lenne békességre, és a figyelmükre. Végső esetben jónak tartom, ha külső segítséget kérnél, pl. rokon, szülők barátja, tanár, vagy nevelési tanácsadóból valakivel beszélni. Ez a valaki felkeresné a szüleidet, hogy beszélgessen velük és akár családterápia lenne....ami bizonyára segít. Itt az a lényeg, hogy ne érezzék úgy a szüleid, hogy megalázó nekik, érezzék, hogy tiszteled őket, de nem vették figyelembe a kérésedet, ezért kértél segítséget. Azért először valóban a szüleidnek kellene mondanod, hogy kérjenek segítséget a kapcsolatuk, a konfliktuskezelésük jobbítására, és ha nem teszik, akkor kénytelen leszel segítséget kérni mástól. Ha van olyan rokon, akivel jól meg vagy, akire felnézel, azért lehet azt, hogy amíg szüleid nem békülnek, amíg ez az állapot van, többet legyél ott pl. hétvégén délután, stb....Nem egyszerű, sajnálom a helyzetedet! Ami fontos, ne fordulj el a szüleidtől, nekik sem könnyű!
2011. nov. 15. 21:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Már egy órája veszekednek. Folyamatosan. Pedig csak apám hangját hallom. Undorító. EGYSZERŰEN UNDORÍTÓ AMI ITT MEGY! Lassan tönkremegyek. De ez nem érdekel, mert a lényeg hogy ŐK tönkremennek! Mi a francot csináljak? Meghalok.
2011. dec. 27. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!