Szerinted egy gyereket kinek a vallására kereszteljenek?
Figyelt kérdés
2021. júl. 4. 15:37
11/34 anonymousreview60 válasza:
#4: "És ha a gyermek nem éri meg a felnőttkort? így járt, és annyi?" Igen. Aligha hiszem, hogy Jézus azt nézné, hogy ki van megkeresztelve. Különben sem Mózes, sem Illés nem lenne ott az Úr jobbján. Ha a jó emberek a keresztelés bevezetése előtt is a Mennybe juthattak, akkor utána is.
#7: "Ma már ez ilyen szabadon választott?" Abszolút.
12/34 anonim válasza:
Utolsó, attól hogy valaki (személy szerint én sem) nem vallásos, még tiszteletben lehet tartani hogy más hívő ember. És nem kell ilyen szinten bunkónak lenni.
14/34 anonim válasza:
Megbeszélés kérdése.
Ha minimálisan is vallásos a család, szerintem jó, ha meg van keresztelve.
15/34 anonim válasza:
Mifelénk vegyes házasságokban az dívott, hogy a lány gyerek az anya, a fiú gyerek az apa vallását kapja. Amúgy meg nyilván akinek jobban számít.
16/34 anonim válasza:
Amiben a szülők megegyeznek. De van ahol pl a lányok az anyjuk, a fiúk az apjuk vallását kapják.
17/34 anonim válasza:
Egyébként ezt én nem tartom jónak, mert így pl egy lány-fiú tesó nem lehet majd egymás gyerekinek a keresztanyja-keresztapja, mert nem egyezik a vallásuk.
18/34 anonim válasza:
De lehet!! Ez nem kritérium a keresztszülőségnél!
19/34 anonim válasza:
Bizonyos felekezeteknél kritérium.
20/34 anonim válasza:
anonymousreview60
A Biblia alapján ez nem így működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!