Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Másnál is kimaradtak ezek a...

Másnál is kimaradtak ezek a gyerekkorból? Ki hogy éli meg utólag a hiányát?

Figyelt kérdés

Lehet hogy az én szüleim voltak ilyen rendhagyók, de nálatok is kimaradtak a közös programok? Gondolok itt kirándulásra, kertben nyársalásra, vidámparkra stb.

Nálatok mi volt enek az oka? Így utólag hogy álltok ezeknek a hiányához?

2021. jún. 30. 23:34
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
Egyedülálló anya mellett nőttem fel a testvéremmel, így se pénz, se idő nem volt ilyenre. Nem, nem hiányzott.
2021. júl. 1. 06:49
 12/20 anonim ***** válasza:
97%

Engem se vitt el anyám soha sehova, elvégre egyedül nevelt.

Nem is gondoltam, hogy ez nem normális, akkor jöttem rá, amikor az exem a családjától mesélt, és, hogy minden hétvégén program volt mindig mentek valahova. Meg felnőtt korban is állandóan hívták amikor már velem élt, de ő sosem akart, meg kamaszkent is nyűgnek élte meg az egészet.

Én viszont élveztem

Most úgy élem meg, hogy rengeteget túrázok, éppen készülök egy 4-5 napos satrazós túrára.

2021. júl. 1. 06:56
 13/20 anonim ***** válasza:
97%
Unokatestvéreim minden nyáron a balatonon nyaraltak mi meg sehova nem tudtunk elmenni mert nem volt rá keret. Irígy voltam de megértettem hogy ez a helyzet. Nem volt otthon jó a családi helyzet mert apukám sokat ivott ezért otthon se nagyon bográcsoltunk vagy ilyesmik. Azóta elváltak, anyagilag is jól vagyunk, és én a mai napig tudok örülni annak is ha csak beülünk az autóba és egy napra elmegyünk valahova szétnézni. Nem vágyok több napos nyaralásokra, beérem ezekkel az 1 naposokkal is azóta is :)
2021. júl. 1. 07:08
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Mi sem mentünk soha sehová. Nem hogy nyarlani, de még egy mozi se, állatkert, semmi. Pedig lett volna rá pénz, de apám mindenre sajnálta, csak magára nem, anyámnak meg jó volt így, mert neki csak a falu létezett. Mikor kicsi voltam volt olyan, hogy lementünk 1-1 napra a Balatonra, de mindig hamar haza kellett jönni, mert anyámnak állandóan mondvacsinált dolga volt otthon. Aztán meg azt hallgattuk apámtól, hogy más gyerek a p$#ját a földhöz verné örömében, ha itt lehetne a Balatonon, mi meg nem. Kb le kellett előtte borulni, mert elvitt minket. Aztán ezek is elmaradtak, néha elmentünk még, de csak megnézhettük a vizet és ennyi. Ha voltak ingyenes programok pl majális, bornapok, oda néha elmentünk, de soha nem ülhettem fel egyik játékra sem, mert ugye az pénzbe került. Nem játszhattam célbalövőset, dobósat, mert pénzbe kerül meg átverés. Rokonokkal nem tartottuk a kapcsolatotot, mert mindenki k#cs#g apám szerint, barátok szüleivel meg nem engedtek sehová, még moziba sem. Középiskolás koromban voltam először. Egyszer sikerült rávenni a szüleimet is, akkor is középiskolás voltam, hogy jöjjenek el, erre azt mondogatta apám, hogy ennyi pénzből már megvehettük volna DVD-n. Mindig volt valami megjegyzése. Egyszerűen semmire nem volt igényük. Nagyon rossz volt. Azóta van egy kisfiam, még kicsi, de biztos, hogy vele másképp lesz. Vinni fogjuk ahová csak tudjuk és szeretne menni. Ez kicsit kárpótol majd a gyerekkoromért.
2021. júl. 1. 07:41
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sem volt semmi program. Az első 20 évben 2 nyár volt, hogy lementünk a balatonra pár napra, de ott is max strandolás volt. Nem jartunk kirándulni, más városokat megnézni. Múzeumokat, állatkertet is csak osztálykiránduláskor láttam.

A nyaram a tv előtt telt, mert a barátaim közül senki nem lakott közel, és a környéken nem voltak korombeliek sem.

Most 30+ évesen is hiányoznak ezek a dolgok. Talán ha gyerekként pl. megismerem jobban legalább a hazámat, az felkeltette volna az érdeklődésemet korán a kultúra és a történelem iránt, ha mentünk volna kirándulni a természetbe, akkor talán érdekelt volna a biológia, földrajz... de így, hogy az iskolában csak a száraz tananyag volt róla, nen igazán hozott lázba. Mindig irigykedtem, amikor az osztálytársak mesélték, mennyi mindent csináltak, merre jártak (tengerpart, országjárás, biciklitúra, hétvégente más városok felfedezése, természetjárás stb). Az én szüleim nem ismerték az aktív pihenés fogalmát, és igényük se volt soha rá. Nekik az volt a jó, ha fekhetnek a kanapén a tv előtt.

Most amikor megtehetem utazok, túrázok, várost nézek, de ez nem pótolja a kimaradt dolgokat.

2021. júl. 1. 08:49
 16/20 anonim ***** válasza:
97%

Én "benti gyerek" voltam, a tesóm is, úgyhogy minket ez nem nyűgözött le. Panelban nem bográcsoztunk, de rokonoknál igen. Nagyon unalmas volt. A kirándulások szintén. Mindig rutinszerűen ugyanaz a pár hely. A múzeumok viszont tetszettek.

Mikor már tini/fiatal felnőtt voltam, akkor anyukámmal nagyon sokat jártunk színházba. Az volt a kedvencem.

2021. júl. 1. 09:12
 17/20 anonim ***** válasza:
78%
Mi sem jártunk sehova, egyszer voltunk állatkertben, de akkor is csak azért mert az ott lakó rokonok elvittek.Apukam rendőr volt, aztán vállalkozó, de sosem volt pénzünk.Fogszabályzot se kaptam mert túl drága, pedig ha valakinek szüksége lett volna rá, az én vagyok. Soha egy jó ízűt nem tudtam, mertem nevetni a fogaim miatt. Osztálykirandulásra se mehettem, se színházba. Egyedül én az osztályból, pedig magyarok vagyunk, még a cigo o. társaim is mentek. Közép iskolában diák önkormányzati elnök voltam, Romániába mentünk ki több napra a sulival, simán "elengeditek" 0 forinttal.
2021. júl. 1. 09:36
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

14 válaszoló ,én is ilyenek miatt gyerekeimet rengeteg helyre elvitem ingyenes vagy fizetős programra,kirándulásra állatkertbe vidámparkban,tavas barlangba külföld belföldre .1 naposra,több naposra,múzeumba .

Ha tehetem minden hétvégén.

Sőt télen lányomat korcsolyázni vittem .

De a kirándulásokat én is élveztem.

2021. júl. 1. 13:55
 19/20 anonim ***** válasza:
77%
Örülök neki, hogy kimaradtak az ilyenek, mert nem voltunk/vagyunk olyan jóban, hogy közös programokat csináljunk. Már kiskoromban is csak addig éreztem magamat komfortosan, amíg békén hagytak. Bográcsozni, vidámparkozni sosem volt igényem, a kényszernyaralások a rokonoknál kínvallatással értek fel. Állatkertbe, egynapos kirándulásokra mentünk párszor.
2021. júl. 1. 19:16
 20/20 anonim ***** válasza:
Apám elment, anyám nem tudta bepótolni az apás dolgokat, nem volt nevelőapám (családtagjaimat nem tekintem apámnak), és hát én nem szeretem az anyás programokat.
2021. júl. 20. 18:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!