Másnál is kimaradtak ezek a gyerekkorból? Ki hogy éli meg utólag a hiányát?
Lehet hogy az én szüleim voltak ilyen rendhagyók, de nálatok is kimaradtak a közös programok? Gondolok itt kirándulásra, kertben nyársalásra, vidámparkra stb.
Nálatok mi volt enek az oka? Így utólag hogy álltok ezeknek a hiányához?
Engem se vitt el anyám soha sehova, elvégre egyedül nevelt.
Nem is gondoltam, hogy ez nem normális, akkor jöttem rá, amikor az exem a családjától mesélt, és, hogy minden hétvégén program volt mindig mentek valahova. Meg felnőtt korban is állandóan hívták amikor már velem élt, de ő sosem akart, meg kamaszkent is nyűgnek élte meg az egészet.
Én viszont élveztem
Most úgy élem meg, hogy rengeteget túrázok, éppen készülök egy 4-5 napos satrazós túrára.
Nálunk sem volt semmi program. Az első 20 évben 2 nyár volt, hogy lementünk a balatonra pár napra, de ott is max strandolás volt. Nem jartunk kirándulni, más városokat megnézni. Múzeumokat, állatkertet is csak osztálykiránduláskor láttam.
A nyaram a tv előtt telt, mert a barátaim közül senki nem lakott közel, és a környéken nem voltak korombeliek sem.
Most 30+ évesen is hiányoznak ezek a dolgok. Talán ha gyerekként pl. megismerem jobban legalább a hazámat, az felkeltette volna az érdeklődésemet korán a kultúra és a történelem iránt, ha mentünk volna kirándulni a természetbe, akkor talán érdekelt volna a biológia, földrajz... de így, hogy az iskolában csak a száraz tananyag volt róla, nen igazán hozott lázba. Mindig irigykedtem, amikor az osztálytársak mesélték, mennyi mindent csináltak, merre jártak (tengerpart, országjárás, biciklitúra, hétvégente más városok felfedezése, természetjárás stb). Az én szüleim nem ismerték az aktív pihenés fogalmát, és igényük se volt soha rá. Nekik az volt a jó, ha fekhetnek a kanapén a tv előtt.
Most amikor megtehetem utazok, túrázok, várost nézek, de ez nem pótolja a kimaradt dolgokat.
Én "benti gyerek" voltam, a tesóm is, úgyhogy minket ez nem nyűgözött le. Panelban nem bográcsoztunk, de rokonoknál igen. Nagyon unalmas volt. A kirándulások szintén. Mindig rutinszerűen ugyanaz a pár hely. A múzeumok viszont tetszettek.
Mikor már tini/fiatal felnőtt voltam, akkor anyukámmal nagyon sokat jártunk színházba. Az volt a kedvencem.
14 válaszoló ,én is ilyenek miatt gyerekeimet rengeteg helyre elvitem ingyenes vagy fizetős programra,kirándulásra állatkertbe vidámparkban,tavas barlangba külföld belföldre .1 naposra,több naposra,múzeumba .
Ha tehetem minden hétvégén.
Sőt télen lányomat korcsolyázni vittem .
De a kirándulásokat én is élveztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!