Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ilyen anyukám? Mit tegyek?

Miért ilyen anyukám? Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Anyukám 45 évet töltötte Áprilisban. Én 23-at Januárban. Egyetlen gyermeke vagyok neki. Apával elváltak mikor még kicsi voltam, apám megnősült azonban gyermeke másik nincs senki sem csak én...... anya ilyen gyenge jellemű, 8 osztálya van de megbukott vagy 3x kb.... miután elvált aputól , az anyai mamámékhoz költöztünk... mama , papa neveltek fel. Nagyon szeretem őket és anyát is. Már 4 éve aktiv dolgozó vagyok. A probléma a következő: anya nem tud egy rendes ételt megfőzni soha de soha nem főz ha a nagyi nem főz meg a papa akkor nincs főtt kaja(mama 66, papa 68 már nyugdíjasok) anyám főzni se tud se sütni ha főz olyan a hus mint kő nem főzi el jól nem tudja a sütiket megsütni,,, csomagoló munkán van 18 éve.. haza jön délután 2-kor eszik iszik nyomkodja a telefont, ha mondom hogy segits a nagyinak akkor mem segit sokszor en porszivozok, akkor sok mindent elfelejt. Nagyi is veszekszik vele hogy mi lesz ha ő meghal ki főz meg ki csinálja a dolgokat... anyám nagyon gyenge.. nem tudom ha a megnősulok a felesegem elfogadja e anyut nem hagyhatom majd magara.. bezzeg egesz delutan facebokozni tud meg mindig masokkal foglalkozik elvarna vagy 10 asszony itt ulne es traccsolna vele meg az a jo hogy dolgozik es van keresete mert itthon havonta 1szer elmosogat kb
2021. jún. 29. 18:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
88%
nem kell kitűnő tanulónak lenni ahhoz hogy háztartást vezessen valaki. ez csak egy szar kifogás hogy buta és azért él úgy mint egy here. a jövendőbeli párodra meg ne kényszerítsd rá anyádat, a saját gyerekétől se lehet elvárni hogy a szülőt ápolja, pesztrálja. mikor majd nagyszüleid nem lesznek, akkor anyádnak észbe kell kapnia. de te ne érezd felelősségednek hogy gondoskodj róla.
2021. jún. 29. 20:29
 12/18 anonim ***** válasza:
88%

Biztos hogy van valami értelmi fogyatékossága, de legalább dolgozik. A szüleinek iellett volna megnevelniük, nem tették. Nem a te feladatod, hogy a saját jövőd kárára pesztráld anyádat mint valami kétévest. Majd eszik vajaskenyeret, azt a hülye is meg tudja kenni.

Te foglalkozz a saját jövőddel és próbálj onnan függetlenedni.

2021. jún. 29. 21:04
 13/18 anonim ***** válasza:
29%

Nem hiszem , hogy fogyatékos, lehet hogy depressziós.

Próbálj inkább neki segíteni, megmutatni, hogy mit hogyan kell csinálni egy háztartásban.

2021. jún. 29. 21:15
 14/18 anonim ***** válasza:
81%

Ha nem tud jobb életkörülményeket biztosítani magának mert a szüleivel él még mindig, akkor nem fog kilábalni a deoresszióból se. Nincs motiváció. Nem is lesz mert buta. Bocsánat de a kérdező mondta. Szóval szerintem esélytelen a változás.

Ne érezz felelősséget, hiszen nagyon fiatal még. Ellesz ott a szüleivel ha te elmész. Ha ők már nem lesznek akkor még Ellesz egyedül a kis kupijában. Neked nem kell tönkrevágnod az életedet hiszen csak egy van belőle.

2021. jún. 29. 21:22
 15/18 anonim ***** válasza:
86%

Nem értem miért gond az neked, hogy anyád milyen háziasszony. Nem őt fogod feleségül venni. Te szépen 2-3 éven belül elköltözöl legjobb esetben, és max meglátogatni mész őket. 23 vagy, ne legyél te is olyan életképtelen mint anyád. Neked az ő életéhez, mint önálló személy semmi közöd. Majd beletanul, muszáj lesz neki.

Másrészt meg te is főzhetsz magadnak nyugodtan, nem kell hogy anyád, vagy nagymamád főzzön. Akár segíthetsz is nagyanyádnak, hogy eltanulj valamit. Így hogy ennyire semmit nem tudsz kezdeni magaddal, és feleségül sem mennék hozzád. Ne nyifi nyafizz. Ugyanolyan lusta here vagy mi anyád.

"ha a megnősulok a felesegem elfogadja e anyut nem hagyhatom majd magara.."

Segítek. SENKI nem fogja elfogadni anyádat. Csak úgy megy, ha te is leszakadsz róla, és megtanul magáról gondoskodni.

2021. jún. 29. 21:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezen átsiklottam. Nehogy magaddal vidd anyukádat. Ő nem a gyereked akit magaddal kell hucolászni. Te vagy itt a gyerek. Most kezdődik az életed. Még bármi történhet veled. Ha valaki szeret és jót akar neked nem fog a nyakára menni. Ha anyukád szeret akkor ő is belátja hogy nem segít rajtad ha vinnéd. Mert az neked nem segítség.
2021. jún. 29. 21:37
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne magával vinnie? meredek lenne.
2021. jún. 29. 22:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan épelméjű nő, aki egy másik életképtlen lusta, elkényeztetett nőt akarna eltartani, akkor se, ha az anyósa... sőt...
2021. jún. 30. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!