Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy elmondhassam...

Mit tegyek, hogy elmondhassam anyámnak, hogy költözzön el?

Figyelt kérdés

Teljesen kibírhatatlan, mindent felügyel, és mindenbe beleszól. Teljesen alap hétköznapi dolgokat megtilt, még olyanokat is, amiket eddig szabadott csinálni.

Nem lehet vele beszélni, mert ordítani kezd és félek hogy ártani fog valakinek.

Nem tudom hogy kérjem meg rá, hogy inkább költözzön el.

2021. jún. 21. 10:05
1 2 3 4 5
 21/42 A kérdező kommentje:

Amikor még élt az apám, az még kicsit ellensúlyozta a hülyeségét. De azóta teljesen őrült, életveszélyes lett.

Most, hogy kettesben lakok vele, nincs senki, aki hatni tudna rá. Most már azt is tilos, amit elvileg szabad, nem mintha olyan sok dolog szabad lenne.

Soha nem tudtam élvezni az életet miatta. És ez csak egyre rosszabb amióta nincs aki helyrerázza az eszét.

2021. jún. 21. 11:57
 22/42 A kérdező kommentje:
Már múltam 20 éves. Anyám haszonélvező. És azért lakik még mindig velem, mert irányításmániás.
2021. jún. 21. 12:00
 23/42 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos van egy rossz hírem. Ezek szerint apukád után örököltél. Nagyon sajnálom a történteket, de ez esetben anyádnak haláláig tartó haszonélvezete van az ingatlanra, vagyis aki kidobhat valakit a lakásból az ő, nem pedig te.
2021. jún. 21. 12:00
 24/42 anonim ***** válasza:
85%

haszonélvezeti jog erősebb, mint a tulajdonjog, szóval amit tehetsz:

1., pofa laposba

2., ha nem tetszik valami, szépen csomagolsz és költözöl TE

2021. jún. 21. 12:02
 25/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha anyád a haszonélvező, akkor nem teheted ki. Ellenkezoleg: ő tehet ki téged.
2021. jún. 21. 12:02
 26/42 anonim ***** válasza:
100%

Ha anyád a haszonélvező, akkor teljesen jogosan lakik ott! Értelmezd a szót, hogy HASZONÉLVEZET!

Annyira jogosan lakik ott, hogy még ki is penderíthetne téged!

2021. jún. 21. 12:03
 27/42 anonim ***** válasza:
98%

oops, most láttam, hogy már többen megelőztetek. :) (26-os voltam)

Megint a tipikus hőzöngő, aki nem fejtette ki az igazság minden részletét... de hőbörgés az van...

2021. jún. 21. 12:04
 28/42 A kérdező kommentje:

Nem értitek.. Felőlem lakhatna velem, ha nem lenne elmebeteg!

Már ott tartunk, hogy mindent ő mond hogyan csináljam, kaját sem csinálhatok, mindent ő akar. Persze, hogy hőzöngök! Nem hagy élni. És ezalatt nem a bulizást értem, hanem konkrétan már semmit sem enged. Talán ha többen laknánk, akkor lenne ami kompenzálná a betegségét, de így semmi.

2021. jún. 21. 12:14
 29/42 anonim ***** válasza:
81%

Azt írtad, hogy lenne hová költöznie. Akkor miért nem költözöl oda TE????

ezek szerint van egy másik lakása is....

2021. jún. 21. 12:17
 30/42 anonim ***** válasza:
100%

"Nem értitek.. Felőlem lakhatna velem, ha..."

Te nem érted. Nem rajtad múlik. Rajta. Te lakhatsz vele.

2021. jún. 21. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!