Mit csináljak ha a szüleim 18 évesen nem engedik nekem, hogy elhagyjam a házat?
18 éves fiú vagyok és igazából kb úgy élek, mint Aranyhaj a mesében..
2019 végén kénytelen voltam otthagyni az iskolát, mert ahova jártam kikészített és a szüleim nem engedték meg nekem, hogy váltsak.
( akkor ugye még 18 alatt voltam )
Előtte is 97%-ban csak iskolába jártam, de miután vége lett számomra az iskolának azóta tényleg nem járok sehova..
Nekem ez így nem jó.
Emberek közé szeretnék járni.
De a szüleim nem engedik, mert állítólag csúnya vagyok amiatt, mert idegi alapon sokat fogytam..
Konkrétan nem engednek ki a kapun, amikor egyedül akarok menni valahova.
Testvéreimmel néha kijutok a házból, de ők sem túl társasági emberek és többgyerekes anyukaként nincs sok idejük velem foglalkozni.
Lelki terrorban nőttem fel, ami a mai napig tart.
Ha hízik akkor engednek, de egy ilyen mérgező környezetben esélyem sincs hízni..
Megszöknék, de nincs hova költöznöm.
Egyszer amikor nem figyeltek kinyitottam a kaput és el akartam menni.
Találkozni akartam valakivel.
Észrevették és vissza kellett mennem a házba..
Mivel nincs semennyi szociális életem, ezért az online világban szerzett ismeretségeimmel kompenzálom.
Vannak netes barátaim, csak messze és ez így nem az igazi..
Igazából nagyon bizonytalan vagyok, amikor néha kilépek a házból, mert a szobámban nőttem fel és álomvilágba menekültem a kegyetlen valóság elől..
18 éves vagyok, élni szeretnék végre már!
De mit tehetnék?
Mindenki segítő jellegű válaszát nagyon köszönöm!
☺️
Keress munkahelyet, neten megteheted és ha behívnak interjúra, elmégy és "eladod" magad.
Ha felvesznek, akkor eljársz dolgozni, ha lesz pénzed, akkor tudsz önállósodni és elköltözni.
Én ezt az egy utat látom megoldásnak, kezdj hozzá.
Hallgattassék meg a másik fél is, mondja a szólás.
Én azt gondolom az írásából meg a történetéből, hogy vélhetően pszichológiai eset.
Már az iskolát se fejezte be, máshova akart menni, amit szülei nem engedtek.
Ha a másik iskola megoldást hozhatott volna, gondolom szülei belegyeznek.
Így most otthon van, nem dolgozik, írásából se derül ki, hogy szeretne.
Csak feltételezés, hogy a napi életben döntésképtelen, nem tud önálló lenni, szülei inkább féltik, mert felelősek érte. (Ne gyertek azzal, hogy felnőtt.)
Lelki terrorként érte meg eddig, nem gondolom, hogy az valós, legalábbis olyan szinten, ahogy leírja, inkább a helyzetéből fakad.
Én így gondolom..
Várd meg amíg elalszanak. A találkáidat rakd hajnalra.
Vagy egyszerűen viselkedj úgy, mint egy 18 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!