Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a diplomás...

Mit szólnátok, ha a diplomás külön élő fiatok hosszú távon takarító lenne?

Figyelt kérdés

Én vagyok a gyerek. Néhány hónapja munkahelyet váltottam. Mérnöki diplomám van, az előző munkahelyem a végzettségemhez illő volt. Jelenleg takarító vagyok. Igaz, a fizetés rosszabb, de ennek ellenére is maximálisan el tudom tartani magam, egy kis garzont bérlek.

A váltásnak egyesek számára talán megbotránkoztató oka van. Nem akartam reggel felkelni. Előző munkahelyemen pont ezért hosszú ideig 11-19 munkarendben dolgoztam. De aztán közölték, hogy a továbbiakban 9-17 lenne a munkaidő. Ezért elkezdtem másik munka után kutatni. Rátaláltam erre a takarítói állásra 18-02 munkaidővel, és váltottam.

Szüleimnél hónapok óta ezért áll a bál. :D Finoman szólva kiborultak, amikor közöltem velük a döntésemet. Most otthon vagyok látogatóban hétvégére, és még mindig ezen lovagolnak. Pedig én összességében boldog vagyok, nincs bajom az életemmel. Még jól is esik kiszakadni a szellemi munka világából.

Más szülőknek is hasonló lenne a reakciójuk?

26/F

2021. jún. 18. 22:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
90%
Én elfogadnám, amíg el tudod tartani magad. Az a lényeg, hogy boldog vagy. Ha megunod, válthatsz. Sokaknál kimerül a boldogság annyiban, hogy elmegy többet keresni, meg megcsinálja a huszadik diplomáját.
2021. jún. 19. 08:55
 22/29 kovpet ***** válasza:
28%

"Ha megunod, válthatsz."

Ha még tud váltani akkor. A nem használt tudás gyorsan fogy ám, főleg ilyen "inspiráló" környezetben.

2021. jún. 19. 09:44
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Mert sokaknak az az igazi élet, ha nehéz. Lást pl az #1-es kihívásait.

A munkának elvileg az lenne a lényege, hogy minél kevesebb energiabefektetéssel minél több pénzt keress. Így meg miért nehezítené meg valaki direkt az életét? Nem kihívások kellenek ide, hanem egy olyan munkahely, ami az adott személy igényeinek megfelel, mint munkabeosztás, mint fizetés, mint az elvégzendő munka tekintetében.

2021. jún. 19. 11:26
 24/29 anonim ***** válasza:
61%
látom itt lepontozzák, aki az eszét akarja használni. nem is értem miért nem megy mindenki takarítónak, mikor az olyan szuper munka.
2021. jún. 19. 14:19
 25/29 anonim válasza:
89%

Hát, alapvetően nehezen tudom elképzelni, hogy egyetlen-egy olyan céget sem találtál, ahol nem lehetne a munkaidődről rugalmasan megállapodni.

De ha neked jó a takarítás, akkor hajrá. Én is szoktam nyáron diákmunkában csinálni, mert leköt, és kikapcsolja az agyam az egyetemi félév után. :D

2021. jún. 19. 17:36
 26/29 anonim ***** válasza:
56%
Nem értem mi az olyan rémes a reggeli kezdésben? Átállni egy más időbeosztásba eltarthat egy pár hétig persze. Hosszú távon válószínűleg egészségesebb a természetes napszokokhoz igazodó èletvitel.
2021. jún. 20. 06:36
 27/29 anonim ***** válasza:
82%
Nem véletlenül vannak a korán kelő és az éjjeli bagoly típusok. Én a mai napig képtelen vagyok megszokni, pedig már 20 éve dolgozni járok. 6-kor kell kelnem, de olyan vagyok, mint a zombi, mert nem tudok időben elaludni. Én este vagyok aktív, olyankor tudok koncentrálni, pörög az agyam, amikor aludni kéne. Nem osztom azt a nézetet, hogy ez csak átállás kérdése.
2021. jún. 20. 14:04
 28/29 anonim ***** válasza:
81%

Ezzel egy nagy baj van, hogy most, húszonévesen lazán takarítassz éjjel, bírod a strapát. Viszont mi lesz idősebb, gyengébb korodban? Ha sokáig kiesel a diplomás munkából, nem nagyon lesz esélyed visszamenni. Nyugdíjról nem is beszélve.

Szóval ez egy ilyen pár hónapos hóbortnak persze elmegy, de hosszútávra tervezz mást. Mérnökként azért bőven van lehetőséged, munkatapasztalatod is van, és már rengeteg helyen van home office.

2021. jún. 21. 15:30
 29/29 anonim ***** válasza:
100%

Ez van. Nekem is vannak hatalmas skilljeim, még is már vagy két éve futár vagyok.

Ezt hozta az élet.

2021. júl. 3. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!