Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit szólnátok, ha a diplomás...

Mit szólnátok, ha a diplomás külön élő fiatok hosszú távon takarító lenne?

Figyelt kérdés

Én vagyok a gyerek. Néhány hónapja munkahelyet váltottam. Mérnöki diplomám van, az előző munkahelyem a végzettségemhez illő volt. Jelenleg takarító vagyok. Igaz, a fizetés rosszabb, de ennek ellenére is maximálisan el tudom tartani magam, egy kis garzont bérlek.

A váltásnak egyesek számára talán megbotránkoztató oka van. Nem akartam reggel felkelni. Előző munkahelyemen pont ezért hosszú ideig 11-19 munkarendben dolgoztam. De aztán közölték, hogy a továbbiakban 9-17 lenne a munkaidő. Ezért elkezdtem másik munka után kutatni. Rátaláltam erre a takarítói állásra 18-02 munkaidővel, és váltottam.

Szüleimnél hónapok óta ezért áll a bál. :D Finoman szólva kiborultak, amikor közöltem velük a döntésemet. Most otthon vagyok látogatóban hétvégére, és még mindig ezen lovagolnak. Pedig én összességében boldog vagyok, nincs bajom az életemmel. Még jól is esik kiszakadni a szellemi munka világából.

Más szülőknek is hasonló lenne a reakciójuk?

26/F

2021. jún. 18. 22:09
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
53%
Átmeneti hóbortként elfogadnám, pl. fél évig. Túl sok beleszólásom nem lenne, viszont hosszabb távon nem örülnék neki. Viszont amit írtál, teljesen meg tudom érteni, a szellemi munkából néha jó egy kicsit kizökkenni. De meddig...
2021. jún. 18. 22:43
 12/29 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, sejtettem, hogy erről van szó. Ha alapvetően szereted a szakmád, biztosan lehet találni kötetlen munkaidős állást.

Plusz, ha pl. tudsz tervezni is, akkor akár vállakozásod is lehetne, mint tervezőmérnök. Nyilván ehhez is tőke kell, de cserébe magad osztod be az idődet :)

2021. jún. 18. 22:48
 13/29 anonim ***** válasza:
58%
Szerintem vicc amit csinálsz. Szüleid még bőven jól is reagálták le.
2021. jún. 18. 22:49
 14/29 anonim ***** válasza:
72%

Ezzel az a baj, hogy kaptál a kezedbe egy eszközt (mérnöki diploma), amit nem használsz ki. Ez olyan, mintha paraszt bácsinak ásót nyomok a kezébe és ö mégis kézzel állna neki a földet kaparni.

Többre vagy képes, de lustaságból mégsem csinálod. Ezáltal azon a szinten fogsz embereket megismerni, ahol vagy, onnan kerülnek ki a barátaid, a kapcsolataid, azokkal a problémákkal fogsz szembesülni, amikkel ök, jó pár szinttel a tudásod és tehetséged alatt lesz az életszínvonalad. Ez a döntésed az egész életedet befolyásolja. Te nem fejlödsz, hanem visszafejlödsz.

Nem a pénzügyi vezetö Éva lesz a párod, hanem a gyári munkás 3 müszakos Kati. Olyan dolgokról is fogsz vele beszélgetni, ahogy ö látja a világot stb.

Nekem pl. kevés lennél, mert nincs benned semmi ambíció.

Van böven olyan munka, amihez nem kell korán kelni, nem csak a takarítás. Megértem a szüleidet, én is ki lennék akadva.

2021. jún. 18. 22:57
 15/29 anonim ***** válasza:
70%

és szellemileg kielégít téged a takarítás...???

El nem tudnám képzelni magamról (szintén mérnök), hogy kb. bonobó-szinten létezve vegetáljak... Nulla gondolkodás, három-négyféle fizikai tevékenység, és annyi...

Agyleépülés....

2021. jún. 18. 23:01
 16/29 anonim ***** válasza:
75%
#10-es: A kérdező kérdezett. Mi válaszolunk. Nem "fikázzuk", véleményt mondunk. Lehet, hogy neked a vélemény az fika.
2021. jún. 18. 23:10
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm egyébként az eddigi véleményeket. Jó több nézőpontot is elolvasni.

Munkaidőn kívül szeretek szellemi dolgokkal foglalkozni. Kifejezetten nagy igényem van arra, hogy járjon az agyam. (Csak jelenleg nem hivatalos körülmények között, erre értettem, hogy jól esett a váltás, nem feltétlenül a munkahelyünkön kell ezt kiélni.) Igazából szerintem nincs akkora összefüggés valaki munkája és a szellemi igényessége között, mint azt az emberek többsége gondolja.

A barátaim kb. fele-fele arányban diplomások és szakmunkások, és vannak, akiknek 8 általánosuk van.

2021. jún. 18. 23:17
 18/29 anonim ***** válasza:
10%
Kérdés menynire fizetnek meg.
2021. jún. 18. 23:40
 19/29 anonim ***** válasza:
37%

csak ha lehúzol 8 órát a szellemi nihilben, nem biztos, hogy utána még van kedved olyan szinten használni az eszedet, mintha ezt munka miatt tennéd. nincs akkora motíváció.

A barátaid mit szólnak hozzá?

2021. jún. 19. 04:59
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha ettől boldog vagy kérdező akkor csináld ezt,nem szégyen munka mégha ez takarítás ,ha meg unod vissza mehetsz szakmádba ,
2021. jún. 19. 07:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!