Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy bírja ki egy anya, hogy...

Hogy bírja ki egy anya, hogy hetekig nem is keresi a 23 éves lányát?

Figyelt kérdés
A lány a barátjánál lakik most már 2 éve egy másik városban. Az anyuka még csak egy üzenetet sem ír a lányának. Csak szerintem borzasztó ez?
2021. jún. 17. 09:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Az én családom is ilyen és megmondom őszintén, hogy engem zavar. Először az egyetem miatt költöztem el otthonról koliba, albérletbe és amíg ott tartózkodtam egyáltalán nem keresett egy családtagom sem. Soha nem hívtak fel, soha nem küldtek nekem üzenetet. Maximum reagáltak, ha én kerestem őket, de azok sem voltak hosszabb, tartalmasabb beszélgetések. Szóval inkább csak akkor beszéltünk, ha otthon voltam és akkor sem voltak túl érdeklődőek. Én valahol ezt addigra már megszoktam, ha akár korábban is elmentem valahová (pl. nyaralás, kirándulás vagy csak szimplán baráttokkal találkoztunk) ugyanígy nem érdeklődtek felőlem soha. Inkább azt mondom, hogy furcsa volt, mert a környezetemben azt láttam nem ez a jellemző. Tiniként sokakat hívogattak a szüleik az előbb említett alkalmakon, hogy hol vagy, kik vannak, hogy érzed magad, mikor jössz stb., engem soha. Később pedig ugyanígy a barátaim, szaktársaim, kolis szobatársaim is rendszeresen beszéltek a szüleikkel telefonon és megdumálták, hogy mi történt, mi újság, ki hogy van, otthon mi a helyzet stb., az én szüleimet pedig soha nem érdekelték ezek. Úgyhogy nekem ez inkább olyan érzés volt mindig is, hogy az én szüleim nem foglalkoznak velem, nem érdeklem őket, nem érdekli őket mi van velem stb., nem pedig arról szólt, hogy de jó, milyen szabad és önálló vagyok. Szerintem azért a telefonálás még nem jelenti azt, hogy a szülő rátelepedne a gyerekére, bőven van átmenet a kettő között is.
2021. jún. 17. 11:04
 12/23 anonim ***** válasza:
45%

10: és szerinted mi az oka????

Az, hogy a lány elköltözött?

2021. jún. 17. 11:05
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

10-es Mindennek oka van. Remélem nem te vagy az érintett, legalábbis a megfogalmazásból feltételezem.

Egy anyát is simán el lehet engedni, ha valakinek ez nem felel meg, és biztos lehetsz, hogy nem fél év alatt történt változás.

2021. jún. 17. 11:07
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

Az én anyám sem keresett jóformán soha, miután elköltöztem. Ha én nem mentem haza, nem írtam, akkor semmi kapcsolat nem volt köztünk.

De ennek a gyökere, hogy sosem voltunk jóban, huszas éveim elejére már eldurvult a kapcsolatunk, én is csak kötelességtudatból kerestem. Ő még csakazértsem.

Hát ez van, ma már egyáltalán nem tartjuk a kapcsolatot, az unokáját nem is ismeri.

2021. jún. 17. 11:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rendben van
2021. jún. 17. 12:09
 16/23 anonim ***** válasza:
86%

A mi családunkban pl azért van hasonlóan, mert ilyen fajták vagyunk. Nem igazán keressük meg egymást azzal, hogy csak úgy, minden apropó nélkül beszélgessünk.

Most belegondolok, hogy éppen felhívhatnám anyámat, de rögtön felmerül bennem a kérdés, hogy ugyan mi a fenét tudnék mondani neki? Hogy mit főztem ma? Hát az még engem sem érdekel. Nem történt semmi, nincs mit mondanom.

Én is meglepődnék, ha anyám felhívna, megkérdezném miért keres, ő meg azt mondaná, hogy "csak úgy. Mi újság?" Azt gondolnám, akkor minek hívott. Érdekes módon ez főleg telefonon probléma, élőben jól elcsevegünk jelentéktelen dolgokról, meg a semmiről, és jobban adják magukat a témák. De a telefonhívással úgy vagyunk, hogy annak oka kell, hogy legyen. Lehet, hogy ez hülyeség, hogy így érzünk, de ez van.

Vannak ilyen emberek, akiknek nem kenyere a telefonos "small talk", még akkor sem, ha a legközelebbi családtaggal kell csinálni. Pár hetente elmegyek, akkor beszélgetünk. Egyébként akkor írunk vagy hívjuk egymást, ha van valami konkrét és viszonylag sürgős közölnivalónk. Néha küldünk egymásnak cuki vagy vicces hülyeségeket is.

Ha a lánynak annyira mondanivalója, mesélnivalója van, akkor jobb híján telefonáljon ő.

2021. jún. 17. 12:51
 17/23 anonim ***** válasza:
85%
A lányom Győrben egyetemista (közben félállásban dolgozik) és ott lakik az egyik lakásunkban, mi Budapesten lakunk. Most elég sok munkám van és alig van szabdidőm. Kb havonta egyszer skype-olunk.
2021. jún. 17. 13:20
 18/23 anonim ***** válasza:
42%

16-os, hát elég érdekes életetek van, ha hetekig nem történik veletek semmi.

Okés, nem kell naponta hívogatni egymást, de azért fura, ha valakit ilyen szinten nem érdekelnek a gyerekei/szülei hétköznapjai. Mi simán felhívjuk egymást heti 2-3 alkalommal, hogy ki hol járt, mit csinált, mi történt vele.

Mondjuk, minket érdekel, mi van a szülökkel, szívesen meghallgatom azt is, hogy most csinált anyósom egy gyertyatartót, mert érdekel engem is a lakberendezés. Arról beszélünk, ami a másiknak is érdekes lehet.

2021. jún. 17. 13:29
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 20 éveim közepén volt hogy 1 évig nem kerestük egymást anyámal mert bele akart szólni az életembe és össze vesztem vele ,aztán se beszéltünk túl sokat,úgy 40 éves koromtól javult valamennyire helyzet,de soha nem lesz igazi anya lánya kapcsolat.
2021. jún. 17. 13:38
 20/23 anonim ***** válasza:
85%

#18 Nem tagadom, átlagosan "unalmas" életünk van, nem világkörüli kalandutazás. Egy hétvégi strandolás sem olyan nagy was ist das, hogy azon melegében el akarjam mesélni, de szerintem egy gyertyatartó készítése sem. Az ilyesmikről beszélgetünk, mesélünk személyesen. Mondom, ez kommunikációs "fajtaság".

Engem is érdekel a szüleim élete, csak nem 2-3 napos gyakorisággal beszéljük meg, hanem ritkábban. Akkor aztán megbeszéljük a dolgokat, onnantól, hogy "milyen aranyosan evett múltkor a gyerek", azon keresztül, hogy "arborétumba mentünk, de telibekapott az eső", odáig, hogy "új a függöny, hol vetted?".

Sokszor, ha nagyobb dolog történik, azt is inkább csak röviden megírom, ő röviden reagál, és csak személyes találkozáskor beszélgetünk róla hosszabban, és elemezzük ki a dolgot. Nekünk jobban esik így.

2021. jún. 17. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!