Amikor külön költöztetek nem éreztétek úgy, hogy minden a ház körül a szülőkre marad, és hogy csak úgy ott hagyjátok őket?
18L
Én is gondolkozom a külön költözésen, viszont félek, hogy mindenki, a szüleim és a testvéreim is úgy éreznék, hogy csak úgy lelépek, és semmi segítséget nem kapnának tőlem.
Szerintem nem kell ebből gondot csinálnod magadnak.
Ők is felkészültek erre,hogy nem mindig leszel ott, neked is haladnod kell előre az életben.
Mindenki megoldja majd a maga kis feladatait.
Az összetartó családokban nem szokott ez gondot okozni.
Ha lehetőséged van és időd , biztosan fogsz haza járni, olyankor tudsz segíteni is.Biztosan ők is megpróbálnak téged támogatni,ahogy tudnak.
Hu de lazán beszel itt mindenki erről a temarol.
Nekem pl egyedül anyukam el, neki is csigolya eltolodasa van, 1 évvel ezelőtt olyan szintre kerult h felkelni se tudott az agybol. En kesoi gyerek vagyok, 21 eves, anyum 58. Miota jobban van edzes miatt, sem képes sokat menni, illetve nem tud sokáig csinálni dolgokat. A házunk generációs haz, hatalmas de falun van. Tehát az sincs hogy jo akkor eladjuk es másik anyumnak vagy hasonlo. En nem itt tervezem a jövőmet (masik megyében ( ezert nekem pl hatalmas kerdes mi lesz. És nem nem fogom otthonba dugni az anyámat.
akkor tedd tönkre nyugodtan az életed, és hagyd, hogy felülírják a teljes életed, de ne gyerek ezzel az érzelmi zsarolós "én nem adom otthonba az anyámat" szöveggel... főleg ne egy tizennyolc éves fiatalnak ne.
amúgy meg nem értem mi rossz ebben, anyámék megtakarításai nagyrészt erre gyűlnek, hogy amikor már nem lesznek önellátóak, ne az én és az öcsém életét bsszák keresztbe, hanem képesek legyenek megfizetni azt a minőségi, professzionális segítséget, amire szükségük lesz. legyen ez egy takarítónő vagy egy 7-24ben jelenlevő ápolói csoport.
Ja es szerinted minden szülőnek van megtakarítása? Anyám idosgondozokent 160 ezret keres. Abból mennyi nyugdij lesz? Lof.sz se. Nem hogy magat nwm tudja eltartani, de meg majd sporolgasson.
18 evesen en sem ertettem hogy mi a csalad, de en szeretem anyamat es ha majd rajossz mennyit adott neked (mar ha nem a tipik gyakoris anyukakrol van szó) akkor lehet máshogy latod majd a dolgokat.
16
En tudom mennyit adott nekem. De az en életem az első. Ha nincs más csak az otthon, vagy az ápoló, akkor az.
Es nem, én sem fogom elvárni az én gyerekemtől, hogy feláldozza értem a fiatalságát, hogy ki tudja, még 20-30 évig gondozzon. Van mindenkinek eleg tennivalója a saját életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!