Ilyen esetben te fizetnél majd szülőtartást?
Ha mondjuk gyerek- és kamaszkorodban a szüleid sorozatos felelőtlen, rossz döntéseikkel hátrányba hoztak volna, ami miatt szívtál.
Pl. nem hívhattál meg magadhoz barátokat, nem kaptál volna tőlük sem szülinapra, se karácsonyra ajándékot, túlszabályozták volna az életed, hogy hova mehetsz, milyen könyvet olvashatsz, milyen zenét hallgathatsz, zsebpénz nuku, ők maguk sem igyekeztek jobban fizető munkákat megszerezni, emiatt félig-meddig nyomorogva telt a gyerekkorod, gyakran balhéztak, veszekedtek előtted, ami miatt feszült, stresszes voltál stb.
Most felnőttként öregedő szüleid vannak.
Szülőtartást, ha eljön az ideje, fizetnél utánuk jó szívvel?
Az a baj, hogy aki rosszul neveli a gyerekeit, azok rossz nevelest kaptak es ezt adjak tovabb, tudattalanul.
Ezert okolni oket valoban lehet, de nem teljesen.
En probalnek nem a o mintajukat kovetni, ha lenne gyerekem, mert egy biztos, ahogy ok neveltek engem, az nem vezetett jora.
Ha jo szivvel nem is, de azert adnek... megis csak a szuleim.
“Az a baj, hogy aki rosszul neveli a gyerekeit, azok rossz nevelest kaptak es ezt adjak tovabb, tudattalanul.”
Ez nem igaz. Az embernek van tudata és el tudja dönteni, hogy hogyan akarja nevelni a gyerekeit. Ahogy te is beláttad, hogy a szüleid példája rossz volt, te is el tudod magad határozni, hogy ezt nem viszed tovább.
Szerintem egy rossz szülő egyszerűen rossz és felelőtlen ember, amiről csak maga tehet. Én a kérdező helyében egy minimális, jelképes összeget utalnék nekik és kész, ne rajtam akarjanak élősködni, volt 40 évük félretenni pénzt. Ha ők szegénységben neveltek, neked miért kéne többet nyújtanod?
Ha jól keresnék, akkor biztos segítenék rajtuk DE csak étellel vagy csekkek befizetésével/ruhákkal. És csak annyival, amennyit megengedhetnék magamnak (ha az havi 10ezer, akkor az havi 10ezer.) Nem a te felelősséged, szóval ha semennyit nem szeretnél, akkor nem kell - ezt te tudod egyébként legjobban látni. Ha elkezdenek rád telepedni, ki akarnak használni, akkor még a kapcsolatot is nyugodt szívvel megszakíthatod velük.
Először magadról gondoskodj amúgy és ha van, akkor a családodról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!