Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudok megnyílni a szüleim...

Nem tudok megnyílni a szüleim felé. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sosem tudtam megnyílni a szüleim felé, sőt semmilyen közelebbi rokonom felé sem. Ebből kifolyólag elég keveset tudnak a magánéletemről, pedig aztán lenne mit megbeszélni velük. A legnagyobb problémám, hogy nem tudom miből fakadhat ez a gát. Mindig szerettek engem, sosem bántottak, sosem szóltak egy rossz szót sem rám. Nem régimódiak, nem szigorúak, meg a testvérem példájából látom (aki nagyon nyílt feléjük), hogy nagyon megértőek és amiben csak tudnak segítenek. Mégis, egyszerűen képtelen vagyok velük beszélni komolyabb témákról. Sosem tudták épp melyik lány tetszik, sosem tudták hogy mikor voltam szerelmes, sosem tudták hogy mikor voltam nagyon magam alatt. Hogy tudnám ezt megszüntetni?

23/F

2021. jún. 9. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
keress pszichologust, segíteni fog. Valami oka csak van ennek a gátnak.
2021. jún. 9. 16:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyan így vagyok.

Nekem egyszerűen ilyen a személyiségem, nehezen nyílok meg másoknak, mert úgy érzem úgysem érdekel senkit az én kis életem, céljaim (pl ha beszélni szerettem volna róla baráti társaságba vagy a családnak valaki mindig félbeszakított, úgyhogy ebbe beleuntam).

Nem szégyen pszichológust felkeresni, segíteni fog, hogy hogyan tudj jobban beszélgetni velük

2021. jún. 9. 18:39
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nincs ezzel semmi gond.

Legfeljebb ha te annak érzed.

Írtad, hogy 23 éves vagy. Velem is ugyanez volt a helyzet, sosem beszéltem nekik semmiről, volt más akivel megbeszéljem. Egy bizonyos szinten gáznak is éreztem volna, hogy arról beszéljek a szüleimnek, hogy szerelmes vagyok, vagy arról, hogy ki tetszik, ezeket elsősorban barátokkal is meglehet beszélni, ha már 5 6 hónapja együtt vagytok akkor bőven elég beavatni a szülőket, semmi értelme minden megkezdett szerelemről beszámolni.

2021. jún. 9. 18:48
 4/4 anonim ***** válasza:
Beszélgessetek többet, elhet magátol mélyxülnek el a kapcsolatok.
2021. jún. 9. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!