Anyukák, ti kopogtok, mielőtt bementek a fiatok szobájába?
Most azért kifejezetten nekik szólna a kérdésem, mert apum mindig kopog mielőtt bejön hozzám, sőt meg is kérdezi, hogy bejöhet-e. Anyum ezzel szemben sosem kopog, akkor sem, hogyha éppen valamelyik haverom nálunk van, úgy ront be, mintha nem lenne holnap. Múltkor mikor fürödtem, akkor is bekiabált, hogy "bemehetek?" Én mondtam neki, hogy amikor a szobába belépsz, azt még csak-csak elviselem, de a fürdőt azt nem, semmiképp. Ennyi erővel akkor ha nálam alszik egy lány, és éppen történik valami, akkor is beront?
Már beszéltem vele erről, és az volt a válasz, hogy "nehogy már ne menjek be a fiam szobájába.." mondom rendben, nincs értelme vitatkozni.
20/F
Az apjuk kopog, én a körmeimmel kapirgálok/kocogtatok, ez utóbbi egy pici koruk óta játszott pókszörnyes játékunkból vált a kopogásommá, így még azt is tudják, hogy ki kér bebocsájtást. A kilincsre akasztott ne zavarj kártya pedig azt jelenti, hogy csak elemi csapás esetén zavarjuk a másikat. :)
Ha barátnő van a nagynál és becsukják a szobaajtót akkor kártya nélkül sem zavarjuk.
Hat ha lesz vegre ajto akkor igen. 😂
Jelenleg egyutt vannak egy szobaban az epitkezes miatt 🙂
Soha nem mennék be kopogás nélkül.
De ajánlom egy pici elhúzhatós zár beszerzését, amit te magad is feltudsz rakni pár csavarral.
Még csak 5 éves a fiam, de onnantól kezdve, hogy eljut abba a korba, hogy már magára csukja a szobája ajtaját (legyen ez bármikor is), kopogni fogok.
Nálam sem kopogtak a szüleim alapból. De ők nem bunkóságból vagy rossz szándékból, egyszerűen csak nem is gondoltak rá, hogy nekem erre igényem lenne. Egyszer szóltam nekik miatta (normálisan), onnantól kopogtak. A bátyáim is mindig kopogtak.
Utálom ezt a "nehogy már kopognom kelljen a saját házamban" hozzáállást amúgy, igen, a ház az övé, attól még privát szférája a gyerekének/gyerekeinek is kéne hogy legyen. Őszintén szólva nem szívesen nyitnék rá a fiamra mittomén 7-8 év múlva, amikor éppen rejszol 😃
Berongyolt... semmi gond nélkül. Nem ismerte a kopogást. Úgyhogy bezárkóztunk, bár nem értem férjem nem mondta volna nekik amúgy, hogy ne - gyertek - be csak úgy állandóan!
Fürdés után pucéran is bejött és állt ott meztelenül és beszélt... Oké hogy én vagyok a nő, de nem igazán tudtam mit kezdeni a dologgal. Akkor bejött, lefürdött a kád mögött, végében levő zuhanyzóban amikor a fia ült a kádban mert ő siet... Nincs zuhanyfüggöny ott, csak úgy ahogy van. Premierplán mindenki. Mondom oké, hogy család. Elég toleráns ember vagyok, de ez az a kategóriás amikor a gyerekét kb 5 évesnek kezeli és felnőtt korában sem hagy neki magánszférát. Anyósom úgy kezelte a fiát, aki pedig sajnos vállalta a neki szánt szerepet. Sajnos. Elég sokáig. Anyósnak megvoltak erre a praktikái.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!