Nem viszik a szüleim iskolába a 7 éves testvéremet, mert miért is vinnék?
Sziasztok!
A párommal lakok 2 éve, még mindig egyetemista vagyok de közben dolgozok. A szüleim (mostoha anya és édesapa) is dolgoznak mindketten, amivel nincs is addig baj amíg a testvérem megy iskolába.
Viszont vannak olyan napok, hogy csak úgy random nem viszik mert nincs kedvük vagy nincs kedve a gyereknek, ilyenkor pedig egyedül nem hagyják otthon és idegeskednek, hogy mi legyen a gyerekkel. Persze én jövök itt a képbe, hogy nem elég, hogy pint vizsgaidőszak van plusz dolgozok, ilyeneket mondanak, hogy jó lenne ha oda mennék és vigyàznék a gyerekre kicsit. Még arra sem méltatnak, hogy ide hozzák ők, arra a pàr órára, ahol vannak a könyveim, laptopom és tudnék tanulni.
Ha netán hétfőm rosszul érzi a testvétem magát és nem megy iskolába akkor már nem viszik egész héten.
Milyen dolog ez? Semmi felelősségérzete nem lesz felnőtt korára, mert azt látja, hogy akkor megy amikor kedve van, plusz lemarad nagyon fontos dolgokról, íràs, olvasás, plusz 3 ember idegeskedik azon, hogy mi legyen a gyerekkel.
Igen, orvoshoz viszik, mert köhögött egyet, mert meleg a homloka... nem pont erről van szó, hogy annyira súlyos lenne, hogy màr bekellene vonni a gyermekvédelmet is.
Mindenki ezt mondja, hogy nem az én felelősségem, de pl édesapám sofőr, és amikor tudom azt, hogy az a gyerek 30 fokos melegbe van egész nap édesapámmal egyszerűen nem tudok nyugodtan ülni. Oké, ha tényleg beteg, vagy vakáció van, hozzàk ide, vagy oda megyek, de amikir tudják, hogt vizsgáim vannak, és semmi baja a gyereknek akkor miért nem lehet iskolába vinni?
Nekem nagyon fura, édesanyámmal laktam kiskoromban de én nem mentem iskolába max 2-3x egy évben, akkor is ha beteg voltam, de nagyon. Nekem ez a normális.
Ami a durva, hogy van egy ilyen rokonunk, aki lassan 40 éves, ő is akkor ment iskolába amikor akart és most pedig akkor megy dolgozni amikor akar. Lehet, hogy ez nem ok-okozat, de hiszek benne, hogy iskolás korban kell a gyerekbe felelősségérzetet nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!