Nem sikerült az egyetemen 3. tantárgy-felvételre sem egy kurzus. Az utolsó tanévet apám fizette. Szörnyű érzés. Hogyan közöljem velük, hogy idén is megbuktam és kirúgnak az egyetemről? 23 vagyok
Nagyon szigorúak a szüleim, mai napig rettegek a haragjuktól és hogy csalódást okozok neki, ha valami nem úgy jön össze, ahogy ők eltervezték. Most sikerült. Az utolsó tanévemet fater fizette és nem mondta, de vissza fogom adni a pénzt neki, nehogy azt mondja, hogy feleslegesen költött rám ennyit, a semmire.
Anyám kb 2 hónapja azt mondta, hogy legyen örökké bűntudatom, ha idén kivágnak az egyetemről és egy léhűtő leszek érettségivel.
Csak ez az egy órám nem lett meg, a többit a 3 éves képzés alatt első vagy második vizsgaalkalomkor letudtam.
Először is, NYUGALOM! Fogsz kapni egy határozatot, hogy megszűnt a tanulói jogviszonyod. Ekkor kell írnod egy kérvényt a dékánnak. Ha minden igaz, ezt a Neptun rendszeren el tudod intézni. Nagy valószínűséggel dékáni engedéllyel felveheted negyedszerre is a tárgyat. Nekem így lett meg a gazdasági matek. Na meg úgy, hogy pluszban magántanárhoz jártam.
A szüleiddel való kapcsolatodat alaposan gondold át.
Addig orulj, ameddig ki TUDJAK fizetni.
Az en egyszemelyes szulom 1 felevet sem tudna nekem finanszirozni.
En azon gondolkodom, hogy megolom magam.
Ha kilepek az egyetemrol, akkor egy gyarba vagy hasonlo ocsmany helyre mennek dolgozni, 0 penzert, nem lenne senkim (mint most sincs), ahol szekalnak, szarba neznek es 24 orabol 13 - 14 orat kovetelnek meg.
Elcsesztem mindent, nincs kedvem semmihez, duhos ram mindenki, javulni nem akarok, a mindennapok ugyanolyan szarok.
Ha nem olnem meg magam akkor en lennek az a szokasos csoves a moriczon aki egymagaban uldogel egy jo kis sorrel vagy borral netan whiskey es nez a semmibe, meg alig van foga meg minden borbetegsege van, meg vakarozik mert viszket mindene a betegsege miatt.
Most vagyok 25.
Koszonom szepen, eddig is eleg pocsek eletem volt es ennel csak hatvanyozottabban lesz pocsekabb ugy jo par 40 - 50 evig.
Ez mar nekem nem fer bele.
A diákhitel 0% kamattal azért éri meg jobban, mert a pénz időértéke miatt később még kevesebbet is kell visszafizetni, nem is ugyanannyit.
A mai 200 ezer forint többet ér, mint az 5 év múlva 200 ezer forint. Ezért éri meg annyira a diákhitel 2 akkor is, ha amúgy lenne pénze a családnak fizetni a tandíjat. Mert azt a pénzt be lehet fektetni és ott pozitív kamat dolgozik, mindeközben a diákhitelnek a reálkamata igazából negatív.
25
Konnyu lenezni az ongyilkosokat, mert te meg sosem kerultel olyan helyzetbe, hogy IGAZAN merlegelned kell az ilyet.
Es megmondom, en mar tobbszor probaltam megolni magam, igaz nem jartam sikerrel, mert nem volt bennem eleg ero.
Az ongyilkossag nem konnyu, sot rohadt nehez. Aki azt mondja konnyu, az egyaltalan nem tudja mirol beszel vagy valami nagyon komoly mentalis problemaja van.
Az eletoszton mindekiben benne van. Es ez ellen menni nagyon nehez.
En nem akarok ongyilkos lenni, de az elet ezt koveteli meg tolem, nem tudok mit tenni.
24,
Köszi, hogy elmagyaráztad ezeknek a pénzügyi analfabétáknak. Én megkaptam a tanácsért a lepontozást. :)
26!
Szimplán egy onsajnaltato idióta vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!