Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nincsenek megelégedv...

A szüleim nincsenek megelégedve a jegyeimmel, ezért megbüntettek. Jogosan?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szóval adott egy átlagos család, az átlagost anyagi helyzetre értésétek, ehhez képest a szülőknek relatív de nagy elvárásai vannak. Most tizedikes gimnazistaként 12 ötöst és 4 négyest kaptam ,eddig mindig kitűnő voltam. Az oka a rontásnak, hogy én is, és a barátnőm is dolgozni kezdtünk, hogy nyáron egy nagyon szép helyre el tudjunk jutni.

A szüleim viszont (mivel egyetemre akarnak majd küldeni) durván lecsesztek, szerintük a barátnőm nagyon rossz hatással van rám, miközben én szeretem őt, és mindketten egy közös nyaaralásra gyűjtöttünk, amitől a szüleim eltiltottak (azaz nem veszik meg nekem a repjegyemet). Jogos-e a kiakadásuk, vagy tudtok valami kiskaput, amivel repjegyet vásárolhatok?

2021. jún. 6. 20:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
10.-esként nem is számít, hogy van négy négyesed(ami egyébként JÓ jegy). Utána is csak az érettségi tantárgyak fognak számítani(+egy természeti tantárgy). Szüleid butáááákh
2021. jún. 6. 21:20
 12/21 A kérdező kommentje:
Illetve én és az orvoslat kapcsolata: kb 7 évesen "megműtöttem" bottal egy döglött galambot, amíg a szüleim észre nem vették, miben mesterkedem :D
2021. jún. 6. 21:24
 13/21 anonim ***** válasza:
94%

A szüleidnek van egy képe az életről, a felvételiről és az egyetemről, ami nem biztos, hogy a valóságot takarja és eszerint szeretnék neked a legjobbat.

Orvosira tényleg nehéz bekerülni, de van még egy rakat jól kereső, jó presztizsű szakma, ahol kevesebb energiabefektetéssel hasonló eredményt tudsz elérni. Magyarázd el nekik, hogy neked egyáltalán nem ez a célod, inkább lennél valamilyen mérnök. Állj a sarkadra...

Off: a 3d modellezés és az orvoslás egyáltalán nem zárja ki egymást, a biometrikus művégtagokban hatalmas üzlet van...

2021. jún. 6. 22:16
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesek vagytok, kérdező?
2021. jún. 7. 07:46
 15/21 anonim ***** válasza:
70%

9-es, hja, menő pálya, kár, hogy a 200-at alig keresi meg vele otthon az ember. :D

Megsúgom, hogy a fűtészszerelő édesapám jobban keres, mint az orvos ismerősöm ;) (és nem, nem apa a lehúzós, hanem ennyire megbcsült szakma a doki)

2021. jún. 7. 11:47
 16/21 anonim ***** válasza:
70%

Egy orvos csak egyes fejekben menő szakma... sajnos lófact se keresnek, ezért egyre több a kókler az egészségügyben is...

A 3d modellezés pedig egyáltalán nem rossz dolog. Főleg ha megtanulsz rendesen animálni is.

2021. jún. 8. 15:27
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
A szüleidnek nincs jó logikai érzékük, ha azt képzelik, hogy egy ilyen büntetéstől visszamenőleg meg javulnak a jegyeid. Ha valóban fontos lenne nekik, hogy továbbtanulj, fizetnének neked magánórákat, attól pedig tényleg javulnának a jegyeid. A külföldi utazás mellesleg lehetővé tenné az idegen nyelv gyakorlását, tehát ilyen szempontból sem indokolt ez a büntetés. A kérdésedre a válasz: nem, nem jogos a reakciójuk. Főleg azért, mert már meg volt beszélve. Amúgy akkor kikötötték, hogy csak kitűnő bizonyítvány mellett mehetsz? Ha nem, még egy érv ellenük, én ezeket szóvá tenném.
2021. jún. 8. 19:25
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
16, attól függ, milyen orvos, egy plasztikai sebész, vagy nőgyógyász rengeteget keres.
2021. jún. 8. 19:26
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A büntetéa sosem jogos. Értelmetlen kínzás.
2021. júl. 9. 06:22
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem. Ha nem akarták hogy tanuláson kívül másra is figyelj, akkor miért nem vették meg nektek a repjegyet, hogy ne keljen dolgoznod?

Ennek semmi értelme.

2021. júl. 9. 06:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!