Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szüleim nincsenek megelégedv...

A szüleim nincsenek megelégedve a jegyeimmel, ezért megbüntettek. Jogosan?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Szóval adott egy átlagos család, az átlagost anyagi helyzetre értésétek, ehhez képest a szülőknek relatív de nagy elvárásai vannak. Most tizedikes gimnazistaként 12 ötöst és 4 négyest kaptam ,eddig mindig kitűnő voltam. Az oka a rontásnak, hogy én is, és a barátnőm is dolgozni kezdtünk, hogy nyáron egy nagyon szép helyre el tudjunk jutni.

A szüleim viszont (mivel egyetemre akarnak majd küldeni) durván lecsesztek, szerintük a barátnőm nagyon rossz hatással van rám, miközben én szeretem őt, és mindketten egy közös nyaaralásra gyűjtöttünk, amitől a szüleim eltiltottak (azaz nem veszik meg nekem a repjegyemet). Jogos-e a kiakadásuk, vagy tudtok valami kiskaput, amivel repjegyet vásárolhatok?

2021. jún. 6. 20:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
28%

Azért azzal legyél tisztában hogy a szüleid csak jót akarnak neked,és féltenek.

A szigorral azt szeretnék hogy egyetemre kerülj és könnyebb utat járj be,mint amit esetleg ők bejártak,könnyebben boldogulj az életben.

A repjegy téma terén pedig féltenek,gondolom nem örülnek neki hogy feltételezem a fiatalkorú lányuk külföldre repül a barátnőjével.

Mielőtt lázadnál ellenük gondolj bele hogy ki az ellenséged.Ők biztosan nem azok :)

2021. jún. 6. 20:57
 2/21 Ékezetes billetyűzet ***** válasza:
86%
A szüleid túl szigorúak a leírásod alapján, ez tény. Viszont nem értem, tizedikes vagy. Ha jól számolom, 15-16 éves vagy. Hova akartok ti egyedül repülővel utazni? Ezt én sem engedném meg.
2021. jún. 6. 21:02
 3/21 anonim ***** válasza:
77%

Lecseszni 4-esért xddd

Nekem a 2-es matek érettségimért tortát vett mamám. :D

4/21 A kérdező kommentje:

Egyes :D

Fiú vagyok, szóval a barátnő az olyan barátnő :)

Az egyetem érdekes kérdés, mivel ők orvosnak szántak engem, miközben engem a 3d modellezés érdekel, amit hobbiként csinálok most, de szeretném jobban kitanulni, és akár ilyesmiből keresni a kenyerem. Ha csak egyedül mmennék el Görögországba és megtiltanák üsse kavics, de ez eléggé igazságtalan a barátnőmmel szemben, aki már eléggé beleélte magát (és szüleivel lefoglalták a szállodát, természetesen akkor még a szüleim is pártolták a dolgot)

5/21 A kérdező kommentje:
2-es, a barátnőm nővére (és temészetesen a családja) ott lakik, így nem ismeretlen arcokkal lennénk körülvéve :)
2021. jún. 6. 21:03
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
4-es pedig alapból remek, annak si sokan örülnének.
2021. jún. 6. 21:05
 7/21 anonim ***** válasza:
92%
Kedves kérdező épp ez a baj sok szülővel,hogy ők büszkék akarnak lenni a gyerekükre,hogy elküldik egyetemre meg legyél orvos kisfiam,de ez nem normális,hogy a szülő dönti el,hogy a gyerekéből mi lesz!!! Én az alapján választottam szakmát ami érdekelt!! És attól,hogy valakinek diplomája van az még nem jelenti azt,hogy fogja is valamire vinni az életben,mert nem a tanulás fogja eldönteni,hogy kiből mi lesz,mert van lehet valaki hülye diplomával,és valaki okos érettségivel.. és az,hogy ketten gyűjtötök egy nyaralásra,azzal nekem semmi bajom nincs,mert legalább megtanuljátok,hogy mi az a munka!!
2021. jún. 6. 21:15
 8/21 anonim ***** válasza:
82%
Hány évesek vagytok?
 9/21 anonim ***** válasza:
26%

Hopsz:D Bocsi ,akkor nagyon félreértettem:D

Egyébként én értem a szüleid logikáját.Egy orvos menőbb pálya,mint ami számodra tetszik.És valószínű a szüleid nem véletlenül erőltetik az orvosi pályát,látják benned azt,ami miatt ezt szeretnék neked.A lehetőséget,a potenciált.És nem szeretnék hogy ezt elszúrd a kamasz koroddal.A kamasz korra jellemző dolgokkal,amelyek elvonják pl. a tanulásról a figyelmed.Pl. a lányok,és te észre sem veszed,de változol egy lány hatására.És valószínű ők ezt érzik,és ettől féltenek.

Ha fiú vagy,akkor is igaz az,hogy ők csak a javadat szeretnék.A könnyebb boldogulási lehetőséget.Hogy használd ki azokat a dolgokat,amelyek benned rejlenek.Persze az sem jó hogyha elvakultan erőltetnek valami olyat,amihez semmi kedved,és más tetszene.De a szüleid szerintem erre a 3d modellezésre csak amolyan kamaszkori hobbiként tekintenek csak,nem komoly pályafutásként.

A görögországi úthoz pedig fiatalok vagytok még...nem is értem hogy mentek bele elsőre a szüleitek.Azért veszélyes ám a nagyvilág,egy szülő jogosan félti a csemetéit.Menjetek valamelyikőtök szüleivel,közösen,amolyan családi nyaralás keretén belül.Így is lehettek kettesben,nem kell a szülők nyakán lógni ott.

1-es voltam :) (ülj le 1-es:D )

10/21 A kérdező kommentje:
1-es, kilences, a görög úttól nem azért tiltottak el, mert féltenek, hanem mert rosszak a jegyeim.
2021. jún. 6. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!