Szülők, ti mennyi idősen és hogyan nevezitek/neveztétek a gyermeketeket?
Gondolom a legtöbben a keresztnevén, de most a következőre volnék kíváncsi:
Tehát, kisfiam, kislányom, lányom, fiam, ilyesmik. Vagy ha másnak beszéltetek róla pl. A kisfiam ezt és ezt csinálta, a nagylányom ezt és ezt csinálta. Nálatok hogy ment/megy ez? Váltottatok kisfiamról pl nagyfiamra? Mennyi idős volt akkor a gyermek?
Apa ugy hivatkozik ram hogy “(kisebbik) lanyom”, Anya siman csak lányom. Viszont itthon anya neha ugy szólít hogy fiam :D ezen sok baratnom röhögött mar, nem tudom anyanak miert szokása, de vicces XD
19l
Mindenkit kérek, hogy a kérdésre válaszoljatok! Az off-os válaszokból már van elég ...
(Ha a válasz nem válasz a kérdésre, szerintem senki ne csodálkozzon, hogy le van pontozva.)
Teljesen családi leosztás kérdése. Hány testvér van, milyen nem eloszlásban. Ugyanaz-e mind a kèt szülő.
Ezért nincs erre mindenkire ráhúzható sablon. Max a fiam, lányom. Kisfiam, kislányom.
Mi 4-en vagyunk.
A két idősebb nővérem mindig a "két nagy lányom" volt.
Apum szempontjából én vagyok a kicsi "a legkisebb"
Anyum szempontjából van még egy 10 évvel nálam fiatalabb öcsèm. Mégis így lettünk 10 év különbséggel a "kèt kicsi"
Az öcsém 3 lány után sok évvel Anyum egyetlen fia, így mindig "a kicsi fiam" elnevezés volt.
Anya: drágám, buksi - egészen 12 éves koromig, amikor meghalt.
Apa: drága, kölyök, csajszi, gyerek - 32 éves vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!