Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A következő pár sorban a problémáimat fogom leírni a szüleimmel, remélve, hogy valaki tud segíteni. Ha valaki erre azt mondja, hogy nyafogás, vagy legyek hálás, hogy van tető a fejem felett, és nem éhezek... Teljesen igaza van, de nem érdekel. Viszont aki tud segíteni, annak a válaszát nagyon megköszönöm. (16/f)

Szóval, megpróbálom a lehető legegyszerűbben, és legrövidebben leírni:

Anyukám - nem nagyon érdekli mi van velem, mit szeretnék az életemmel. Neki csak az számít, hogy egy jól nevelt kisfiú legyek, aki egész nap tanul a szobájában. Megalkotott rólam egy képet, hogy ki vagyok, és ha ezen picit is változtatok, akkor már kb utáll és kitagadna. Lehet ez részben az én hibám, hogy nem is ismer, és azt hiszi egy teljesen más ember vagyok. De nem is merem neki elmondani az igazat, mert szerintem kitagadna, vagy nagyon tönkretenném. De annyira nem is érdekelne, hogy leszar, és igorálja a problémáim, de akkor legalább rendesen leszarna, és nem érdekelné, hogy mit csinálok. Nem mehetek el koncertre, nem tehetem le motorra a jogsit, nem mehetek el nyáron diákmunkára, nem enged el bulikra az osztálytársaimmal...

Illetve, ami a legjobban zavar, hogy úgy kezeli a problémákat, hogy ignorálja őket. Egyszerűen nem veszi figyelembe, és azt mondja nem kell róla beszélni, de engem ezek nagyon fel tudnak emészteni, ha nem lehet valamit megbeszélni.

Apám - konkrétan még kevésbé érdekli mi van velem. Nem is beszélünk, 1-2 szavat egy nap. Otthon dolgozik, rengeteget káromkodik mindenen (már többször kértem, hogy hagyja abba, de semmi), minden nap kb 7-től TV-zik vagy játszik a konyhában, és ha akkor megyek enni, vagy ételt melegíteni, már le vagyok cseszve. Minden nap iszik, de abba már nem mennék bele.

A tesóm - vele sokszor jól kijövünk, de vele sem lehet komoly dolgokról, problémákról beszélgetni. És nagyon hangulatingadozón, vele járok suliba, és néha egész úton nem szól egy szót sem. Ha pedig jobb a kedve, akkor is csak egy mindegy, nemtudom, vagy hagyjál-t kapok. Különben nagyn prűd, ilyen téren teljesen az ellentétem.

Én - talán ami a legrosszab, hogy már lehet roszabb vagyok mint ők. Minden gondomat, problémám magamba folytom, az egész toxic környezetet. Nagyon szeretek bulizni járni, itt-ott iszogatni, hülyeségeket csinálni.

Szóval a kérdésem, ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Bírjam ki ezt a 2 évet, aztán ennyi?

Esetleg valami tipp, hogy lehetne meggyőzni őket, hogy hagyjanak élni, és csinálhassam azt amit akarok, ha már úgysem érdeklem őket, és csak azt akarják le legyek a nyakukról?

Köszi előre is, szép estét!

2021. máj. 25. 21:43
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Már miért ne lehetne? :D
2021. máj. 27. 12:21
 12/20 kovpet ***** válasza:
Mert visszavisznek.
2021. máj. 27. 14:13
 13/20 A kérdező kommentje:
Na ne mond :D. És az egész világban egy 16 éves srácot fognak keresni. Mintha nem tűnnének el emberek naponta...
2021. máj. 27. 15:04
 14/20 anonim ***** válasza:

Nem értem akkor a problémádat. A másik kérdésednél megkérdezted, hogy kell-e a szüleid beleegyezése abba, hogy elmehess a bécsi koncertre. Megmondták a válaszadók, hogy elméletileg igen. Ha nem érdekelnek az esetleges következmények, akkor menjél nyugodtan, mi nem fogunk visszatartani.

Bár a mondataidból számomra úgy tűnik, hogy az otthoni "kitagadásnak" nagyobb esélye van, mint annak, hogy futkosni fog utánad a rendőrség. Erre viszont végképp nem tudunk pontos megoldást javasolni. Ha hivatalosabb úton akarsz intézkedni, keresd a helyi családsegítőt. Ha nem, akkor meg csak annyit tudsz tenni, hogy otthon maradsz és vársz két évet, vagy beszélsz velük (ami eddig nem nagyon működött), vagy fogod magad és lelépsz, de akkor megint ott tartunk, hogy simán utánad küldhetik a rendőrséget. Ha úgy gondolod, hogy neked úgy jobb lenne, és úgysem fognak téged keresni, akkor meg mi tart vissza?

Én biztos nem mertem volna ilyesmit csinálni ennyi idősen több okból sem, hanem megpróbáltam volna velük beszélni arról, hogy miért nem engednek bizonyos dolgokat. Illetve ha a jogsira és a koncertre a diákmunkával akarnék pénzt keresni, akkor végképp meg szeretném tudni, hogy abba például miért nem mennek bele a szülők. Úgyhogy ha beszélni akarsz velük, akkor szerintem a diákmunkával kezdj, mert teljesen logikátlan, hogy azt tiltják.

2021. máj. 27. 15:58
 15/20 kovpet ***** válasza:
100%
Hová akarnál "eltűnni"? Ott miből akarnál megélni? Hogy akarnál pl tisztálkodni? Enni? Hol aludnál? A tetveket, bolhákat és ágyi poloskákat, amiket összeszednél, hogy tervezed kiirtani?
2021. máj. 27. 16:03
 16/20 A kérdező kommentje:
Nem tudom miről beszélsz, csak 1 kérdésem van ebben a kategóriában.
2021. máj. 27. 16:13
 17/20 anonim ***** válasza:

Erről, amit már korábban is belinkelt valaki. Nyilvánvaló, hogy ugyanaz a 16 éves, jogsira, koncertre és diákmunkára vágyó fiú írta ki.

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

2021. máj. 27. 16:18
 18/20 A kérdező kommentje:

Mert abból csak 2 lehet a világon? :D

Amúgy boccsi, tényleg nekem van 2, picit összekeveredtem.

2021. máj. 27. 16:24
 19/20 anonim ***** válasza:
Nem csak kettő lehet belőle, de amikor ugyanaz a sztori és ugyanaz a kérdező stílusa (konkrétan ugyanúgy köszöntél el, márpedig a "szép estét" nem túl gyakori manapság 16 évesektől), akkor azt feltételezi az ember, hogy ugyanaz személy írta ki a két kérdést 40 perc különbséggel. :)
2021. máj. 27. 16:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Családterápia.
2021. júl. 14. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!