Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Mit tehetnék ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A következő pár sorban a problémáimat fogom leírni a szüleimmel, remélve, hogy valaki tud segíteni. Ha valaki erre azt mondja, hogy nyafogás, vagy legyek hálás, hogy van tető a fejem felett, és nem éhezek... Teljesen igaza van, de nem érdekel. Viszont aki tud segíteni, annak a válaszát nagyon megköszönöm. (16/f)

Szóval, megpróbálom a lehető legegyszerűbben, és legrövidebben leírni:

Anyukám - nem nagyon érdekli mi van velem, mit szeretnék az életemmel. Neki csak az számít, hogy egy jól nevelt kisfiú legyek, aki egész nap tanul a szobájában. Megalkotott rólam egy képet, hogy ki vagyok, és ha ezen picit is változtatok, akkor már kb utáll és kitagadna. Lehet ez részben az én hibám, hogy nem is ismer, és azt hiszi egy teljesen más ember vagyok. De nem is merem neki elmondani az igazat, mert szerintem kitagadna, vagy nagyon tönkretenném. De annyira nem is érdekelne, hogy leszar, és igorálja a problémáim, de akkor legalább rendesen leszarna, és nem érdekelné, hogy mit csinálok. Nem mehetek el koncertre, nem tehetem le motorra a jogsit, nem mehetek el nyáron diákmunkára, nem enged el bulikra az osztálytársaimmal...

Illetve, ami a legjobban zavar, hogy úgy kezeli a problémákat, hogy ignorálja őket. Egyszerűen nem veszi figyelembe, és azt mondja nem kell róla beszélni, de engem ezek nagyon fel tudnak emészteni, ha nem lehet valamit megbeszélni.

Apám - konkrétan még kevésbé érdekli mi van velem. Nem is beszélünk, 1-2 szavat egy nap. Otthon dolgozik, rengeteget káromkodik mindenen (már többször kértem, hogy hagyja abba, de semmi), minden nap kb 7-től TV-zik vagy játszik a konyhában, és ha akkor megyek enni, vagy ételt melegíteni, már le vagyok cseszve. Minden nap iszik, de abba már nem mennék bele.

A tesóm - vele sokszor jól kijövünk, de vele sem lehet komoly dolgokról, problémákról beszélgetni. És nagyon hangulatingadozón, vele járok suliba, és néha egész úton nem szól egy szót sem. Ha pedig jobb a kedve, akkor is csak egy mindegy, nemtudom, vagy hagyjál-t kapok. Különben nagyn prűd, ilyen téren teljesen az ellentétem.

Én - talán ami a legrosszab, hogy már lehet roszabb vagyok mint ők. Minden gondomat, problémám magamba folytom, az egész toxic környezetet. Nagyon szeretek bulizni járni, itt-ott iszogatni, hülyeségeket csinálni.

Szóval a kérdésem, ti mit tennétek ebben a helyzetben?

Bírjam ki ezt a 2 évet, aztán ennyi?

Esetleg valami tipp, hogy lehetne meggyőzni őket, hogy hagyjanak élni, és csinálhassam azt amit akarok, ha már úgysem érdeklem őket, és csak azt akarják le legyek a nyakukról?

Köszi előre is, szép estét!

2021. máj. 25. 21:43
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha eddig ilyenek voltak, nem hiszem, hogy most változnának. Egy próbát megér. Mondd el a gondjaidat, hátha hat rájuk . De erre nagyon kevés az esély. Ha nem változik semmi, akkor kezdj el azon dolgozni, hogy hogyan fogod megoldani 2 év múlva az elköltözésedet. Addig is próbálj kedvedre élni, ugy ahogy neked a legjobb.
2021. máj. 25. 21:58
 2/20 A kérdező kommentje:
Még egy kevés lemaradt. Tehát sokszor van úgy, hogy nagyon közel kerülök ahoz, hogy lelépjek. Tudom, nagy hülyeség lenne, de néha pár percnyire vagyok attól, hogy fogjam a spórolt pénzemet, vegyek rajta egy repülőjegyet, és csak eltűnjek...
2021. máj. 25. 22:01
 3/20 anonim ***** válasza:
31%
16 évesen nem engednek ki az országból szülői beleegyezés nélkül....
2021. máj. 25. 22:26
 4/20 anonim ***** válasza:
80%

Ezt is te írtad ki?

https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__szulo-gy..

1. hiába is lépnél le ..a rendőrség meg talál haza visz ..

2.az országot nem hagyhatod el csak anyádék engedélyével...

2021. máj. 25. 22:30
 5/20 A kérdező kommentje:
Repülést csak példának mondtam, vannak más "módok is"...
2021. máj. 25. 22:32
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudod megváltoztatni őket, apád alkoholista, anyád primitív és fásult. Semmilyen más megoldás nincs, mint egy jó szakmával (remélem, azt tanulsz) végzés után elhelyezkedni és kivenni egy albérleti szobát, és kuporgatni a megélhetésre. Hülyeségekről ne álmodozz, mert életveszélybe sodrod magad. Bírd ki, amíg végzel.
2021. máj. 25. 23:25
 7/20 A kérdező kommentje:
Sajnos nem szakmát tanulok, ami tényleg nehezíteni fogja a dolgot. Gimibe járok, de már rengetegszer megbántam, hogy nem szakiskolába mentem, vagy magyarországra koleszba.
2021. máj. 26. 09:14
 8/20 anonim ***** válasza:
Akkor gimi után tanulj szakmát, annyival meghosszabbodik a szenvedési idő, de azalatt már tudsz valamilyen munkát vállalni, és felnőttként a saját kedvtelésed szerint élni.
2021. máj. 26. 14:46
 9/20 anonim ***** válasza:
0%
esetleg most (jövő tanévtől ) átiratkozni egy szakközépbe?
2021. máj. 27. 10:39
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Mit nem értesz azon, hogy 16 éves korodban nem hagyhatod el az országot szülői beleegyezés nélkül???
2021. máj. 27. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!