Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ha akadna egy lehetőséged,...

Ha akadna egy lehetőséged, hogy a legjobb barátnőddel egy hónapot kint tölts álmaid országában, hogy vennéd rá a szüleidet?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, a barátnőm 19. Ő ott fog lakni több ideig, én pedig csak egy hónapra szeretnék kimenni dolgozni. Nem valami gyanús céghez mennénk, hanem magunkak intéznénk a szállást, utazást, munkát, mindent. Felelősségteljesek vagyunk. Véleményem szerint nincs semmi különbség, ha most megyek, mintha pár év múlva mennék, amikor már nincs beleszólásuk. Max annyi különbség van, hogy akkor valószínüleg egyedül kéne mennem.

Miket mondjak, hogy meggyőzzem öket? Ha nem engednének el, akkor mit mondjak, hogy mégis békével válljunk el? Szerintetek el kéne engedniük?

2021. máj. 23. 20:04
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
84%

18 evesen elég gyerek még az ember. Vannak kivételek, de magamból indulok ki, a sok hülyeség amiket akkor csináltunk. 29 vagyok, de már sok,mindenben a szüleimnek adok igazat, amiért akkor haragudtam rájuk.

Viszont, ha a barátnőd tényleg kint fog lakni, és van elég pénzed a megelhetesre, akkor próbáld meg rabeszelni őket. És mi lenne ha nem együtt mennétek ki, hanem te rá egy 2-3 héttel, amikor már mindent elrendez a barátnőd? A szüleid a biztosra már valószínű könnyebben elengednek, mint úgymond a "nagyvilágba".

2021. máj. 23. 21:09
 12/24 A kérdező kommentje:

Igen, nyáriszünetben, igazából másfél hónap. Június 15.-től július végéig.

Mi nem sok hülyeséget csinálunk. Ha olyasmire gondolsz, akkor például a barátnőm egyáltalán nem iszik alkoholt és én is tudom a mértéket. Meg van a magunkhoz való eszünk és nem sétálnánk bele hülyeségekbe, tudjuk, mit lehet és mit nem. Lehet, hogy még nincs sok élettapasztalatunk és nem mindent látunk úgy, mint egy idősebb, de azért nagy hülyeséget biztos nem csinálnánk.

2021. máj. 23. 21:16
 13/24 anonim ***** válasza:
98%
Azzal tudod őket meggyőzni, ha mindent leszervezel előre. Mert ha az én lányom jönne azzal, hogy "turisztikában csak van valami munka, amit a nyelvet alig beszélve rámbíznak és meg is fizetnek, mindezt persze egy hónapra", akkor körberöhögném.
2021. máj. 23. 21:18
 14/24 anonim ***** válasza:
17%
A férjemet és engem semmivel nem tudnál rávenni.
2021. máj. 23. 21:19
 15/24 Tepfal ***** válasza:
#9: Akkor ez így valóban ideális helyzet és én ezzel érvelnék - ha később egyedül szeretnél kimenni, biztosan magasabbak lesznek a költségeid, mert ha mást nem, a szállást mindenképpen neked kell fizetni, ráadásul mivel a barátnőd kiköltözik, ő biztosan alaposan utánanézett mindennek és elrendezte a szükségeseket. A 10 ezer Ft-os útiköltségből gondolom, hogy a célország egy közeli EU-s ország, tehát ha mégsem jó kint, vagy bármilyen probléma adódik, ugyanolyan könnyen, ahogy kimész, vissza is tudsz jönni. Ha meg munka nem is jön össze, nyaraltál egy kicsit - mivel van félretett pénzed, nem fogsz éhenhalni sem, nem kell, hogy a szüleid fizessék a "szórakozásod". Ha a barátnőd szülei jófejek, esetleg kérheted az ő segítségüket is: biztosan nagyobb lenne a bizalma a szüleidnek, ha felnőtt szülőktől hallanának a terv részleteiről, és arról, hogy ők is benne vannak, hogy a barátnőd elszállásoljon. Sok sikert :)
2021. máj. 23. 21:23
 16/24 anonim ***** válasza:
85%

Mondd a szüleidnek, hogy a szünidőben a spórolt pénzeden szeretnél egy kicsit nyaralgatni Olaszországban!

De nem mesélgess arról, hogy 1 hónapig dolgozni akarsz a turizmusban (nyelvtudás nélkül!), mert ez így nagyon gyerekes és meggondolatlan.

- Olaszországban rettenetesen nagy a munkanélküliség.

- azoknak a szakképzett embereknek a tömegei vannak munka nélkül, akik a turizmusban és a vendéglátásban dolgoztak.

- egy hónap alatt nem hogy dolgozni nem fogsz sehol, de még egy takarítói, vagy mosogatói munkát sem fogsz találni, mert az olaszok nem kényes népek, megcsinálják maguk, nem foglalkoztatnak cselédet.

- nem fizetnek jól és minden drágább mint itthon.

Egyetlen dolog, amivel tudnál ott keresni, ha beállsz qrvának.

Úgyhogy hagyd az óhéber dumát a szüleid felé, ha nagykorú leszel oda mész ahova akarsz, de ha törekszel a jó viszonyra, akkor ne etesd őket!

2021. máj. 23. 22:22
 17/24 anonim ***** válasza:
75%

Hát ha Olaszország álmaid országa, akkor sajnos nagyot fogsz csalódni. 6 évig dolgoztam kint, és ha nincsenek sógoromék, akik már évtizedek óta ott laknak, nagyon kevés esélyem lett volna munkát kapni. Ahogyan a 16os válaszoló is írta, nagy a munkanélküliség. És ahova te szeretnéd hogy felvegyenek (már ha igaz, és nem más jár a kis agyatokban) akkor oda csak ajánló levéllel fognak veled szóba állni. De neked nemhogy az nincs, de még a nyelvet is aligha tudod.

Én azt tanácsolom ülj még picit a fenekeden. Rá érsz még tapasztalatot szerezni, akármilyen téren legyen az.

2021. máj. 23. 23:35
 18/24 anonim ***** válasza:
76%

12es válaszod azért megnyugtatott, hogy értelmes vagy 😌 meg az is, hogy van félretett pénzed - ez ritka a korosztályunkban szerintem 😅😌 Viszont ahogyan előttem írják, nyaralni sima ügy, ott élni és dolgozni már lehet, hogy annyira nem.

Szerintem menj ki valamennyi időre, de jól gondold át azért a dolgokat, és legyen B terved, ha valami miatt mégsem dolgoznál. És ne legyél naív 😌 úgyis az leszel, mindenki az, de én azért bízok benned. 😂

Amúgy ha hasonló, kicsit kalandosabb, hosszabb nyaralást szeretnél, akkor arra vannak más megoldások is 😌 bár valszeg mindegyik drágább, mint a barátnődnél lakni.

Ő egyébként miért megy ki?😀

2021. máj. 24. 00:09
 19/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kedves válaszokat!

Ő azért megy ki, mert befejezte az iskolát, szeretne valami kalandot, és úgy döntött, hogy akkor Olaszországban fog dolgozni.

2021. máj. 24. 07:46
 20/24 anonim ***** válasza:
94%
Covid utáni munkanélküliségben ugyan milyen munkát kaphatsz nyelvtudást nélkül?
2021. máj. 24. 10:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!