Itt kinek volt igaza?

Figyelt kérdés

Én szoktam itthon vágni a füvet és a fűkasza tönkre ment és mondtam apámnak hogy nem indul erre ,,Jó akkor vidd szerelőhöz és csináltasd meg’’

Én erre azt mondtam hogy örüljél hogy vágtam a füvet,erre ő azt mondta hogy akkor többet ne próbálj füvet nyírni

2021. máj. 21. 06:19
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
98%

20-as, miből jutottál arra a következtetésre, hogy 18 fölött van a kérdező?

És azon a reggelen, amikor betölti a 18-at, akkor már feltartom a kezem és azt mondom, hogy nagykorú vagy, innentől a te problémád a te problémád?

Én aztán tudom, pont 18 évesen költöztem el otthonról, mert addig bírtam, de ez ne legyen már természetes! Varázsütésre a 18. születésnapod reggelére felnőtt vagy? Az igen!

2021. máj. 21. 08:12
 22/43 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom kedves 20-as, hogy mi bajod van velem. Szerintem én nem sértegettelek és nem kezdtem el személyeskedni!!

Nem tudjuk, hogy hány éves a kérdező! Azt sem, hogy fiú vagy lány, vagy férfi vagy nő! Én csak leírtam egy lehetőséget! Ezen felül lehet ezer. Persze az is lehet, hogy 30 éves és “mamahoteles”, ahogyan itt szokás jellemezni valakit!

De akkor is viccesen néztem volna ki 12, vagy akkor menjük előrébb, akár 15-16 évesen is, hogy vonszolom a város másik végébe a fűnyírót vagy a fűkaszát, mert apám szerint nekem kell elvinnem szerelőhöz!

Mondjuk mi nem is így kommunikáltunk egymással, mint a kérdezőék!

2021. máj. 21. 08:31
 23/43 anonim ***** válasza:
7%

22-es, mostmár bebizonyosodott, hogy tényleg egy gyerek értelmi szintjén van...

Senki nem írt olyat, hogy 18 évesen „varázsütésre felnőtté válsz” (illetve a törvények alapján gyakorlatilag valóban ez történik, de ez egy másik történet). Én azt írtam, hogy TERHELHETŐVÉ VÁLIK valaki azzal, hogy 18 éves lesz, és nem azt, hogy onnantól kezdve mindent neki kell megoldania E/1-ben (bár törvény szerint akár ez is egy forgatókönyv lehetne).

Abból jutottam arra a következtetésre, ahogy írt a kérdező. Ettől függetlenül lehet akár 16 éves is. De mivel SEMMILYEN RÉSZLETET nem tudunk a történtekről, ezért csak találgatni lehet.

2021. máj. 21. 08:32
 24/43 anonim ***** válasza:
100%

Ez így mind szép és jó, de egyáltalán hány éves vagy?

Csak mert nem mindegy hogy 16 vagy 26...

2021. máj. 21. 08:36
 25/43 anonim ***** válasza:
15%

23-as... Mennyire nehéz felfogni agyilag, hogy KISKORÚKÉNT NEM VAGY KÖTELEZHETŐ SEMMIRE? Maximum házon belül adhatnak kisebb feladatokat, mint például a saját szobád rendben tartása, vagy a mosogatás. A fűnyíró meg alapvetően veszélyes üzem egy 12 évesnek, szóval ha valami bajod lett volna fűnyírás közben, akkor a szüleidet úgy fasszra húzták volna, hogy öröm lett volna nézni.

Más kérdés, hogy 12 évesen voltál annyira életrevaló, hogy megcsináltad, és még kedved is volt hozzá. Ez dicséretes. De ha nem akartad volna csinálni, akkor a szüleid nem kötelezhettek volna rá, mert kiskorú vagy. Ugyanez igaz a gép elvitelével is.

2021. máj. 21. 08:38
 26/43 anonim ***** válasza:
94%
Mondjuk tényleg megírhatná a kérdező hogy hány éves, még akkor is lenne miről vitatkoznunk, de legalább nem a koráról...
2021. máj. 21. 08:47
 27/43 anonim ***** válasza:
31%

Hát épp ez az okoska!

Nem tudjuk, hogy hány éves! Neked ezt nem sikerült még mindig felfogni!

Csak te nyomod még ezt a biztos nagykorú dumát! Ha a kérdező is tegyük fel 15 éves, akkor neki sem kötelessége megcsináltatni, hanem a szülőé! Épp ezért továbbra is teljesen felesleges az eszmecserénk, mert az alap sztoriból hiányzik egy csomó fontos részlet!

Engem meg senki nem kötelezett, ezt sem írtam sehol, csak te forgatod ki az ember szavát! Szimplán a szüleim annyit dolgoztak, hogy kb megszakadtak, így magamtól álltam neki otthon segíteni, ahol csak tudtam!

2021. máj. 21. 08:52
 28/43 anonim ***** válasza:
71%

28-as ! Ne merj ilyet írni,hogy magadtól álltál neki segíteni!

Ezeknek az ilyen ismeretlen! Sőt!

Szigorúan csak joguk van! Kötelességről, segítségről még nem is hallottak. Azokat a szavakat kihúzzák a szótárból. Sőt azt a lapot azonnal ki is tépik,amelyiken ezek a szavak szerepelnek!

2021. máj. 21. 08:57
 29/43 anonim ***** válasza:
81%

Csak a nyitókérdést olvastam el, a válaszokat nem.

Abszolút a kérdezőnek adok igazat.

A fűnyírás nem élvezet és szórakozás, hanem segítés. Ha baja lett a gépnek, nehogy már az vigye szerelőhöz, aki segített levágni a füvet.

Ha ilyet mondott volna apám, hogy "akkor többet ne próbálj füvet nyírni", mosolyogva azt válaszoltam volna, hogy megnyugodhat, soha többé nem nyírok füvet náluk.

Vágja csak ezentúl az öreg a füvet, akkor csak nála romolhat el a gép, aztán azt csinál vele, amit akar.

2021. máj. 21. 09:05
 30/43 anonim ***** válasza:
76%

31-es, akkor jó hülye lehetsz te is... Három sorból levágtad a lényeget, mint valami modernkori Nostradamus, holott mi 3 oldalon keresztül azon vitázunk, hogy semmi épkézláb részletet nem adott meg a kérdező.

Téged úgy neveltek, hogy ha valamit tönkreteszel, akkor azért nem kell a felelősséget vállalnod, vagy mi a fassz? Még akkor is, ha rendeltetésszerűen használod, NEKED kell megoldanod, hogy a későbbiekben használható legyen (már csak jófejségből is), de az a minimum, hogy megkérdezed a gép tulajdonosát, hogy ez történt, most mi legyen.

2021. máj. 21. 09:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!