Itt kinek volt igaza?

Figyelt kérdés

Én szoktam itthon vágni a füvet és a fűkasza tönkre ment és mondtam apámnak hogy nem indul erre ,,Jó akkor vidd szerelőhöz és csináltasd meg’’

Én erre azt mondtam hogy örüljél hogy vágtam a füvet,erre ő azt mondta hogy akkor többet ne próbálj füvet nyírni

2021. máj. 21. 06:19
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
19%

Ha én használok valamit, akkor a javíttatást is én intézem.

A stílusod bicskanyitogató, nálam nem kellene többet füvet nyitni, az biztos, de látogatóba jönni se.

2021. máj. 21. 06:24
 2/43 anonim ***** válasza:
86%

Ebben a történetben van egy rakat nyitott kérdés, így lehetetlen megmondani, hogy melyikőtöknek van igaza.

De ez az „örüljél, hogy...” beszólás eléggé alpári volt a részedről.

2021. máj. 21. 06:28
 3/43 anonim válasza:
81%

Az természetes, hogy segítesz édesapádnak (főleg, ha már idősebb), és ezért hálásnak illik lenni. De kulcsfontosságú itt az is, hogy miért nem ő megy megjavítani.

Ha azért, mert már idős, akkor természetesen neki van igaza.

Ha azért, mert ő más (vagy több) házi munkát, akkor nyilván azt keresi, hogy egyenlő részre legyen osztva a munka. Tehát itt szerintem mindkettő félnek igaza van, de mégis, illő, ha te viszed el javítani.

Ha pedig csak nincs hozzá kedve, akkor azt kell mondani, hogy senkinek sincs igaza.

De igazából, ha egy portán éltek, az azt jelenti, mindkettőtök érdeke, hogy le legyen nyírva a fű... Szóval jobb, ha nem ezen kezdtek el rágódni.

2021. máj. 21. 06:38
 4/43 anonim ***** válasza:
13%

3!

"Ha pedig csak nincs hozzá kedve, akkor azt kell mondani, hogy senkinek sincs igaza."

De, az apának van igaza. A kérdező használ valamit, ami elromlott. Az o dolga a javítást intézni.

2021. máj. 21. 06:41
 5/43 anonim válasza:
87%

Ahány ház, annyi szokás...

Nálunk ilyenkor azt csináljuk, hogy közösen fizetjük a javítást, mert a közös tulajdon az közös felelősséggel jár. Nem számít, kinek a hibája.

De ha a kérdezőt tényleg az érdekli, kinek van igaza, ahhoz hiányoznak a részletek, mert ez alapján megállapítani nem igazán lehet...

2021. máj. 21. 07:04
 6/43 anonim ***** válasza:
83%

4-es, nem feltétlenül.

Ha a kérdező saját gépével nyírta a füvet, amit a saját pénzén vett, és az apjánál elvégzett fűnyírásnál ment tönkre, akkor „elvárható”, hogy segítsen a megjavításban, vagy szálljon be a költségekbe.

De nem tudni, hogy ki kivel milyen kapcsolatban van, még azt se tudjuk, hogy a nyomorult gép kié, így ebben a kérdésben nem is lehet igazságot tenni. Viszont az apuka válaszából ítélve gondolom, hogy ő adott volna pénzt a javíttatásba, vagy talán az egészet is kifizette volna, ezt sem lehet tudni, ekkor viszont a kérdezőnek egy szava sem lehetne.

2021. máj. 21. 07:05
 7/43 anonim ***** válasza:
27%
A kérdésben nem szerepelt az, hogy kinek kell fizetnie a javítást, ahogy a válaszaimban se volt erről szó. Az, hogy az eszköz hasznaloja intézi a javíttatást épp azt jelenti, amit: elviszi a szervizbe és megkérdezi, mennyibe kerül, mikor lesz kész, stb.
2021. máj. 21. 07:13
 8/43 anonim válasza:
20%

Kedves hetes válaszoló!

A javításba általában a költség és az ár is beletartozik. Mivel valakinek ki kell fizetnie, és az fizeti, aki elviszi a szervizbe. Szóval, igen, beletartozik az is. (Felteszem, ezért is nem mindegy a kérdezőnek.)

2021. máj. 21. 07:22
 9/43 anonim ***** válasza:
10%

8!

A gyerekem 12 éves kora óta képes a saját biciklijét elvinni a szerelőhöz, ott megkérdezni kb mennyibe kerül a javítás, aztán képes felhívni is miatta. Nem igazán értem a problémát.

A fűnyírás meg ezek szerint a kérdező heppje, mi köze hozzá az apjának?

2021. máj. 21. 07:30
 10/43 anonim ***** válasza:
17%

Eleg egyertelmu, ha eddig orommel vagtad a fuved magadtol, illene neked kifizetned a javitast.

Ha csak azert nyirod a fuvet, mert megkernek ra es mert ez a dolgod, akkor meg eleg nagy tahosag lenne a szuleid reszerol meg a javitas osszeget is rad sozni...

2021. máj. 21. 07:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!