Itt kinek volt igaza?

Figyelt kérdés

Én szoktam itthon vágni a füvet és a fűkasza tönkre ment és mondtam apámnak hogy nem indul erre ,,Jó akkor vidd szerelőhöz és csináltasd meg’’

Én erre azt mondtam hogy örüljél hogy vágtam a füvet,erre ő azt mondta hogy akkor többet ne próbálj füvet nyírni

2021. máj. 21. 06:19
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem meg itt (ha jól feltételezem) egy tizenévesről van szó, akinek nem így reagálok apaként, hogy "akkor csináltasd meg", hanem azt mondom, hogy "gyere fiam, nézzük meg, mi baja, kell-e szervizbe vinni, ha igen, akkor nézz már utána, hol van szervize ennek."

Valószínűleg egy családi vonás lehet a bunkóság, mert a fiúnak (gondolom fiú, bár lány is lehet) meg az a beszólása bicskanyitogató, hogy "örüljél, hogy...")

Úgyhogy amilyen a mosdó, olyan a törölköző. De a szülőnek kell jó példát mutatni.

2021. máj. 21. 07:32
 12/43 anonim ***** válasza:
17%

11!

Ebben a mondatban "Jó akkor vidd szerelőhöz és csináltasd meg’ a világon semmi bunkóság nincs.

Szöges ellentétben ezzel: "örüljél hogy vágtam a füvet..."

2021. máj. 21. 07:35
 13/43 anonim ***** válasza:
94%
#12 Talán felétek nincs drágaságom, de jobb helyeken ez úgy hangzik, hogy: légy szíves vidd szerelőhöz és csináltasd meg.
2021. máj. 21. 07:39
 14/43 anonim ***** válasza:
93%

Én 12 éves koromról nyírtam otthon a füvet.

Akkor ha jól értem az itt válaszolók szerint, amikor tönkre ment a fűnyíró, akkor nekem 12 éves lány létemre kellett volna javíttatnom a fűnyírót, a saját pénzemen (ami nem volt)? Érdekesek vagytok!🤔

2021. máj. 21. 07:43
 15/43 anonim ***** válasza:
92%

12!

Alapesetben nincs, ha ilyen a családi kommunikáció, de nem mindegy, hogy hány évesről van szó. Ne csodálkozzon egy szülő, ha a gyereke így beszél vele, ha így nevelték. Mitől lenne udvarias a gyerek a szülővel?

Egy gyereket vezetni kell, segíteni neki, hogy a későbbiekben meg tudja oldani a dolgait, amikor már önállóan él. Ezt fogja továbbvinni a "gyerek" a saját családjában.

2021. máj. 21. 07:43
 16/43 anonim ***** válasza:
4%

13!

Jobb helyeken? Úgy érted, felétek, Bunkofalvan, ahol egy vadidegennek azt írod, dragasagom????

2021. máj. 21. 07:46
 17/43 anonim ***** válasza:
7%

14!

Nem írt ilyet senki. Azt írtam, az viszont szerelohoz, aki használja.

2021. máj. 21. 07:47
 18/43 anonim ***** válasza:
23%

Hány éves vagy?

Otthon laksz?

Kocsival eltudod vinni?

Ha otthon laksz, mennyit segítesz? A házi munkába, a rezsibe?

Ilyen dolgoktól is függ.

Apukád helyébe többé nem engednélek a fűnyíró közelébe sem. Viszont te sem kérj többé semmi segítséget tőlem.

2021. máj. 21. 07:52
 19/43 anonim ***** válasza:
5%

14-es, te most vagy azon a 12 éves agyi szinten vagy még mindig, vagy nem tudom, hogy mi lehet más...

12 évesen cselekvésképtelennek számítasz a törvény szerint, így a szüleid sem várhatták el, hogy te fizesd ki, mivelhogy eltartási kötelezettségük van, ami pont azt jelenti, hogy nekik kell mindent kifizetni. Azonban ha betöltöd a 18-at, akkor már jogilag is terhelhető vagy (kivéve, ha agyi szinten 12 éves maradtál, mert akkor súlyos fogyatékosnak minősülsz).

A kérdező, leírása alapján, bőven 18 év felett van már. Még azt is megkockáztatom, hogy még mindig mamahoteben él, amivel önmagában nincs semmi probléma, csak akkor nem kellene pampognia, hogyha a ház körüli teendők egy része rá hárul, és igen, a fűnyíró javítása vagy javíttatása is ebbe a kérdéskörbe esik bele. Ráadásul elvinni egy szervízbe nem egy nagyon drága dolog, de biztosan van a környékükön egy Józsi bácsi féle kisnyugdíjas, aki szeret barkácsolgatni és egy kis mellékesnek is örül, így párezer forintért meg lehet csináltatni, és csak a szomszédba kell átvinni.

De az is opció, hogyha nem javítható, vagy nem érdemes vele szarakodni, hogy az ember vesz egy új gépet. Ezek az eszközök már nem olyan drágák, pár tízezer forintért lehet venni, akár részletre is.

Meg persze kaszálni vagy sarlózni is lehet a füvet, ha más megoldás nincs...

2021. máj. 21. 07:59
 20/43 anonim ***** válasza:
3%
Épp ez az, hogy nem várták el! Nem tudom ezt hol olvastad!
2021. máj. 21. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!