Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek baj az, ha nem...

Szerintetek baj az, ha nem tudunk egyenként lakást venni a gyerekeinknek, de mindüknek összegyűjtjük kb egy fél lakás árát felnőtt korukra?

Figyelt kérdés
A szülővárosukban egy 1,5-2 szobás lakás árát. (Ami egy vidéki nagyváros.) Aztán azzal azt csinálnak amit akarnak, hitelt vesznek fel hozzá, vagy még gyűjtenek hozzá és kiegészítik, stb. Ha Pestre vagy külföldre költöznek az már nyilván nem egy fél lakás ára lesz, hanem kevesebb, de az is valami. Ahogy számolgattuk ha nem nyerünk a lottón nagyjából ennyire lesz keret és hogy némileg támogassuk őket amíg tanulnak 23-25 éves korig.
2021. máj. 20. 19:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezzel egyetlen probléma van, hogy a pénz elértéktelenedik.

Nem tudom mennyi idősek, mikorra lenne aktuális, hogy odaadjátok nekik a pénzt, de ha elég hosszú idő áll rendelkezésre, akkor én inkább azt csinálnám, hogy ha összegyűlt elég pénz, akkor vennék belőle egy lakást, akár hitellel. Albérletbe kiadni. Az évek alatt lényegében kifizeti a hitelt az alberlő, eközben persze ti is gyűjthettek mellé, hogy nagyobb összegeket adott esetben betörlesszetek, a hamarabbi szabadulás miatt. És amikor aktuális lesz a lakás a gyerekeknek akkorra már lesz egy hitelmentes lakás amit akkori piaci áron el lehet adni és el tudod felezni a két gyerek között. Ők pedig ezután ugyanazon a piacon tudnak venni lakást.

Az én szüleim ehhez hasonlóan csinálták. Mindhárman kaptunk végül 1-1 lakást.

És az elértéktelenedést azért mondom mert a 2 nővérem lakása annak idején még 6 millió volt.. 5 évvel később Édesapám 7 millióért vette az enyémet. Ugyanez a lakás 3 évvel később már 12 milliót ért. Ráköltöttem 4 milliót, és az illetékmentes 4 év elteltével eladtam 26 millióért. Tehát 7+4 millió forint, 5 évvel később 26ért ment el.

A férjemmel beköltöztünk egy új építésű ingatlanba, 2 évvel később ugyanezt a házat (3. ütem) dupla annyiért árulják.

Értem hogy ez Budapest és vonzáskörzete, de nem tudhatod mi történik a vidéken hosszútávon. Mindenhol egyre magasabbak az árak.

Egy jó helyen lévő ingatlan értékálló tud lenni, a pénz viszont nem az.

2021. máj. 20. 21:44
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Ja és természetesen tök jó ha ezt meg tudjátok tenni. :) Hatalmas segítség ez a gyerekeknek. Mi a testvéreimmel örökké hálásak leszünk ezért. 30 évesen a saját új építés kertes házamban élhetek a férjemmel és a kislányunkkal, mindent megadva nekik, azért mert a szüleim így indítottak útnak.
2021. máj. 20. 21:46
 13/24 anonim válasza:
100%

Nagyon kedves gesztus ez tőled.

Semmi probléma ezzel.

2021. máj. 20. 23:12
 14/24 anonim ***** válasza:
90%

én a gyerek vagyok, és őszinte leszek, nem igazán értem, miért lenne elvárás a szüleim felé, hogy vesznek nekem egy lakást.

bajnak semmiképp se baj.

2021. máj. 20. 23:29
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
A férjemmel az önrészt kaptuk ajándékba a szüleinktől, hatalmas segítség volt, így a gyűjtött pénzünkből alakítani tudtunk a lakáson és úgy költöztünk be, hogy minden az ízlésünkre volt alakítva és megfelelően működött. Az én szüleim a saját házukon felül vettek az évek alatt egy icipici lakást, amit kiadnak. Ez egyrészt vésztartalék, ha baj van, lehet hitellel terhelni vagy eladni. Ha nem lesz rá szükség, akkor majd nyugdíjas korukban eladják, ha ápolót kell fizetni vagy ilyesmi, ami nem jön ki a nyugdíjból. Érdemes a saját nyugdíjas korodra is gondolni. Nekem hatalmas könnyebbség, hogy már most tudom, hogy nem kell a jövőben azon izgulni, hogy miből veszek új cipőt az 1-2-3-4 gyerekemnek, ha gyógyszert és ápolót kell fizetni a szüleimnek.
2021. máj. 21. 05:30
 16/24 anonim ***** válasza:
84%
A szüleim is ezt fogják tudni adni nekem, és nagyon hálás vagyok érte. Iszonyú nagy segítség, hogy még csak most fogok végezni az egyetemen, de máris elérhető távolságban látom a lakásvásárlást, és nem is évtizedes hitelekkel.
2021. máj. 21. 07:37
 17/24 anonim ***** válasza:
60%

"Szerintetek baj ..... ?

Ha most azt írjuk, hogy igen, baj, akkor mégis összegyűjtötök gyerekenként egy lakásra valót?

Komolyan nem értem, micsoda logikával gondolkodnak egyesek.

2021. máj. 21. 09:11
 18/24 anonim ***** válasza:
50%

Ez tök jó, adtok annyit, amennyit tudtok, de arra figyeljetek, hogy maradjon nektek is.

Szép dolog, hogy segítitek a gyerekeket, de legyen miből élveznetek az időskort, ne egy kis lakásban nyomorogva.

2021. máj. 21. 09:52
 19/24 anonim ***** válasza:
Az is nagyon jó, hogy ki tanulnak és addig tángáljátok őket. Mi semmit sem kaptunk párommal, nem is vártuk el, de nagyon megkönnyebbitette volna az életünket. Hát kinek mit dob a gép.
2021. máj. 21. 15:14
 20/24 anonim ***** válasza:
Szerintem enélkül, ebben az országban nem lehet normalisan haladni mert vagy felveszel 30 millió hitelt vagy 30 évesen is otthon laksz alig tudsz félretenni, haladni az életben, ezért kéne hogy ez legyen a normalis hogy nem 0Ft-al engeded a gyerekedet a világba hanem minimum egy önerővel hogy az életet élvezni is tudja ne csak robotoljon stb
2021. máj. 21. 15:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!