Szerintetek baj az, ha nem tudunk egyenként lakást venni a gyerekeinknek, de mindüknek összegyűjtjük kb egy fél lakás árát felnőtt korukra?
Szerintem ezzel egyetlen probléma van, hogy a pénz elértéktelenedik.
Nem tudom mennyi idősek, mikorra lenne aktuális, hogy odaadjátok nekik a pénzt, de ha elég hosszú idő áll rendelkezésre, akkor én inkább azt csinálnám, hogy ha összegyűlt elég pénz, akkor vennék belőle egy lakást, akár hitellel. Albérletbe kiadni. Az évek alatt lényegében kifizeti a hitelt az alberlő, eközben persze ti is gyűjthettek mellé, hogy nagyobb összegeket adott esetben betörlesszetek, a hamarabbi szabadulás miatt. És amikor aktuális lesz a lakás a gyerekeknek akkorra már lesz egy hitelmentes lakás amit akkori piaci áron el lehet adni és el tudod felezni a két gyerek között. Ők pedig ezután ugyanazon a piacon tudnak venni lakást.
Az én szüleim ehhez hasonlóan csinálták. Mindhárman kaptunk végül 1-1 lakást.
És az elértéktelenedést azért mondom mert a 2 nővérem lakása annak idején még 6 millió volt.. 5 évvel később Édesapám 7 millióért vette az enyémet. Ugyanez a lakás 3 évvel később már 12 milliót ért. Ráköltöttem 4 milliót, és az illetékmentes 4 év elteltével eladtam 26 millióért. Tehát 7+4 millió forint, 5 évvel később 26ért ment el.
A férjemmel beköltöztünk egy új építésű ingatlanba, 2 évvel később ugyanezt a házat (3. ütem) dupla annyiért árulják.
Értem hogy ez Budapest és vonzáskörzete, de nem tudhatod mi történik a vidéken hosszútávon. Mindenhol egyre magasabbak az árak.
Egy jó helyen lévő ingatlan értékálló tud lenni, a pénz viszont nem az.
Nagyon kedves gesztus ez tőled.
Semmi probléma ezzel.
én a gyerek vagyok, és őszinte leszek, nem igazán értem, miért lenne elvárás a szüleim felé, hogy vesznek nekem egy lakást.
bajnak semmiképp se baj.
"Szerintetek baj ..... ?
Ha most azt írjuk, hogy igen, baj, akkor mégis összegyűjtötök gyerekenként egy lakásra valót?
Komolyan nem értem, micsoda logikával gondolkodnak egyesek.
Ez tök jó, adtok annyit, amennyit tudtok, de arra figyeljetek, hogy maradjon nektek is.
Szép dolog, hogy segítitek a gyerekeket, de legyen miből élveznetek az időskort, ne egy kis lakásban nyomorogva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!